Napról napra nő a szexuális támadások száma az észak-spanyolországi Pamplonában, ahol most tartják a bikafuttatásról híres San Fermín-ünnepet. A hatóságok keddi bejelentése szerint eddig 15 férfit vettek őrizetbe nemi erőszak és szexuális zaklatások miatt.

 Pamplona városa évek óta küzd a nők elleni erőszakos tettek ellen, amelyek száma mindig megnő a kilencnapos ünnep idején. Ilyenkor a bárok, szórakozóhelyek és az utcák is hajnalig tömve vannak kapatos mulatozókkal.

Idén az önkormányzat épp azért növelte meg a biztonságra felügyelő rendőrök számát, és helyezett el újabb biztonsági kamerákat, hogy elejét vegye a nőket érő agressziónak. Ráadásul már az ünnepet megelőzően kampányba kezdett annak érdekében, hogy az áldozatok és a tanúk is tegyenek feljelentést, ne hallgassák el a történteket.

Mindennek ellenére már a San Fermín első éjszakáján megtörtént az első támadás, amelyet azóta újabbak követtek. Nemi erőszak miatt négy, nemi erőszak kísérlete miatt egy férfit vettek eddig őrizetbe, tíz másikat pedig szexuális zaklatással gyanúsítanak.

Rengeteg nőt megerőszakoltak a spanyol bikafuttató fesztiválon

Az elmúlt öt napban több tömeges tiltakozó megmozdulást is tartottak Pamplona belvárosában a nőkkel szembeni erőszak ellen. A hétfő esti csendes demonstráción "Nem az agresszióra!", "Elég legyen!", "A nem, az nem." feliratú transzparenseket tartott a magasba a mintegy ezer fős tömeg.

Joseba Asirón, Pamplona polgármestere szerint a tömeges tiltakozás bizonyítja, hogy az embereknek elegük van az erőszakos viselkedésből, amelyet az ünnep idején tanúsítanak a férfiak.

Aritz Romeo, a város biztonságért felelős tanácsosa úgy véli, az, hogy ilyen sok bejelentés történt idén, nem az erőszak növekedését jelzi, hanem azt, hogy a figyelemfelkeltő kampánynak köszönhetően többen tesznek feljelentést a rendőrségen.

A San Fermín-ünnep idején mintegy egymillió turista fordul meg a városban, négyszer annyi, mint a város lakossága.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Eriksson: Nagypolitikában nincs olyan, hogy fehér és fekete, mindenkinek meg van a maga sara.
A melldöngető nacionalista gondolkodásból pedig még soha semmi jó nem született, csak háborúk. Az ukrán-orosz konfliktus évszázadokra nyúlik vissza ebben igazságot tenni képtelenség... most az ukránok többsége a nyugatot választotta... hogy ebben mennyire van benne az EU vagy az USA keze?!... ahogy nagyon sokan kis hazánkban én is minden esetben a nyugatot választanám, annak minden hibájával egyetemben, és nem azért mert az EU vagy az USA bármivel is nyomást gyakorolt volna rám...
Egy kis országnak, akár tetszik akár nem, ha csak nem Svájc, valahova tartoznia kell... akkor pedig már inkább a nyugat...
Amúgy az oroszokkal üzletelni nem olyan egyszerű, mint azt sokan hiszik... ezerrel dübörög a korrupció, csak orosz (a hatalommal jó kapcsolatokat ápoló) cégeken keresztül lehet bármit is bevinni, és már ezen cégekhez is K. Szilárd féle alakokon keresztül vezet az út... és persze hatalmas sápokat szednek le... emellett a kínaikhoz hasonlóan előszeretettel koppintanak, és további szállításokra már nincs is szükség...:(
Eriksson
@nemfideszes: Sokféleképpen lehet értelmezni a politikát, ez tény. A politika az érdekek és elmék játéka. Mi akik nem veszünk részt benne, csak kapkodjuk a fejünket és nagyon oda kell figyelni, hogy értelmezzük a fejleményeket, s pláne, hogy ne beszéljünk hülyeségeket a nyilvánvaló események ellenére csak azért, mert valamelyik politikus szimpatikus, vagy nem szimpatikus.
El kell ismerni, hogy Putyin zseniális játékos.
Jankó123
Nem értem ezt a sok nemi erőszakot, pláne bikafuttatáskor nem!
Felhúzott szoknyával szerintem sokkal könnyebb menekülni, mint letolt gatyával.
:-)))
Mangu
"embereknek elegük van az erőszakos viselkedésből, amelyet az ünnep idején tanúsítanak a férfiak" - mely az egyik napról a másikra alakult ki. Eddig is volt, csak már mernek beszélni róla, bár tudták, de nem tesznek ellene semmit a hatóságok - első az üzlet, a többi járulékos veszteség, lehet sajnálkozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.