Donald Trump amerikai elnök kedden újságíróknak kifejtette: Észak-Korea "a tűzzel játszik", ha továbbra is fenyegetődzik.

A New Jerseyben lévő golfklubjában szabadságát töltő Trump rendkívül kemény szavakkal reagált – a CNN hírtelevízió megfogalmazásában "ultimátumot adott" Észak-Koreának – néhány órával azután, hogy az amerikai hírszerzés közölte: Phenjan olyan kis méretű nukleáris robbanófejet fejlesztett ki, amelyet rakétára illeszthet.

"Észak-Korea jobban teszi, ha többé nem fenyegeti az Egyesült Államokat. Olyan tűzzel játszik, amilyent a világ még nem látott" – fogalmazott a bedminsteri golfklubban összegyűlt újságírók előtt Donald Trump. Hozzátette: Kim Dzsong Un észak-koreai vezető nemrégiben "nagyon fenyegetően" lépett fel.

Az Egyesült Államokban kedden több televíziós csatorna is megerősítette a hírszerzés értesülését – nevük elhallgatását kérő kormányzati forrásokra hivatkozva –, hogy Észak-Korea immár képes nukleáris robbanófejjel ellátott rakétát felbocsátani. Ez azonban, az NBC televízió által idézett szakértők szerint, nem jelenti egyúttal azt is, hogy az interkontinentális ballisztikus rakétát (ICBM) Phenjan képes célba is juttatni.

James Stavridis, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa az NBC-ben kifejtett elemzésében hangsúlyozta: az észak-koreai helyzet súlyosbodása "a legnagyobb válság", amellyel a Trump-kormányzatnak szembe kell néznie a világpolitika porondján.

Washington már korábban is figyelmeztette Észak-Koreát, hogy hagyjon fel rakétakísérleteivel és atomprogramjával, de eddig csupán diplomáciai úton próbálta rendezni a konfliktust és szankciókat helyezett kilátásba. Legutóbb múlt szombaton az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) szavazott meg – amerikai kezdeményezésre – egyhangú határozatot minden korábbinál szigorúbb büntetőintézkedésekről. Phenjan válaszként az ENSZ BT döntésére azt ígérte, hogy az Egyesült Államok "ezerszeresen megfizet" az újabb szankciókért.

 (MTI)

Címlapkép: Youtube

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Tessék akkor 3 repülőgép-hordozót küldeni a körzetbe! Lássuk mit tudnak az F-35-ösök!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
TASzSz
Tessék akkor 3 repülőgép-hordozót küldeni a körzetbe! Lássuk mit tudnak az F-35-ösök!
Pálinkás Pál
@TASzSz: Majd ha Kína teljesen lemond a kis dagadt tutujgatásáról...
Peller Anikó
És mit szólnak ehhez az állatvédők? Mert itt ha jól látom szörnyű kínokat helyeztek kilátásba.

Azért ehhez az orosz medve egyetértő brummogása is kellene, ám.
wagabund
Csak szólok a világ urának, hogy a kis kövér országában több millió ártatlan, védtelen, teljesen kiszolgáltatott ember él(és remél)

nos nem bombázni, meg ágyúzni kellene, hanem a bulváros filmekből megszokott kommandósokat kell odaküldeni. Elég néhány tokától bokáig teleaggatott gránátos terminátor, oszt a rendszernek annyi.

vagy...nem? akkor mit dicsekszenek a filmekben? Rambo egyedül legyőzte Vietnamot..itt az alkalom, van elég filmhős, akit odaküld, lő néhányat, visszamegy , jelent, a világ örül. teccik tudni, ahogy Obama tette Oszamával..na jó, ott a tolongásban volt egy kis balfaszkodás, de majd most..
Peller Anikó
@wagabund: ez így igaz. De ahol gyalulnak ott hullik a forgács. A Föld túlnépesedett és egy kis szargolyó fenyegeti az ezerszer akkora oroszlánt, akarommondani jenkilánt. A szargolyónak szarin való, nematoma.
wagabund
@Peller Anikó: hát nem tudom...azért mégis 2017-et írunk..talán mégsem forgács a nép..szerintem már illene kulturáltan lemészárolni a veszélyforrást...nem veszélyeztetni a polgári lakosságot.

Amúgy, ha híre meg, hogy likvidálták a kis debilt, akkor abban az országban úgyis elszabadul a pokol...a rendszert kiszolgáló harcosoknak annyi..a nép maradék erejével elkezd tisztogatni(fosztogatni)..
Peller Anikó
@wagabund: az a gáz, hogy a kis szaros is egy olyan utcába ment be mint a mi szeretve tisztelt fővezérünk, nincs visszaút. És valószínűleg tetszik neki ez a szerep és nem is akar visszafordulni. Arrafelé nem túl értékes az emberélet. De gondolom az orosznál sem túlozzák el az embereikért való aggódást, és kínában is vannak elegen. Attól tartok a mi köpcösünk is így gondolkodik, neki meg a mi életünk nem értékes, sőt.
wagabund
@Peller Anikó: ..."a mi életünk nem értékes, sőt."...

asszem ez ellen kellene valamit tenni az ellenzéknek...de ahogy hallottam például az emeszpé elnökét habogni a rádijóban, ebből nem lesz semmi.
fekete
Nobel dijat Trumpnak. Megerdemli! 6 honap utan ma'r ha'borut robbant ki. Obama is kapott
padig csak leult a sze'ke'be,anyit csinalt. EU nagy okosok-tessek kiutalni a Trump erdemrendett
is.
wagabund
@Peller Anikó: igen, azt már ez is felmérte, hogy ha mégis visszalépne a fenyegetéstől, azt már nem tudná megmagyarázni sem a tábornokainak, sem a népének..

a jelenlegi állapot, hogy nem is akarja, illetve pont leszarja a világot..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.