Az európai bevándorlás kérdéseiről és az 1956-os magyarországi forradalom ENSZ-dokumentumainak nyilvánosságra hozataláról tárgyalt az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkár-helyettesével kedden New Yorkban Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Jeffrey Feltman főtitkár-helyettessel megbeszélést folytatott az ENSZ általános megelőző diplomáciai és közvetítő tevékenységéről is. A találkozón jelen volt Karen Abu Zayd különleges tanácsadó, akit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nemrégiben bízott meg a migránsokkal és menekültekkel foglalkozó szeptemberi ENSZ-csúcs előkészítésével.

Az MTI-t tájékoztatva Szijjártó Péter elmondta: arra kérte az ENSZ tisztségviselőit, hogy ne keverjék össze a menekülteket a bevándorlókkal." Európa ma nem menekült-, hanem bevándorlási problémával küszködik" – fogalmazott a magyar diplomácia irányítója.

Az ENSZ-főtitkár helyettesét Szijjártó Péter határozottan arra kérte: oldja fel az '56-os magyar forradalommal kapcsolatos dokumentumok titkosságát, hogy valamennyi dokumentum teljes körűen hozzáférhetővé és kutathatóvá váljék.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
biztos mondta neki a Főni (annak meg a Habony),
hogy a titkosított 56-os iratokból is hozzon haza már pár darabot,
mert valamiből össze kell ollózni egy újabb kampányt 2018-ban is.
justhpeter
Jó lenne tudni, hogy a főtitkár-helyettes hol röhögte ki magát a megbeszélés után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.