Félnek a tömegével érkező menekültektől a szerb határ túloldalán élő gazdák – írja a Nol.hu.

Azt mondják, a most érkezők már agresszívebbek a korábban érkezőknél. Sokan már fegyvert is vásároltak, mert a menekülők közül többen napokra elfoglalják a tanyákat és szép szóval már nem lehet őket kimozdítani onnan.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsoel
Ez várható volt. A modern államszervezet egyik sarkalatos pontja, hogy az állampolgárok lemondanak az állam javára egyes jogaikról, amely helyettük gyakorolja azokat, a befizetett adókért cserébe. A rendőrség és katonaság fenntartása is ilyen jogátruházás, tehát az államnak erőszak-monopóliuma van: én nem folytatok önbíráskodást, ha például kirabolnak, és nem ütöm agyon a rablót, viszont elvárom, hogy akkor a rendőrség tegye meg helyettem a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy megvédjen, a törvénysértőt pedig megbüntesse. Ha viszont az emberek rendre azt látják, hogy az állami szervek erre képtelenek, akkor előbb-utóbb a saját kezükbe veszik vissza a rendfenntartást, aminek pedig nem lesz jó vége, se ott, se Magyarországon (mert itt is ez jön).
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
"Azt mondják, a most érkezők már agresszívebbek a korábban érkezőknél." Ez a két szó: "azt mondják" arra hivatott, hogy meggyőzze a magyar lakosságot miszerint jogos a kormány riogatása a menekültekkel kapcsolatban. "A szerb gazdák félnek" ez a másik hatásos kijelentés. Sok évvel korábban hosszú időn át lehetett arról olvasni, hogy a szerb harcosok milyen kegyetlenkedéseket követtek el.. Nos nem lenne kétesélyes a végeredménye annak az összecsapásnak, amit menekültek: szerbek ellen vívnának. De a hisztériát táplálni kell, orbán ezt várja el az újságíróktól is.
Lepényleső
A Szerb oldalon többségében Magyarok laknak? Ha így van,akkor most a határzárral nekik nagyon jót tettünk,gondolom a szavazataikért,amiket meg sem lehetett számolni,hogy bizton
meglegyen a 2/3-ad. Mire számíthatnak azok,aki nem is rájuk szavaztak-bár többen voltak?
Lackó50
Akik ide jönnek, azokat el kell látni nyomkövető kapszulával, amit a bőr alá beültetnek. Nem tetszik nekik? emberi jogokra hivatkoznak? Persze. Joga van othon maradni és akkor nincs kapszula Ilyen egyszerűen el lehet őket is riasztani. akkor már nem mászkál úgy ahogy szeretne és az első balhé után azonnal mehet haza. Ha nem, akkor úgy járunk, mint az amerikai indiánok. Előbb utóbb a saját hazánkba rezervátumokba fogunk lakni. (Már ami megmarad belőlünk.) Nem a kerítés a megoldás. Azon egy jobb terepjáróval is át lehet jönni. Arról nem beszélve, hogy pl.: Afganisztánban a piacin is lehet fegyvert venni. Mi lesz, ha azzal jönnek? visszalövünk?
bakegya
@Lackó50: van itt puskaporszag a nélkül is-a néppártoló felcsutkai géniusz-naponta durrant valami furmányosat-most belügyesen szedi le 150-tŐl ,milliós tétellel a parladfüveseket-kontraszt ,a kokót tolókat meg eddig ajnározta-sok mindenre fény derül itt hamarosan haver-de akkor már mi szaggathatjuk a kerítést-senki sem fog segíteni...SAJÁT LÁBON TAPOSHATJUK A FRISSEN MEGMOZGATOTT MAGYAR PARLAGFŰTŐL FÖLVERT HATÁRAINKAT-azokon túlról pedig már régóta célpontok vagyunk.
világlátó
@vitriol: Ez a lényeg. Jól látod. A többi pedig beveszi a maszlagot. Ez a nagyobb baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.