Nem volt hajlandó találkozni a libanoni főmuftival kedden Bejrútban Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje, mert a megbeszélés idején fejkendőt kellett volna viselnie – írja a hvg.

A világ legmagasabb rangú szunnita hatósága sem követelt meg ilyesmit, úgyhogy adják át üdvözletem a főmuftinak, de nem vagyok hajlandó eltakarni magam

- közölte a francia nacionalista elnökjelölt, miután a protokollbotrány miatt elmaradt a libanoni találkozó.

Abdellatif Derian libanoni főmufti hivatala előzetesen értesítette Le Pen stábját arról, elvárják, hogy a francia politikus a találkozó idején fejkendőt viseljen.

Amikor azonban Le Pen megérkezett a bejrúti találkozó helyszínére, és egy fejkendőt nyújtottak át neki, nem volt hajlandó felvenni, és azonnal távozott.

Marine Le Pen 2015-ös egyiptomi látogatására utalt, amikor találkozott Ahmed et-Tajjebbel, a szunnita világ szellemi központjának számító kairói al-Azhar mecset és egyetem vezetőjével, és azon a megbeszélésen nem kellett fejkendőt viselnie.

Az előrejelzések szerint a Nemzeti Front elnöke nyerheti meg Franciaországban az elnökválasztás első fordulóját, de májusban a döntő második fordulóban várhatóan alulmarad majd kihívójával szemben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Mert ,ha ők keresztény országban tárgyalnak keresztet viselnek a nyakukban ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jancsipapa
Mert ,ha ők keresztény országban tárgyalnak keresztet viselnek a nyakukban ?
aremy
@jancsipapa: igazad van de mit keresett ott ? mert én se akarom felkeresni felcsútot ha invitálnak se!
Foxley
A szép szőke haját nem akarta eltakarni.
F_Viktor
Gondolom ezek utan La Pen nem fog kampanyolni holmi no integracioval, meg francia torvenyek be(nem)tartasaval!?
1magyar
Bezzeg ők idejönnek kérni és nem veszik le a burkát!
Jozefina
A HP-a ezek után hogyan követelheti, hogy Franciaországban szünjön meg a burka!!!?? Pont azzal tette volna hitelessé a burka elleni fellépést, ha hajlandő lett volna a szerenszétlen fejét eltakarni!!! Így semmi erkölcsi alapja nincs a burka elleni küzdelemben.
wagabund
a mai női sífutást volt szerencsém látni...tökéletesen testhez simuló ruhában, és fejkendőben futott az egyik versenyző...mert az elengedhetetlen..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.