A jövő évtől újra bevezeti a sorkatonai szolgálatot Svédország a megnövekedett orosz fenyegetettség miatt. 2018-ban és 2019-ben legalább négyezer fiatal részvételével számolnak – írja a Financial Times.

A kötelező sorozást 2010-ben már egyszer törölték a svédek, ám a szomszédos országok szerint ez naiv lépés volt. Az elmúlt években többször is előfordult, hogy orosz katonai gépek utasszállítókat veszélyeztettek Svédország fölött.

Körülbelül 13 ezer embert terveznek behívni az 1999-ben és 2000-ben született svédek közül, akikből négyezret választanának ki szolgálatra, ám szükség esetén növelhetik is a számukat.

Az orosz fenyegetés miatt újra kötelező lesz a sorkatonaság Svédországban

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Egy akkora lélekszámú országban mint Magyarország, kétszáz-háromszázezer közötti KIKÉPZETT tartalékosa van. Mellé 50-60 ezer állandó hivatásos, köztük tízezren felülI az önkéntes katonák száma.
Nálunk?
Ja, itt nem fenyeget bennünket a baráti orosz hadsereg... a csutak tesz róla.
36
Hoppá. Most megint tanultam valamit. Ezek szerint Finnországban is van sorkötelezettség. Norvégiáról tudtam.(Ott a lányokat is viszik-mert ugye egyenjogúság van.)

@nevemnick: Szerintem a magyar kormány, talán beszariságból nem teszi meg. Pedig az erős, jól felszerelt haderő, sosem árt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.