Orbán Viktor két órán át hallgathatta az Európai Parlament kritikáit a halálbüntetés és a bevándorlás kérdéseivel kapcsolatos nézetei miatt. Az elhangzottakról nemzetközi sajtótájékoztatón fejtette ki véleményét a miniszterelnök, aki kedélyes, vidám hangulatban volt az ottani újságírók szerint.

Értékelését azzal kezdte, hogy feltette a kérdést: mi a különbség a vallási rituálék és az EP-meghallgatás között? Az, hogy utóbbinak nincs értelme. Hiszen annak, hogy "tizenhatodszorra is megkérdőjelezik a demokráciát Magyarországon", nincs értelme.

Orbán azt is mondta, gondolkodott, hogy kell-e válaszolni a magyar ellenzéki képviselők "országot támadó" véleményére, de azt gondolja, hogy az egy szánalmas dolog, ha egy ország itt folytat belpolitikát. Így csak az egyikük felvetésére reagált, mely szerint az Európai Unió ne pénzelje Magyarországot – úgy véli, ez súlyos mondat.

A miniszterelnök ezt követően rátért arra, hogy az EP liberálisai részéről "rituális elemként" megvolt a "dühkitörés". De ő örül, ha segíthetett nekik levezetni az afelett érzett frusztrációjukat, hogy a magyarországi liberálisoknak már nincsen politikai befolyása.

A vita során a kormányfőt "szíven ütötte", hogy az "afrikai megélhetési bevándorlókat" egy kategóriába helyezték az '56-os menekültekkel.

Amit viszont pozitívnak lát, az az, hogy egyáltalán elkezdődött a vita, mert amit eddig a bevándorlás kapcsán csináltak, az "kiábrándító". Orbán a bevándorlási kvótát "őrült, életveszélyes" javaslatnak tartja, ami "nem erkölcsi, hanem politikai hiba". Ha a kontinens számára hasznos álláspontot akarnak kialakítani, akkor még sokat kell vitázni – tette hozzá.

A miniszterelnök szerint három dolog összekeveredik: a menekültek, a megélhetési bevándorlók és vendégmunkások kérdése. Ezeket nem lehet egyben kezelni, mert akkor nem tudunk jó döntést hozni – fejtette ki. Kijelentette: az emberi jogi, a gazdasági, a demográfiai és a kulturális dimenziókat egyenlő súllyal kell kezelni a témával kapcsolatban.

Újságírói kérdésre azt felelte, van néhány méltatlan hangütés, bántó mondat, de összességében Magyarországot erősítik ezek a viták. Ugyanis ez  "kiemelkedő, óriási lehetőség" egy ország számára, hogy "világosan, egyenesen elmondja, mi az álláspontja".

A felvetésre, hogy "tényleg azt kívánja-e, hogy az állam addig süllyedjen, hogy embereket öljön meg", Orbán azt felelte: a másik olvasat, hogy meg kell védeni az ártatlan, még élő embereket, de "azt nem tartja szerencsésnek, hogy az egyik álláspontot morálisan olyan mélyre minősítik, hogy utána nehéz beszélni a kérdésről".

Miután Orbán azt mondta ma, hogy "Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké", az egyik újságíró megkérdezte, hogy akkor ezzel összhangban az  állítható-e az is, hogy "Románia a románoké, Szlovákia a szlovákoké". A miniszterelnök erre azt mondta, hogy a neki tulajdonított mondat így el sem hangzott, így érdemi választ nem adott.

A bevándorlók kapcsán azt is hozzáfűzte: a megoldás nem az, hogy beengedjük és elosztjuk őket, hanem az, hogy be sem engedjük.

Adják vissza a jogot, hogy megvédhessük a határainkat

- fűzte hozzá Orbán.

A miniszterelnök a Pesti Srácok internetes újság kérdésére skandalumnak, botránynak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását. Hozzátette: gondolkozott is azon, hogy kitérjen-e erre a kérdésre.

