"Csúnya néni" – óvodás szintre süllyedt egy török lap.

A török kormányhoz közelinek tartott, Günes című napilap legfrissebb számának címlapján fotómontázs látható Angela Merkel német kancellárról, akit Hitler-bajusszal, fekete náci egyenruhában és pisztollyal a kezében, mellette horogkereszttel ábrázoltak, s németül a "Hitlerné", törökül pedig a "csúnya néni" kísérőszöveg olvasható – közölte a Bild című német napilap pénteken.

Hitlerként ábrázolta Merkelt egy török lap

Fotó: Twitter

A német újság emlékeztetett arra, hogy az utóbbi hetekben elmérgesedett a kétoldalú kormányzati viszony, miután több német városban a helyi hatóságok megakadályozták török miniszterek kampányrendezvényeit, és erre Recep Tayyip Erdogan török államfő a náci módszereket idéző eljárással vádolta meg Németországot, Merkelt pedig terroristák támogatásával. Indulatos vita bontakozott ki Törökország és Hollandia között is, miután Hága nem engedte meg két török miniszternek, hogy részt vegyen a török alkotmánymódosításról szóló népszavazást támogató rotterdami kampányrendezvényen. Ezt követően Erdogan "náci maradványnak" nevezte és "állami terrorizmussal" vádolta a holland kormányt.

Európa értetlenséggel és éles bírálattal reagált a török elnök nyilatkozataira – emelte ki a Bild.

A feszültség növekedését illusztrálandó emlékeztetett arra, hogy csütörtökön a Sabah legfőbb török kormánypárti napilap európai kiadásának címlapján is hasonló stílusú szöveg volt olvasható németül: "Hiába harcoltok. Erőtök nem elegendő Törökország megállításához. Hej, Európa!... Hej, Németország!... Hej, Hollandia!... Hej, fasiszták!... Hej, náci maradványok!... Hej, Bild!... Azt hiszitek, hogy ordibálásotoktól, felindultságotoktól és erkölcstelen rágalmaitoktól félni fogunk?"

A Sabah török nyelvű változatában pedig azt írták: "A keresztes sajtó hadat üzent. Piszkos kampányuk nem ismer határokat."

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@libellle: "mert mindig olyan nagy okosságokat irsz és annyira informált vagy"

Végre beismered.
Sokáig tartott.
Azért valamikor csak elérem a célt, hogy bevigyek egy pár fotont a fejedbe, hogy gyúljon valami pilács.
libellle
@Szókrakész: Nun ja, nem értetted a humoromat. Semmiröl nincs fogalmad és informacioid ténylegesen NULLÀK
Szókrakész
@libellle: Pont én értettem!
Te nem érted a rá adott választ.
Nem csoda.
Azért szavazol Merkelre.

Egy jó tanács!
Sein nicht so blöd!!!
r2d2
@libellle: Nekem nem kell német zsömle! Pláne úgy, hogy az ő multijában vehetném meg, ahonnan a haszon visszavándorol!
Ludas Matyi
@r2d2: Mekmek csak szeretne Hitler lenni! Soha nem fog bejönni neki, mert inkabb hasonlitanam Josef Wissarionowitsch Stalin-hoz, Mao Zedong-hoz, Nicolae Ceaușescu-hoz, mint Hitlerhez. Mit varsz Honecker volt NDJ jobbkezetöl?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.