Őrizetbe vette a román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Mezei Jánost, a székelyföldi Gyergyószentmiklós polgármesterét, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak – jelentette az Agerpres hírügynökség.

A hírügynökség ügyészségi forrásokból hétfőn késő este arról értesült, hogy a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben megválasztott politikust a Monturist Kft. tulajdonában levő telkek elidegenítése ügyében vizsgálják. 

Amint a Székelyhon.ro portál felidézte, a Monturist Kft-t 1996-ban hozta létre Budapest V. kerület és Gyergyószetmiklós önkormányzata a gyilkos-tói üdülőtelep idegenforgalmának a fellendítése céljával. A székelyföldi város a gyilkos-tói telkeivel és ingatlanaival lépett be a cégbe, melyben 48 százalékos részesedéssel rendelkezett. Egy évvel ezelőtt Mezei János polgármester megállapította, hogy a Monturist semmilyen hasznot nem hoz a városnak, és kísérletet tett arra, hogy visszavegye a cégtől a gyilkos-tói ingatlanokat, de terve meghiúsult.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nacsak, oda is átterjedt rogánvírus? Miért nem csináltak karantént, a végén még az illiberális állam is megfertőzi őket!
m.macskosz
@nezelodo: Na, de ott legalább nevén nevezik a gyereket és felelősségre is vonják.
Dr. Felipe
Hát ezeknek még annyi eszük sincs hogy Románia nem Magyarbajdzsán. Ott üldözik a korrupciót és nem támogatják.
Nem egy román miniszterelnök kapott már letöltendő börtönbüntetést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.