Orbán Viktor kifejtette: már elég régóta koptatja az Európai Unió "padjait", de ilyen pártfinanszírozási skandalumot és botrányt, mint amibe most keverte magát az Európai Unió, még nem látott.

"Nem kétséges, hogy miről beszélünk, arról beszélünk, hogy üzleti megbízatásnak álcázott formában európai uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat. Ezt még a vak is látja" – fogalmazott Orbán Viktor. Mint megjegyezte: az ügynek van egy magyar dimenziója, amelyet majd otthon rendeznek, de emellett viszont van egy európai dimenziója is.

"Az Európai Uniónak van éppen elég baja, a polgároknak van éppen elég komoly indoka, hogy kritizálják az Európai Uniót" – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: nem érti, hogy ezt a helyzetet miért kell megterhelni egy európai pártfinanszírozási pénzügyi botránnyal.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Anna Mária
"Európai pártfinanszírozási pénzügyi botrány" - kiáltozza a kis hazug hülye. :)))
kamazuka
Tudod ha lehet választani Zsidó,és zsámó között akkor ,ha lehet állítsátok meg a világot!
Kiakarok szállni!
eugen4402
Na jó. Azt feleslegesen jelentette ki, hogy azért nem kellenek a bevándorlók, mert nem tudunk nekik munkahelyet biztosítani. Kár emlegetni olyan dolgokat, amiket mindenki tud.
Freewolf
Az EU-ban a megélhetési hülyék füle a tényekre süket! Ha lenne egy népszavazás az EU-ban, igen másképp mennének utána a dolgok!
rugacs
Oszvald Zoltán: A stratégiai cégek külföldi kézben voltak, ezt nem mondanám szerencsésnek! Esetleg linkeld már ide, hány országban vannak a stratégiai cégek külföldi kézen?! A stadionok építése sok munkaerőt igényel, tehát sok munkást (és nem közmunkást) alkalmaztak. Hidakat, alagutakat nem építhetünk, mert nincs rá elég igény.
Rezsi csökkentés előtti években a rezsi árak kizárólag egy irányba változtak rendszeresen, mégpedig felfelé! Hozzáteszem évente legalább egyszer, de volt hogy évközben is! Ehhez képest a rezsicsökkentés óriási húzás, amit már a nyugat is igyekszik leutánozni!
A manyupot elvették, de a többség úgy sem jutott volna hozzá, mert a pénztárak felélték azokat.
Az mszp meg a tb járulékokat tette a magáéva, akkor kellett volna fellázadni és meggátolni, hogy eladósítsák az országot az exkomcsik.
O.V. már az elején megmondta (és igazat adtam neki), hogy ahhoz, hogy egyszer jobb legyen, mindent meg kell változtatni. De akkor sem lesz mindenkinek jó. És főleg nem pár éven belül.
Most azok vádolják O.V.-t, akik abban a tévhitben éltek, hogy O.V. majd csodát csinál pár év alatt. Meg azok, akiknek az előző kormányok idején arany életük volt, most meg mellőzöttek, kegyvesztettek lettek.
Adókat eddig is fizettünk, csak most nem mindenki mindenért, hanem mindenki csak az után, amiben érdekelt.
verum
@Freewolf: - bizony, ha itthon is lehetne népszavazás a törvényekről, itthon is másképpen mennének a dolgok!
Freewolf
@verum: Nem a törvényekről, az elvekről!
rugacs
Radányi László: "Milyen jó lesz, ha minden magyar lesz, idióta fidesz vezetéssel."
Mennyivel jobb kegyelem kenyéren élni és olyanoktól függni, akiknek egyetlen érdekük az ország kifosztása.
Ennek átélésében már elődeinknek része volt 1000 éven át. Te is szeretnéd megtapasztalni?
Vagy azon kevesek közé tartozol, akik ha kinyalják a nyugat seggét, akkor jobb életed lesz?
De magyarázd már el kérlek, mitől lesz jobb élete a borsodi mélyszegénységben élőnek attól, ha a nyugat mondja majd meg, ki mit csinálhat a saját hazájában? Ha a menekültek ellepik az országot és töredék bérért kiszorítják a magyar munkásokat a munkahelyeikről? Ha vallási fanatizmusuk által hajtva a mi hazánkban számolnak le a velük egyetnemértőkkel? Ha nálunk is teret hódít a terrorizmus?
