Orbán Viktor és Robert Fico szlovák miniszterelnök állítólag azzal viccelt mások fülre hallatára az uniós csúcson, hogy nem Brexit (vagyis Nagy-Britannia távozása), vagy Grexit (Görögország kizárása az eurózónából), hanem Vrexit jöhet, azaz a visegrádi országok egyike-másika léphet ki az Európai Unióból – értesült a VS.hu.

A lap azt írta: a kilépést nyilván egyikük sem gondolta komolyan, de ha folytatódnak a populista, nacionalista, EU-ellenes tendenciák, akkor saját maguknak köszönhetően kerülhetnek perifériára.

Emiatt pedig létrejöhet egy „kétsebességes Európa”, aminek Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia csak a vesztese lehet. Ez jelenleg a legrosszabb forgatókönyv, de az elmúlt hetekben térségbeli diplomatákkal, kormányzati háttéremberekkel, szakértőkkel beszélgetve senki nem zárta ki, hogy egy ilyen helyzet bekövetkezhet – hangsúlyozta a VS.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Miért nem @nyáddal viccelődsz Orbán elvtárs ??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@silber13: Enigma- U-156, ha tudod mi az!
silber13
@Freewolf: Ne fáraszd magad, aránylag jól ismerem a német Unterseebootok történetét, Weddingentől Prienig, az Enigmát nem annyia.De olvastam, hogyan került a készülék angol kézre.
silber13
@Freewolf: Ne erölködj, eléggé jól ismerem a német Unterseebootok történetét a parancsnokokét is Weddingentől Shepkén át Prienig, az Enigma történetét nem annyira, de tudom, hogy került a szövetségesek birtokába.
silber13
@Freewolf: Így már OK a dolog A leírások szerint a HMS Petard elfogta az merülésre képtelen U hajót és megszerezték az Enigmát, kódkönyvet, mindent.
kukac50
Miből lopnál Viktor, ha az unió nem adna pénzt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.