Pünkösdi misét tartott Ferenc pápa Rómában.

Az egyházban egységre és sokszínűségre egyaránt szükség van – hangsúlyozta Ferenc pápa a római Szent Péter téren pünkösd vasárnap kora délelőtt bemutatott szentmisén.

A mise után, a Mennyek Királynője (Regina Coeli) – imádságot kísérő rövid beszédében Ferenc pápa elítélte a londoni merényletet. Kijelentette, ismét ártatlan civilek voltak az áldozatok.

A pünkösdi misén mondott homíliájában Ferenc pápa azt mondta, hogy a Szentlélek "kreatív", mivel mindig új dolgokat teremt.

Megjegyezte, hogy az egyházban az egymástól való különbözőség egység nélkül nem vezet eredményre. Ha mindenki másképpen gondolkodik, akkor egyesek azt hiszik, egyedül ők a múlt "hajthatatlan" letéteményesei, csak ők birtokoljak az igazságot, mások viszont "avantgardisták" és kizárólag a jövőbe tekintenek – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Hozzátette: hasonlóképpen a sokszínűség nélküli egység sem eredményes, mivel ez a szabadság megszűnéséhez vezethet. Ha mindenki egyformán gondolkodik, akkor ez homológiához vezet, szabadság nélkül – jelentette ki.

Ferenc pápa azt mondta, az egyházban nem lehet "oldalt" választani, egyiknek vagy másiknak "szurkolni" az egységes egyház helyett, nem lehet "jobb- vagy baloldali" kereszténynek lenni ahelyett, hogy fivérek és nővérek az egyház "alázatos és hálás" fiai lennénk. A pápa szavait tűző napon több tízezren hallgatták a Szent Péter téren.

Pünkösdi hagyomány szerint a római Pantheon mennyezeti nyílásából több tízezer vörös rózsaszirmot szórtak le le a Szentélek eljövetelének jeképeként vasárnap délben.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 2.0/Jeffrey Bruno)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
Hát kedves Nyájas Ferenc, Jánosnak még a sarkát sem fogod soha látni..
volvós
A szivárvány szin már jelen van a Vatikánban...
Ne ferztözzétek meg a hetero világot...
1magyar
A muszlimokat kéne még becsalogatni!
Pálinkás Pál
Az utóbbi száz év leghülyébb pápája!!!..
Apatszerek
Hiszen ez egy keresztényellenes muszlim, csak a keresztények még nem tudják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 18., 21:19
Holttestet találtak egy kigyulladt házban Diósjenőn
Szórakozás - 2019. February 18., 19:31
Átadták az Artisjus-díjakat