A szegény nyugaton is szegény. Ott is élnek mélyszegénységben, gettókban, csak keveset beszélnek róla. És egyáltalán mondj rá okot, miért akarna egy nyugati egy magyar szegényt segíteni, ha még a saját szegényeivel sem törődik???
verum
@Freewolf: - elvekről szavazni? Te szavaznál a saját elved ellen? Persze ha van elved...
verum
@Freewolf: - végül is, ha te szavazás alapján választasz elvet, akkor nem is várok tőled választ.
Freewolf
@verum: Remélem, nem a korlátaid miatt beszélsz ilyeneket? A bevándorlás elvi kérdés. Szavazzunk róla és aztán a többségi elvek szerint hozzuk meg a törvényeket! Nem írtam esetleg világosan így megmagyarázom!
rugacs
@verum: A törvényeket a kormány hozza. A kormányt az emberek választják. Tavaly volt ilyen választás. Miért nem mentél el?
verum
@rugacs: - először is elmentem - és nem találta el a többség az ízlésem.
Másodszor az ország amikor belépett az Eu-ba, vállalta a törvényeket.
Én miért legyek jobban törvénytisztelő, mint Orbán?
verum
@rugacs: - egyébként a törvényeket tíz évvel ezelőtt is a kormány hozta. Orbán mégis elment kordont bontani, nagy törvénytiszteletében.
Hát, most az ő törvényeit is hasonlóan tisztelik idehaza és külföldön is!
rugacs
@verum: Szóval a többség nem azt akarta, mint te?! Hát ez a demokrácia: elmondhatod mit szeretnél, de nem biztos, hogy a többség támogatni is fogja. Ezért van ott az O.V., mert a többség rá szavazott.
Az eu-ban - akárcsak a tagállamokban - a törvények évről évre változnak. Amikor beléptünk, még az volt az előírás, hogy nem avatkozunk egymás belügyeibe. Ez pl. gyorsan megváltozott, mára ott tartunk, hogy olyanok akarják irányítani a belügyeinket, akiknek semmi köze hozzá.
Majd olyanok szavaznak a bevándorlásról, akik abszolut nem érintettek benne. Mi ugyan momentán nem célország vagyunk, de könnyen azzá válhatunk, ha az uniós tagállamok kiteszik a megtelt táblát és a hozzájuk igyekvők nálunk ragadnak. Így könnyen háborús övezetté válhatunk.
Nincs elég bűnözés még az országban?
verum
@rugacs: - én el is fogadom a többség akaratát.
Viszont Orbán nem, amikor az Eu szabályai ellen ágál. Ott nem többségben van ám!
És itt is szeretném megemlíteni, hogy az Eu nem csak elvár, nem csak a törvényeket akarja betartatni, de tavaly 1,5 millió Eu-t is adott a menekültek tartására.
Ugye ez nem azt jelenti, hogy nekünk kell eltartani az átutazókat? Viszont ezen a pénzen koncentrációs táborokban tartják a menekülteket, családostól?
Szerintem ez masszívan hányinger!
rugacs
@verum: Tíz éve milyen kordont bontott Orbán? Orbáni törvényhez mi köze a külföldnek? Orbán sosem bontott külföldi törvény miatt kordont, vagy nem? És egyáltalán mi köze a hozzászólásodnak (kordonbontás) a cikkhez? O.V. felvetett több aktuális problémára néhány ötletet. Az EP-ben ez jogszerű. Változik a világ, változnak a problémák, az álláspontok, a tagországok földrajzi fekvésükből másként részesülnek a bajokból. Így ezek orvosolását nem lehet egységesen ellátni. De ne azok hozzák a döntéseket rólunk, akiket nem is érint a probléma.
rugacs
@verum: Igazad van, majd a devizahitelesektől elvett lakásokban fogják őket elszállásolni ideiglenesen, mint az oroszokat a komcsipárt anno. :-)
Pár ezerrel még talán elbírunk, de mi lesz, ha pár százezer jön, vagy pár millió? És ha már itt lesznek az eu meg azt mondja, frászt adok, nem pénzt.
Eső után köpönyeg?
Különben is O.V.nak az is a dolga, hogy a hülye eus törvények ellen ágáljon.
Ami a vesztünket okozhatja az ellen szólni kell, nem meghunyászkodni.
Az eus törvények nincsenek betonba vésve, ami nem jó, azon változtatni kell. Ha minden időben mindenki elégedett lett volna az életével, még mindig ősközösségben élnénk!
