Orbán Viktor és Robert Fico szlovák miniszterelnök állítólag azzal viccelt mások fülre hallatára az uniós csúcson, hogy nem Brexit (vagyis Nagy-Britannia távozása), vagy Grexit (Görögország kizárása az eurózónából), hanem Vrexit jöhet, azaz a visegrádi országok egyike-másika léphet ki az Európai Unióból – értesült a VS.hu.

A lap azt írta: a kilépést nyilván egyikük sem gondolta komolyan, de ha folytatódnak a populista, nacionalista, EU-ellenes tendenciák, akkor saját maguknak köszönhetően kerülhetnek perifériára.

Emiatt pedig létrejöhet egy „kétsebességes Európa”, aminek Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia csak a vesztese lehet. Ez jelenleg a legrosszabb forgatókönyv, de az elmúlt hetekben térségbeli diplomatákkal, kormányzati háttéremberekkel, szakértőkkel beszélgetve senki nem zárta ki, hogy egy ilyen helyzet bekövetkezhet – hangsúlyozta a VS.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Miért nem @nyáddal viccelődsz Orbán elvtárs ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Miért nem @nyáddal viccelődsz Orbán elvtárs ??
pbalage
Jajj, nem lesz pénz újabb stadionokra. (ez újmagyarul egy olyan fedett pályás sportlétesítmény)
egyvandor
Gorbán addig "pávatáncol", hogy előbb utóbb az EU-n kívülre navigálja magát. a sok idióta még akkor sem fogja felismerni micsoda eszement őrültre bízta az országot.
kutyahűség
Ezzel az arccal már majdnem mindegy, hogy min viccelődik.
bakegya
Viccből,,, beugorhatnál teknőske egy dögkutba is.
verum
Gondolom, kilpés előtt visszafizet minden kölcsönt az Eu-nak a kedves vezér!
Freewolf
Egy frászt fizetünk az EU-nak. Megszállták a piacainkat, elvették a vámbevételeinket, örüljenek, hogy nem azonnal lépünk ki ebből a mocskos bandából!
vonotok
Ez az " ember " tényleg nem normális.
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncosnak sürgősen új kezelő orvos kéne. Nagy itt a baj !
Clavigo
Oszt Orbán elvtárs,,,,Hát mijaf@comból építesz stadijjont a Kondádnak ??? Miért nem mész a qrva @nyádba vissza,,,a felsőcsutkai vályog-negyedbe,,,,??? Társadalmi Kapcsolat...Kib@szott súgólyuk...oszt jó napot..
Toby
Gyerekek ! Még mindig nyomatják a "migránsok százezrei lépik át a határt" és a "Brüsszel megbukott " című oratóriumot !
Akkor minek is készült a "nemzethy drótfonat"?
justhpeter
Úgy egyszerűen valaki pofánvághatná már a kanyarban. Egyre bolondabb. Annyi vigasz azért van benne, ha rosszra fordul az idióta viszi magával a fideSS-kdnp pártot és frakciót is.
Fradigege
Ugranának az eu-s lóvék, összeomlana az oligarcha rendszer.
Desischado
Amíg jönnek az EUs pénzek, addig nem lép ki! De hogy 2020 után mi lesz, az már erősen kétséges, ha az orbán maffia banda, vagy a jobbik kerül hatalomra. Na, akkor lesz végünk! De remélem, addig felébrednek az emberek, bár erre nem látok sok esélyt, sajnos!
bakegya
@Clavigo: azért mert ezt se,de a szlovák bűzgombát se anya szülte!!!
1magyar
Szerintem ez lenne a megoldás ahelyett, hogy ide telepítsék a sok muszlimot, kurdot stb. mert akkor itt sosem lesz többé béke.
Ezek egymással sem tudnak békében élni nemhogy velünk, keresztényekkel.
papa.49
A bolond ember viccelődik ilyesmivel, hát ez igen bolond))))))))
magyarbakancs
Annak idején támogattam az EU-ba lépésünket.
Mostanra az a véleményem, hogy belső gyarmattá váltunk.
Adnak kis pénzt, hogy be fogjuk a szánkat, de az a pénz baromságokra és sok értelmetlen dologra használtuk.
