89 éves korában elhunyt Roger Moore, írja a Telegraph. Halálát a család jelentette be a színész Twitter-profilján.

„Mély fájdalommal kell megosztanunk a szörnyű hírt, hogy édesapánk, Sir Roger Moore, ma életét vesztette” – olvasható a bejegyzésben.

Meghalt Roger Moore

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Karrierje kezdetén dolgozott grafikusként, fotómodellként, filmstatisztaként. Cambridge-ben kezdte a színész pályáját. 1952-től Hollywoodban filmezett.

null

null

A brit színészt a legtöbben James Bond és az Angyal, Simon Templar szerepében ismerték meg, de Tony Curtis oldalán is nagyszerűt játszott a Minden lében két kanál című sorozatban.

A James Bond-filmek után már nemigen szerepelt emlékezetes filmben. Svájcban és Dél-Franciaországban élt. 1991-től a UNICEF különleges nagykövete volt. 1999-ben az angol királynő lovaggá ütötte. 2001 óta az UNICEF nagykövete – írja az Independent.

Roger Moore egy ideje rákbetegséggel küzdött, Svájcban halt meg. Zárt körű temetését Monacóban tartják majd.

A címoldali kép forrása: ROLF VENNENBERND / DPA / AFP

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
akkor még volt tévénk , vártuk nagyon...Szerettük
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Én is nagyon szerettem. Nyugodjék békében.
Yoda69
Epp tegnap neztem egy klasszikus James bond filmet tole The man with golden gun.
Nagyon szinesz volt.
R.I.P
Cefi
@Mirabilis: És a fején kívül azért megkapni egy ilyen szerepet úgy, hogy sem jogosítványa nincs, sem vezetni nem tud semennyire sem...
Kaiber János
@a helység kalapácsa: Ide figyelj, te idióta „figyelő"! Te vajon hol szocializálódtál? Majomcsecsen / a csecsenek vinnének el!.../ nőttél fel? Téged tolatva tanítottak meg járni? Vagy írni, olvasni is hátulról visszafelé verték beléd a betűket össze-vissza olvasni, hogy ekkora zagyvaság alakult ki a fejedben, s nincsen egy emberhez méltó gondolatod? Annyira azért hülye nem vagy, hogy ne tudd: érted sem lesz kár, ha elhúzol - mondjuk - melegebb éghajlatra...! Roger Moore-ra fent szösszenetedet szégyellheted, de enyhítő körülménynek tekintem, hogy tévelygő vezírünket gyalázod, csak tudnám, mi a párhuzam tárgya... A Templar mindenek ellenére jó fej volt. És kiváltképp örülök, hogy mellette állhattam - ’72-ben, s az egy perccel előtte / a váci utcai ékszerboltban/ vásárolt jegygyűrűinket közvetlen az esküvőnk előtt megáldotta jelenlétével. Szólj hozzá….
eugen4402
A legjobb Angyalok őrizzék az álmod a mennybéli baldachinos ágyadban Lord Sinclair. Néha esténként ruccanjatok ki Danny-vel a texasi olajmilliomossal, és ha összefutnátok valami "Kalapáccsal", kérjétek, hogy mutatkozzon be. Ő pedig beismerésbe esne: " - Bond vagyok. James B(ol)ond! A Minden lében két kanál nekem jobban tetszett, mint a 007-esek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.