verum
@rugacs: - az ellenzéknek is idehaza az lenne a dolga, hogy a kormány hülye törvényei ellen ágáljon.
Egyébként amikor osztogatják az eu-milliárdokat, akkor nem hülye az Eu?
Amikor meg számon kéri, hogy mire költik és hogy nem tartják be azokat a törvényeket, amiket a többség elfogadott , akkor hülye?
A meghunyászkodás és a tehetetlenség az itthoni ellenzékre érvényes, akik képtelenek arra, hogy elszámolásra bírják a kormányt! Akik a korrupciót támogatják a maguk területén!
Sosem tudod úgy megvédeni a kormányt, hogy a hibákat fedezed, sőt erénynek állítod be.
Ha tényleg kedveled Orbánt, akkor amellett vagy, hogy tudatára kellene ébreszteni, nem tévedhetetlen és van, amikor nincs igaza. Ez nem meghunyászkodás, hanem jobbító szándék, mert a rossz törvény, a rossz terv csak rosszat szül!
verum
@rugacs: - igaz, nem tíz éve, csak nyolc éve. Nem emlékszel? Segítek:
index.hu/belfold/fid070202/
rugacs
@verum: Van igazság abban amit mondasz. Hogy az eu mit, miért és mennyit oszt, azt ők tudják. Én még nem részesültem egy fillérből sem. Pedig én is drágán megfizettem érte: eladták a munkahelyemet (a város megélhetését) egy külföldinek, aki aztán építi is le rendesen a gyárat. Azért nyugodtan nézz utána, mire is ad pénzt az eu?! Infrastruktúrára, városszépítésre. Arra nem ad, hogy újjáépíthessük a tönkretett gyárakat, üzemeket. Azt sem engedi, hogy magyar termék az eut lássa el. Inkább arra kényszerít, hogy eus termékek kerüljenek a magyar piacra. Ráadásul - bár kevesebbet fizetünk be, mint a mennyit kapunk - amit ad, azt kizárólag csak arra lehet költeni, amire adják és el kell vele számolni, míg amit adunk, arra költhetnénk, amire akarjuk.
Voltál fiatal, laktál a szüleidnél? Tetszett mikor azt mondták, itt lakhatsz, eltartunk, de arra költheted, amire mi megmondjuk és el kell vele számolnod. Van akinek ez megfelel, de a többség ilyenkor szokta azt mondani, inkább a saját lábamra állok és saját lakásba költözök, és ott úgy élek, ahogyan akarok.
Ráadásul miért kellene segélyből élni, ha saját egzisztenciát is ki tudunk alakítani?!
A segély megalázó. Én inkább élek kevesebből, mint hogy mások írják elő, mit tehetek.
Persze vannak akiket olyan jól megfizetnek (eltartanak), hogy annyit saját erőből nem tudnának előteremteni, ezért inkább eltartatják magukat, bármi áron. De az ilyen csak magával törődik, a többivel nem, így jobb lenne ha csak a saját nevükben szónokolnának. A mélyszegénységben élőkön az eu sem segít, saját szegényeiket ők is cserben hagyták. Az összes magyar kormány bűne, hogy vannak, akiken szerintük nem lehet segíteni, tehát őket nem is segítik, inkább nem számolnak velük. Leírják őket. Ezt legelőször a NAV intézkedéseiben találtam, aki nem tudja igazolni, hogy tartozását határozott idő alatt képes megfizetni, annak semmilyen engedményt sem adnak, mert úgyis mindegy. Hát ez jó nagy marhaság!! Kormányzati szinten még inkább!
Az ellenzék meg...
verum
@rugacs: - tudod, nekem ötven éves koromra lett önálló lakásom, amikor szüleim már nem éltek. Addig együtt laktunk, mert nem volt anyagi lehetőség új lakásra és a nagy hitelektől meg mindig féltem.
Aztán meg az "ők" és "mi" helytelen az Eu-val kapcsolatban, mert teljes jogú Eu-s állampolgárok vagyunk. Tehát amit Orbán az Eu-ról állít, azt Magyarországról is állítja.
Mint ahogy a Parlementben a kormány és az ellenzék egyaránt jelentik az egész országot.
Most sarkosan fogok fogalmazni. Akinek ezt magyarázni kell, az vagy észbeli hiányossággal rendelkezik (és ezt nem bántásból, nem gúnyból írom) vagy tudatosan kettős mércés.