Ahonnan a politikai pártok, mint FIDESZ, MSZP haverok megtömték a zsebüket.
Aki Én
Miután önerőből nem megy és a beruházások nagy többségét Eu-s pénzből finanszírozzuk, vagyis Eu-s pénzből fejlődik ami fejlődik (mert ez relatív), addig nem valószínű, hogy ez a szekta tagok elkápráztatásán kívül mást is jelentene.
Ugyanakkor Eu tagságunkról népszavazás döntött, vagyis a többségi akarat, tudod...
2003. áprilisában 84 % !!! döntött az Eu mellett. Ez nem kamu kétharmad.
1magyar
@magyarbakancs: Az államadósságunk most még sokkal nagyobb mint a teljes foglalkoztatású szocializmusban.
Igaz - 10 % meggazdagodott tetű.
colibri
Nyilvánosan viccelődik az eu-val, nem kell csodálkozni, hogy Junker úgy viselkedik vele, mint egy bohóccal és lendíti a kezét, hogy adjon neki egy nyaklevest! Kár, hogy már kivédi a pofonosztást, pedig pontosan ezt érdeml kb, semmi mást.
nyanya001
Orbán elmeállapotát nem ártana megvizsgálni !
bögöbö
Érdekes lenne Paks 2-t önerőből finanszírozni, illetve a kölcsönt visszafizetni... Ja, meg még olimpia is kellene, persze.
papa.49
Én csupán egyetlen dolog finanszírozásában vennék részt szívesen az ,,örökös zárt osztályi kezelésében,,))))))))))))
Lepényleső
Nem aggódom avégett,hogy akkor is ne maradna neki mit a tejbe aprítania,hiszen arról
szó nem esett,hogy a hatalom csúcsáról távozna. - Na meg a sok parazita?
libellle
@bögöbö: Na az olympiának már löttek. Mostmár nem tud kit lefizetni millokkal Eurora gondolok nem forintra
libellle
@Freewolf: Szerintem az EU-örülne ennek a legjobban.
libellle
@zöldszem: Esetleg, én nem vagyok ebben olyan biztos. Sokszor azt gondolom akinek nincs a fidesböl haszna és mégis nekik adja a szavazatát, valószinü azert mert "szerelmesek" orbánba.
Freewolf
@libellle: Ne keverd az EU-t eláruló vezetőiket a tagországok lakóival! Ők megköszönték Orbánnak!
zöldszem
@libellle: Már máskor is írtam. Nem tudom elképzelni, hogy, hogy tud valaki fanatikusan egy-egy párttal szimpatizálni. Képesek testvérek, rokonok veszekedni párt állásuk miatt!
Az meg, hogy egy politikust szeretni, na ez már esztelenség. Szeretni férjet, feleséget gyermeket unokát... ,de nem egy politikust! Politikust, tisztelni, elismerni oké, de szeretni. Őrület. Hányinger keltő!
libellle
@Freewolf: Pardon, de absolute nem értem a válaszodat. Milyen árulokról és milyen lakókról irsz. Amit abszolut nem értek ki köszönt meg mit orbánnak?
Freewolf
@libellle: Angi Merkel, aki vezető és nem a németek érdekeit képviseli. Viszont az Orbán melletti szimpátia tüntetésen a német állampolgárok voltak. Angi nem a nép!
libellle
@Freewolf: Achso, most már értem Merkel Kanzlerin teljesen a mi alaptörvényünk szerint cselekszik. orbán mellett pedig csak a náci hálátlan keletnémet pegidások tüntetnek akiknek a vezetöjük bachmann egy többszörösen büntetett alak. Csupán informácioként, 30 ezer keletnémet nem a nép. A nép mi vagyunk ami több mint 80 millio. Ja milyen érdekes orban képe mellett mindig ott van a horogkeresztes tábla is. Hmmm... ez most csak véletlen lenne. Lehet, de jól sikerült.
Freewolf
@libellle: Tündérem! Te olyan naíva vagy, hogy egy színház igazgató epekedne érted! :-)
Ha olvasol, tudod, már nem csak a pegidások tüntetnek és tiltakoznak, valami bajor belügyminiszter morcos megjegyzését is olvastam!
