Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este.

A párt burgenlandi szervezete a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. A jelképes határzáráson csaknem ötvenen vettek részt.

Johann Tschürtz, az FPÖ helyi szervezetének vezetője hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést.

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be.

A Zöldek pártja is a magyar-osztrák határ mellett tartott rendezvényt pénteken. A határ mentén Sportonkeresztúrtól (Deutschkreuz) a páneurópai piknik emlékműve mellett, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertőrákos közötti szakaszon tartott jelképes kerékpártúrával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy több évtizedig nem lehetett szabadon utazni Európán belül.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Mintegy 50 ember vett részt az FPÖ demonstrációján.
Egy maroknyi hülye próbál uszítani a külföldiek ellen - de az osztrák társadalom erre nem vevő.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Az osztrákok még a magyarokat sem akarják, mi meg mindenféle nációt befogadjunk???
verum
@1magyar: először is csak határellenőrzést akarnak, nem a belépés megtagadását.
Másodszor a "mindenféle náció" nem nálunk akar letelepedni, mert nem vagyunk Kánaán, csak átutaznának.
Harmadszor meg sokkal több innen kimenekült magyart fogadott be "mindenféle náció", mint amennyi nálunk megfordul.
1magyar
@verum: Az engem se zavarna ha németek, osztrákok jönnének.
verum
@1magyar: - ja, élősködni azt igen, segíteni, azt nem.
Ilyen "1magyar"... :-(
1magyar
@verum: Mindenki maradjon a seggén otthon - főként ezt gondolom.
verum
@1magyar: "Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, a mely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom;
Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem.
Akkor ezek is felelnek majd néki, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, vagy szomjúhoztál, vagy hogy jövevény, vagy mezítelen, vagy beteg, vagy fogoly voltál, és nem szolgáltunk volna néked?
Akkor felel majd nékik, mondván: Bizony mondom néktek, a mennyiben nem cselekedtétek meg egygyel eme legkisebbek közül, én velem sem cselekedtétek meg.
És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; "
1magyar
@verum: Úgy is lehetne segíteni őket, hogy otthon maradjanak és ott éljék életüket ahol születtek.Saját érdekük is ez lenne. A tengeri küzdelmet, halált választják ahelyett, hogy szembeszállnának az őket gyilkolókkal.
Anna Mária
Mintegy 50 ember vett részt az FPÖ demonstrációján.
Egy maroknyi hülye próbál uszítani a külföldiek ellen - de az osztrák társadalom erre nem vevő.
verum
@1magyar: - itt sem tud a kisember szembeszállni az őt elnyomóval.
Ha az élete veszélyben, természetes, hogy menekül.
És tudod, aki szegény, aki kiszolgáltatott, az segít a másik hasonló sorsún. Aki félti a tulajdonát, az elmarná azt, akinek adni kellene segítségképpen.
Nem is véletlen, hogy a súlyos beteg gyerekeken, embereken a többi nyomorult segít adakozással, mert a hatalom tojik rá, de még inkább a földbe döngöli.
Csak remélni tudom, hogy a hozzád hasonló gondolkozásúak nincsenek többségben!
Anna Mária
@1magyar: Az emberek meg mást gondolnak. Évezredek óta jönnek-mennek, oda igyekeznek, ahol azt gondolják, jobban, szabadabban tudnak majd élni.
verum
@1magyar: - még valami. A hozzád hasonló gondolkozásúan hozták létre a vasfüggönyt - és meglehet vissza is hozzák.
A szélsőségesek a világon mindenütt egyformák, akár osztrák, akár magyar, akár ázsiai.
1magyar
@verum: Én nem vagyok szélsőséges, de az Unio sem akarja őket már, ott is sok a betelepült és sok esetben visszaélnek a jólétben a lehetőséggel.
Anna Mária
@1magyar: Ne állíts olyat, ami nem igaz. Nem igaz, hogy az "unio sem akarja őket". Az sem igaz, hogy a menekültek "visszaélnek a jólétben a lehetőséggel".
A menekültek a jóléthez hozzá sem tudnak szagolni, iszonyú nyomorban élnek az EU országaiban is. Ha bűnelkövetésre gondolsz: az unió országaiban a menedékkérők között sokkal alacsonyabb a bűnözés aránya, mint a "bennszülött" népesség körében.
Az tökjó, ha magad nem vagy szélsőséges, de lécci figyelj arra mindig, hogy kik a szélsőségesek és ha egy mód van rá, ne támogasd őket. Manapság ezzel vigyázni kell, rámehet a békénk.
1magyar
@Anna Mária: Én a béke híve vagyok, végsőkig el kell menni a tárgyalásban,meggyőzésben, de azért van egy határ amikor már úgymond hülyének nézik az embert vagy fejőstehénnek - akkor elég.
Anna Mária
@1magyar: Mármint úgy gondolod: ha neked azt hazudják, hogy téged hülyének meg fejőstehénnek néznek valakik, akkor te azt elhiszed. Önálló gondolkodás nuku.
rokker33
Hülye f.szok.Magyarok sok olyan munkát elvégeznek ami az osztrákoknak büdös pl segéd/fizikai munka kereskedelem vendéglátás stb.Kevés a munkanélküliég mindenki aki akar dolgozni az tud magyar is osztrák is van munka bőven sőt több török,szlovák él itt mint magyar és mégse probléma.Azt az 50 embert meg le se sz-rják.
picike
@Anna Mária: olvassál többet azt nem mondom mit te csak fujjod a magadét
Desischado
Remélhetőleg ezek az agyamentek kisebbségben vannak!
mate03
@verum:Légy szíves elküldeni ezt a bejegyzést Semlyén Zsoltnak ,hátha valamit megért a bibliából! Egyébként gratulálok!
verum
@mate03: - Szerintem érti is, tudja is, de elveti. Ezért lesz nagyobb a büntetése!
levi
Igazából meg is értem őket. Persze a határ lezárása nem old meg semmit, a Magyar kormánnyal kellene elbeszélgetniük.
zöldszem
@1magyar: ..."van egy határ amikor már úgymond hülyének nézik az embert vagy fejőstehénnek - akkor elég..."
Na akkor itt egy gazdasági menekült!!!
scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10406854_1058336967513994_4941941300557790898_n.jpg?oh=f867dd57467b9e4908d9ac061528d738&oe=55D9808D