Ugyanakkor a jóléti tagállamokban van lehetőség. Mert teljesen más, ha valaki nem dolgozik, vagy részeg és szegény, mintha egész életében tisztességgel és megállás nélkül dolgozik és mégis szegény. Minálunk nincs lehetőség vállalkozni, földet művelni, dolgozni, csak annak, aki kormányközeli. Mindig volt bátyámuram világ, de ennyire, mint most, amire én visszaemlékszem hatvan valahány évre, még sosem volt.
rugacs
@verum: Nem kell 60 évre visszaemlékezni, gondolj csak a komcsi életre. Ki vitte valamire? Aki vagy beállt a pártba, vagy rokona volt valamelyik fejesnek. Rendszerváltás idején azok nyerték a legtöbbet, akik éppen jókor voltak jóhelyen: a vállalati vezetők, az mszp tagok, a barátok, rokonok, ismerősök. Ezek fillérekért jutottak vagyonokhoz, a többinek maradt a hitelfelvétel vagy a mélyszegénység.
Nyugaton a helyzet azért lett más, mert kimaradt az életükből a komcsi rendszer, a háború után mindenki - de legalább is a többség - tiszta lappal indulhatott, amit megszerzett élete folyamán, az ővé maradt. Nálunk meg be kellett adni a közösbe, aztán a kedvezményezett szerezte meg az általunk közösbe adott magánvagyont. És rendszerváltáskor újra kezdhettünk mindent elölről. De korántsem egyenlő feltételekkel. Mi most itt tartunk 26 év elteltével, de nézz vissza, a nyugatiak hol tartottak a '70-es évek elején?!
Aztán miért nincs lehetőség vállalkozni? Vállalkozáshoz ötlet és pénz kell. Ha nincs pénzed, vegyél fel hitelt. Ez nyugaton a jóléti országokban is így működik. A '70-es években ott is volt szegénység, nélkülözés. Aztán alkalmazkodtak. Mára lettek csak jólétiek. Talán 40-50 év múlva már mi is túl leszünk a krízisen. Csak győzd kivárni!
Azt még kifejthetnéd, mit állít O.V. az euról, amit Magyarországról is állít. A következő mondatodat sem értem, mi vele a probléma? A kormányban és az ellenzékben közös vonás: mindegyik a hatalmat akarja. Az egyik azért tesz meg mindent, hogy megtartsa, a másik azért, hogy megszerezze. Vagyis mind uralkodni akar. Miért lenne ez másként az eu-ban?
Anna Mária
Dögunalmasak Orbán "harcai" a "visszavágásaival" együtt.
A fideszhívők okoskodásai szintúgy.
verum
@rugacs: - no, álljunk meg egy picit. Vinni valamire, azt hiszem nekem mást jelent. Én sosem akartam gazdag lenni, hanem egy tisztes középszinvonal volt mindig a célom. Annak idején, mikor gyerek voltam, nem voltunk gazdagok. Azonban hétvégeken mindig tudtunk menni kirándulni, akkor étteremben ebédeltünk, a Vidámpark és az Állatkert nem volt luxus. Kiszámítható volt az élet. Aki dolgozott, annak nem kellett félni kilakoltatástól és főleg nem kellett félni elbocsátásoktól. Az egészségügyi ellátás tényleg ingyenes volt, ha volt is hálapénz. És főleg az oktatás volt ténylegesen ingyenes. A nyaralás meg elérhető volt a szegényeknek is, minden évben.
Szegénység mindig volt és mindig lesz. Azonban ismétlem, nagyon nem mindegy, kit tartunk szegénynek és hogy függvénye-e annak, hogy valaki dolgozik, vagy sem.

