A kínvallatás "abszolút" működik, és Amerikának a "fogat fogért" módszert kéne alkalmazni a terroristákkal való harcban – jelentette ki Donald Trump első elnöki TV-interjújában.

Habár a módszerek megválasztását inkább a CIA elnökére és a honvédelmi miniszterre bízná, Trump elmondta: mélységesen hisz az olyan kínzások eredményességében, mint a "waterboarding".

A már, vagy még betiltott eljárás során a foglyot egy deszkára kötözik, arcára rongyot helyeznek, amelyet vízzel locsolnak. A locsolást 40 másodpercenként megszakítják, hogy a fogoly levegőhöz jusson. A vallomások fulladásközeli állapotról számoltak be.

Amikor az ISIS olyan tetteket visz véghez, amiket a középkor óta senki, én komolyan támogatnám a vizes kínzást. Az mindig működik. A terrorista csoportok bárkit lefejeznek a Közel-Keleten, mert keresztények, muszlimok, vagy bármi más... és még nem is tehetünk ellene semmit. Nem kiegyenlítettek a feltételek

- mondta az elnök, aki állítólag visszahozná azt a rendeletet, amely szerint a terrorizmussal gyanúsítottakat az úgynevezett "fekete területeken" tarthatják fogva. Ezzel eltörölne minden korlátozást a vallatási szabályokra nézve, amik eddig a Genfi egyezmények értelmében csak a humánus módszereket engedélyezték.

Trump visszahozná a fullasztásos kínvallatást, mert az jó és hasznos dolog

Komoly ellenállásra számíthat, a kínzásokat korábban maga is megtapasztalt John McCain szenátor például már most jelezte, hogy ebbe nem fog belenyugodni:

Az elnök olyan rendeletet ír alá, amilyet akar, de a jog az jog marad. Nem hozhatjuk vissza a kínzási módszereket az Egyesült Államokban

- hangsúlyozta.

(Guardian)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
Ezt nem hiszem el! Ha ez mégis igaz, ez az "ember" nem normális Te jó isten! Ő Amerika elnöke!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sokanvagyunk
Akkor mi is a különbség? - ja, az a rohadék nem gyárt fegyvert...
Cefi
@wpym: 13.25. Igazad van! Kezdje rajtad.
wpym
Magyarorszagon is be lehetne ilyen finomasagokat vezetni, mindjart nagyobb rend lenne. Ehelyett csak pofaznak a rendrol, lasd sinter kijeleteset: 2 het alatt rend lesz...
Eladott Ország
"Trump visszahozná a fullasztásos kínvallatást, mert az jó és hasznos dolog". Kezdje magán. Rajta!
wpym
Amig nem az lesz, ami ebben a videoban, az orszagban nem lesz rend. Sajnos itt mar mas nem segit:

www.youtube.com/watch?v=CB3H05OhVDI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.