Egy finn bíróság nevezte meg a késelés elkövetésével gyanúsított 18 éves marokkói menedékkérőt – írja a MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

A pénteki támadást, amelyben megöltek két nőt, és megsebesítettek további nyolc embert, feltehetőleg Abderrahmán Meska követte el.

Terrorcselekmény, szándékos emberölés és szándékos emberölés kísérlete gyanújával nyomoznak ellene – olvasható bíróság közleményében.

A finn rendőrség vasárnap arról adott ki közleményt, hogy sikerült kihallgatnia a láblövése miatt kórházban ápolt merénylőt, és hétfőn fogja kérni a bíróságtól a marokkói férfi előzetes letartóztatását.

(MTI/hvg.hu)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A patkánysimogató állatvédők kecskebaszó meska szerelmét nem előzetesbe hanem négybe kellene tenni, miután kimeskárolták az írmagját is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Mit hiányolsz Palika? Csak nem ezt? " Muszlim őslakosok Magyarországon - hazajönnek, ha hozzánk jönnek?"
"Ki van kint és ki van bent?"
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Tanulatlan barátom...miután 150 évig török hódoltság alatt éltünk...akik ugye muszlimok...így aztán ez komoly hír...de csak a 168 óránál!!!
Nos pont ezért egy percig sem akarunk muszlimot látni!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Jegyzetelj Palika:

-Törökország kultúrája igen színes és sokrétű, köszönhetően az oszmán múltnak, a kultúrák keveredésének és az iszlám tradícióknak.
Gyakran említik, hogy a török kultúra a „kelet” és a „nyugat” egy igen érdekes és bonyolult keveréke.
-A törökök nagy többsége muzulmán, annak is a szunnita vagy hanafite ágát képviselik. Körülbelül 15-20%-ra becsülik az alevik számát, és nagy befolyása van a szúfi rendeknek (mevlevi, naksbandi) is. Az atatürki szekularizációs folyamatoknak köszönhetően a vallás inkább kulturális örökség a törököknél, mint dogma. Sokan csupán formálisan muzulmánok (születés jogán), de természetesen sokan valóban gyakorolják is a hitüket. Az iszlám mellett kis számban találhatunk még keresztényeket és zsidókat is.(wiki)
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Ez mind szép...de ennek mi köze van a mostani barbár áradathoz???
quadrocopter
@Pálinkás Pál: "...miután 150 évig török hódoltság alatt éltünk...akik ugye muszlimok..." - csak ennyi köze van!
hetöndöe
@Pálinkás Pál: "Tanulatlan barátom",nem baj hogy ez sokkal előbb volt,mint a török hódoltság?Olvasni tudsz? "Orosháza környékén a 11-13. században muszlimok élhettek, a korábbi kutatásokkal ellentétben nem a skandinávoktól, hanem tőlük származhat a budai márka pénzverési alapsúly – véli kutatásai alapján Rózsa Zoltán, az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum régész igazgatója."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.