Egy olaszországi szupermarket dolgozói egy utcai hulladéktároló ketrecbe zártak két roma asszonyt, akik a hulladék között kutattak, és interneten megosztott videót forgattak róluk. Hatósági eljárás indult – jelentette az olasz sajtó pénteken.

Az eset a toszkániai Follonicában történt. A két nő egy szupermarketlánc egyik üzleténél, az utcai hulladéktárolókat körbevevő ketrecben kutattak a hulladék között. A szupermarket három dolgozója néhány percre rájuk zárta a ketrecet, majd elengedte őket.

A ketrecbe zárt és elkeseredetten kiabáló két nőről forgatott videót a helyi csendőrök is látták, azonosították a szupermarket dolgozóit, és azonnali eljárást indítottak a személyi szabadság súlyos megsértése miatt. Két férfi a ketrec mellett állva kinevette és gúnyolta a roma nőket, egy harmadik mindezt videóra vette.

Az internetes videó pár perc alatt elterjedt, több mint 300 ezren kommentálták számos rasszista megjegyzéssel.

A szupermarketlánc az elsők között ítélte el a történteket, és reagált is rájuk a dolgozók felfüggesztésével. Andrea Bellini, Follonica polgármestere elfogadhatatlannak nevezte az incidenst. Hangsúlyozta, hogy a hatósági eljárással párhuzamosan a civil társadalom válaszadására is szükség van, hogy az esetet ne közöny kísérje. Bejelentette, hogy Follonica önkormányzata a szolidaritás és a társadalmi integráció értékeit szorgalmazó kezdeményezésekkel kíván tenni ezzel a „minősíthetetlen” magatartással szemben.

(forrás: MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Gondolom import beilleszkedni vágyók voltak keleti szomszédunkból! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.