A matekkal viszont picit óvatos lennék! Ha olvastad itt, Orbánékra kétmillió párszázezer szavazott, de kétharmadnyi mandátuma lett. Mi lesz ha nálatok a pediga 30 ezer tüntetőjét nem tudja túlszárnyalni, de egy választáson öt milla rá szavaz és 74 milla nem megy el szavazni.
Hogy is lesz akkor? Aki ebbe a tébolyba nem mer szólni, az fog szavazni! És épp az lesz a bajotok, hogy nem tudjátok kire ad voksot, mert olyan mérvű szájzár és véleményterror van Németországban, hogy meglepetésként fog érni az eredmény! Gondold át! A német értelmiség kikapcsolt telefonok mellett otthon beszél őszintén!
papa.49
Miért nem az expressz vonattal viccelődik???
magyarbakancs
@1magyar: A Kádár rendszerben 20 milliárd dollár volt az állam adóság.
1990 után mindent eladott a politikai és gazdasági értelmiség.
Ezt az országot ők tették tönkre.
Annak idején azért szavaztam az EU -belépésre, hogy a politikusainkra ragad egy kis európai gondolkodás ebben bíztam.
Rájöttem ott is itt is csak a zsebek megtömése folyik.
Ott talán szolidabban lopnak, mint itt. Nem avatkozik a politika annyira az emberek hétköznapjaiba mind itt.
Nálunk teljesen átszövi az Orbán izmus a társadalmat.
1magyar
@magyarbakancs: Arról nem beszélve, hogy felvették a rengeteg kölcsönt, hogy legyen mit ellopni.
Mert nem a nép életének jobbátételéhez vették fel.
silber13
@Freewolf: Zavaros fejjel értelmezd újra, mit is akarsz mondani! Biztosan őrült nehézségeid lehetnek!:-)))
libellle
@Freewolf: Hogy te miket olvasol össze a magyar idök és hasonló szennylapokban egyszerüen lényegtelen. Èn itt élek és mozgok elég sokat az országon belül is. Mármint Németországon belül. Ugyhogy mindegy, hogy vezered miket diktál neked, ne hidd el mert ö notorikus hazudozo. (tudom, hogy ugy is hiszed amit összzagyvál)
libellle
@Freewolf: A mi kulturánk nem az orbáni kultura és mi elmegyünk szavazni és a jobbradikális nácik ellen szavazunk. Kielégitö volt a válaszom? Ezenkivül a mathekkal neked van oriási problémád 2/3 és hasonló örültségek.
Freewolf
@libellle: Mielőtt felvágsz a kultúrátokkal, annyit említenék, hogy aki az agyatlan liberalizmussal nem ért egyet Németországban, jó eséllyel lenácizzák. Így a nácizás olyanná vált, mint a fiataloknál itthon a bazmegolás, hogy kötőszóvá vált!
Freewolf
@silber13: Ha nem értesz valamit, gondolkodj! Az segít!
silber13
@Freewolf: Már ne is haragudj, de a te agyament szövegeid megfejtéséhez minimum egy Enigma szükséges! Persze, ga tudod, mi az! Na de bízom páratlan zsenialitásodban..!:-)))
Freewolf
@silber13: Enigma- U-156, ha tudod mi az!
silber13
@Freewolf: Ne fáraszd magad, aránylag jól ismerem a német Unterseebootok történetét, Weddingentől Prienig, az Enigmát nem annyia.De olvastam, hogyan került a készülék angol kézre.
silber13
@Freewolf: Ne erölködj, eléggé jól ismerem a német Unterseebootok történetét a parancsnokokét is Weddingentől Shepkén át Prienig, az Enigma történetét nem annyira, de tudom, hogy került a szövetségesek birtokába.
silber13
@Freewolf: Így már OK a dolog A leírások szerint a HMS Petard elfogta az merülésre képtelen U hajót és megszerezték az Enigmát, kódkönyvet, mindent.
kukac50
Miből lopnál Viktor, ha az unió nem adna pénzt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.