Az Eu mi is vagyunk. Mit nem lehet ezen érteni?
rugacs
@verum: Na látod, az akkori jólétedet most fizeted meg. Hiszen mint tudjuk, az ország eladósítását már Kádár elkezdte. Akkor kellett volna kihasználni az ingyenes tanulást, hogy olyan szakmát szerezz, amivel most is tudnál boldogulni. Persze akkor ki a fene gondolt arra, hogy lesz idő, mikor minden másként lesz...
Most lehet siránkozni az elmúlt szépidőkről, de tök felesleges, mert ami elmúlt, az sosem jön vissza. Azzal meg jobb ha megbékélsz, a világot nem azok viszik előre, akik beérik a középszinttel.
Az EP demokratikus intézmény, ott bármely képviselő felvethet egy témát, kérheti, hogy vitassák meg, szerintem még az O.V. is. Főleg ha te is úgy gondolod, hogy mi is teljesjogú eu tagok vagyunk.
Akkor mi a gond?
rugacs
@Anna Mária: Akkor nem kéne ezzel foglalkoznod itt, nézhetnél valami szórakoztató brazil szappanoperát is... :-))
Vagy az Éjjel nappal Budapest-et, neked való!! :-)))
verum
@rugacs: - az ország soha nem volt akkora adósságban, mint most. A kormányok nem ledolgozták, hanem felhalmozták azóta. És ezért lenne fontos, hogy mire költik a befolyt pénzeket.
Ezt nem tudod kibeszélni!
És nem a múltat siratom vissza, hanem utaltam arra, hogy más az ha tisztességes munka mellett is szegény valaki és megint más, ha azért, mert elissza a pénzét, vagy nem is akar dolgozni.
Anna Mária
@rugacs: Nyugi, blöki, mellétrafáltál, nem én vagyok a te szappanoperás embered.
rugacs
@verum: Összetévesztesz valakivel. Az általad említetteket meg sem próbáltam kibeszélni. Az utolsó mondatoddal is egyetértek, tényleg más.
De hogy jön ez ide?
rugacs
@Anna Mária: Ajánlottam mást is. De miért foglalkozol olyasmivel ami untat? Kényszerít rá valaki, hosszúgatya?
verum
@rugacs: - Ha állandóan arra hivatkoznak, hogy az előző kormány adósságát nyögik, akkor ez hipózása annak, hogy a befolyt pénzeket herdálják, amivel csökkenteni lehetne az adósságot és fellendíteni a gazdaságot. A jelen helyzet van elkenve a múlt hibájával!
A szegénység témája meg úgy jön ide, hogy jelenleg akinek van munkája és tisztességgel dolgozik, az sem tud megélni. Mint pl. az egészségügyben. Ez pedig ismét a mindenkori hatalom hibája, mert a pénzek nem arra mennek, amire valóban kell. És ez a gond nem csökken, sokkal inkább nő.
rugacs
@verum: A tb járulékokat anno az egészségügyre akarták fordítani. Azt a lóvét, amit az előd kormányok oly szívesen elherdáltak saját jólétükre, mert arra már nyilván nem emlékszel, mikor vagy 10 éve bejelentették, hogy a tb intézet felélte (nyaralásra, jutalmazásra, stb.) a befolyt összegeket. Nagyjából azóta haldoklik az egészségügy. Aztán ott volt a Horváth Ágnes nevű egészségügyminiszter ötlete, mikor az apja öltöző szekrény garmadáját kellett felvásároltatni a kórházakkal, nehogy azok a nyakán maradjanak. Hát ez sem nagyon segített a kórházakon. Arra sem igazán emlékszem, melyik előző kormány vállalta át a kórházak tartozását azért, hogy a tartozásaikkal ne kerüljenek adósság csapdába?! Ezt a bizonyos átvállaláts még az önkormányzatokra is vállalták, akiket szintén az mszp adósított el.
