Mindannyiunkat arra neveltek, hogy az orrpiszkálás undorító, az onnan kitúrtakat megenni pedig egyenesen tabu. Most mégis felülírhatjuk ezt a berögződésünket, úgy tűnik, a fikaevés kifejezetten egészséges elfoglaltság.

Egy friss kutatás szerint egy, a takonyban található anyag védelmet nyújt egy fogszuvasodást okozó baktérium ellen. Az Applied and Environmental Microbiology című szaklapban publikált kutatás szerint a takonyban található úgynevezett mucinok megakadályozzák, hogy a fogszuvasodást okozó Streptococcus mutans baktérium megtelepedjen a fogakon, és lyukassá tegye azokat.

Kiderült: bármilyen gusztustalan, taknyot enni nagyon egészséges dolog

A MIT amerikai egyetem kutatói épp ezért szintetikus változatban is piacra dobnák a mucint, amit aztán fogkrémekben és rágógumikban lehetne fogyasztani. Szerintünk mondjuk akkor már egyszerűbb kibányászni az orrunkból, ráadásul ingyenes és természetes is.

A takonynak ráadásul nem ez az egyetlen áldásos hatása: korábban már kiderült, hogy bizonyos fokú védelmet nyújt a légúti fertőzések, a gyomorfekély és még a HIV ellen is. Sokak szerint a mucinok jobb alternatívát jelentenek az antibiotikumoknál, mivel nem megölik a baktériumokat, hanem csak megakadályozzák, hogy kárt tegyenek a szervezetben.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@Eriksson: A bioétrend.
Vissza a természethez?
Természetes anyagok legyenek a táplálékunk?!?!?!
Eriksson
@Szókrakész: A vizeletivás is hasznos, állítólag.
simmering73
Kedves egészségére annak a hülyének, aki felfedezte ezt.
Szókrakész
@Eriksson: De az nem multifunkciós.
Mert már a légszomjat nem oltja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.