Japán kutatók szerint ez alapján egy 4 éves gyerek értelmi színvonalát biztosan elérik. Kiotóban, az emberszabásúakkal foglalkozó Primate Research Institute kutatóintézetben csimpánzokkal kísérletezgetnek a tudósok, és arra jutottak, hogy az állatok többsége elég simán meg tudja tanulni vagy legalábbis alkalmazkodni tud a kő-papír-olló szabályaihoz. Macuzava Tecuro professzor csütörtökön mutatta be a kísérletek eredményeit. Hét csimpánzon próbálgatták, mennyire gyorsan értik meg a majmok, hogy mi után mi következik. A három jelből egyszerre kettőt mutatott nekik a képernyő, a csimpánzok pedig jutifalit kaptak, ha eltalálták a győztes választ. Naponta 140-szer játszották le velük a kísérletet, és meggyőző eredményt produkáltak: 100 nap átlagában 7-ből 5 csimpánz 90 százalékban megfelelő választ adott a párbajok során. A kutatók szerint nagyjából az feltételezhető, hogy az állatok egy 4 éves gyerek értelmi szintjét bizonyosan elérik - ez az a kor, amikor a gyerekek már képesek...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@durbincs: Mondom, amit megérdemel, azt kapja! Ergo ne csodálkozzon! A modorról meg maaga ne tartson kiselőadást, mint ahogy a görény se beszéljen illatról!
silber13
@durbincs: Kuss! És tudja miért kapja? Mert egy félanalfabéta román, vagy szerb nulla. aki alőári múdon ugat itt Tehát Kuss!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.