15 milliárd, Andy Vajna, a hazai filmipar megújításáért felelős kormánybiztos évente ekkora adózás utáni összeget vág zsebre a kaszinóiból. Az egykori hollywoodi producer kezében van ugyanis a hazai kaszinók többsége, amelyek működtetésének jogát az állami tulajdonban lévő Szerencsejáték Zrt.-t kiütve nyerte el.

Akik meg ezután jönnének, azok nem itt akarnak letelepedni!!Nyomor ott is van ahonnét jönnek! Hazánkban csak a Vajna félék, és a drága pénzen vett, és alkalmazott focisták, edzők maradnak!!
A cél: Európa!!!
1magyar
@zöldszem: Andikiénél igazad van, de amikor már az unio háromszor annyit ad a menekültekre akkor ők sem tudják már hova tenni őket, mi meg unios ország lévén segítünk.
zöldszem
@1magyar: Még egy utolsó pár mondat, hozzád ebben a témában, mert úgy látom nem tudunk meggyőzni. Persze nem is célom, nekem legalább is.
Nekünk még nagyon sokáig nem kell tartanunk attól, hogy gazdasági menekültek célországává válunk, bármit mond a Fidesz vagy a Jobbik. Egyik menekült sem hü..lye, hogy itt akarjon letelepedni, ahonnét egymilliónál is többen menekülnek. Ők, mármint az esetleges menekültek, Nyugat-Európában akarnak élni.
1magyar
@zöldszem: Igen, ott szeretnének, de a mi gyerekeink is,sőt a helyi lakosok is szeretnének ott is munkahelyet.Inkább a mi gyerekeink vándoroljanak union belül minthogy más kontinens polgárainak kelljen ott is új életet kezdeni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.