Szerintem is kellemetlen mindig az ostoba elődökre hivatkozni, de ha egyszer az van, hogy a mostani kormány kénytelen az előzők mocskát takarítani...
De meggyőzhetsz, ha mondasz olyan előző kormányt, aki hasonlóan szar helyzetben vette át a hatalmat, hasonlóan óriási államtartási hiánnyal, amit 1-2 éven belül fényesen megoldott..??!
verum
@rugacs: - ha a jelen kormány takarította volna az elődök mocskát, akkor nem romlott volna helyzet, de legalábbis stagnálna. Mondj valamit, ami javult azóta?
Mert ha nem, akkor semmit nem takarítottak,hanem még jobban belerondítottak!
Ez az igazán kellemetlen, ezzel szembenézni!
Nem az elődöket siratom, hanem azt, hogy semmi nem lett jobb, csak rosszabb!
Az előzőek le lettek váltva, de a mostaniakat ugyanezért kell leváltani!
rugacs
@verum: Keress vissza az írásaim között: már többször elmagyaráztam a kérdésedre a választ. Ilyen válság utáni eladósodott helyzetben nincs olyan, hogy stagnál a helyzet. Mert ha egy kormánynak a normál helyzetben több ezer milliárd kölcsönre van szüksége ahhoz, hogy fenntartsa az országot, akkor a válság idején és utána ennek a sokszorosára lenne szükség ahhoz, hogy a helyzet stagnáljon. Attól viszont sokkal rosszabb lenne, hiszen tovább sokszorozódna az adósság. Direkt nem azt mondtam, hogy nőne, hanem azt, hogy sokszorozódna. Nyilván nincsenek pénzügyi ismereteid, különben nem mondanál ilyen ostobaságot. De akkor olvass utána a kölcsönök működésének, vagy figyeld a devizahitelezés folyamatát, egykutya. Momentán az is óriási erőfeszítést jelent, hogy a meglévő hitelek kamatát fizetni tudja az ország. És akkor még nem beszéltünk a többiről. Szóval nem javult? A nehézségek ellenére lenulláztunk néhány kölcsönt. És még a gazdaság fejlesztésére is maradt valamennyi.
S mielőtt a munkanélküliségre terelnéd a szót, a termelési ágazatokban végrehajtott végtelen automatizálási folyamatok (ami állítólag a jövő) csak a munkanélküliség további növekedését fogja okozni.
Az hogy a helyzet nem sokat javult, mindenki látja, csak megoldást nem tud rá senki. Netán te kivétel vagy? Nosza, ide vele a megoldást!
verum
@rugacs: de akkor stadionokra, Várba költözésre, múzeumprojektre miért van pénz?
Honnan, miből lettek milliárdosok?
Az oligarchák földje miért nincs művelve?
Aki itthon munkanélküli, kint miért tud dolgozni és tízszer annyit keresni, mint itthon?
A devizahitelt ki vezette be először?
Nézd, egy fidesz-fan beveszi amit mondasz, de aki lát és hall és reálisan értékel, az meg ne haragudj, de kiröhög!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.