A lehetséges katonai választ elsöprőnek nevezte a védelmi miniszter.

Az Egyesült Államok kész megvédeni önmagát és szövetségeseit minden rendelkezésére álló eszközzel, akár nukleáris erővel is – közölte Donald Trump amerikai elnök Abe Sindzo japán kormányfővel telefonbeszélgetésükkor, amelyet hírügynökségek idéztek fehér házi forrásokra hivatkozva.

A jelentések szerint Trump ismételten megerősítette, hogy Washington kész megvédeni önmagát és szövetségeseit,

felhasználva a rendelkezésre álló diplomáciai, hagyományos katonai és nukleáris eszközök egész sorát.

Trump megerősítette a japán kormányfőnek, hogy Washington elítéli Észak-Korea "folytatódó destabilizáló és provokatív akcióit". Vasárnap délután – az amerikai sajtó által példátlannak minősített lépésként – a védelmi miniszter tett közzé a Fehér Házban rövid nyilatkozatot.

James Mattis leszögezte: az Egyesült Államok ugyan "nem keresi Észak-Korea megsemmisítésének lehetőségét", de a konkrét fenyegetéseket megtorolja.

Kifejtette, hogy az Egyesült Államoknak megvan a katonai képessége arra, hogy megvédje önmagát és szövetségeseit, és a Dél-Korea és Japán iránti elkötelezettsége "kőbe vésett". A lehetséges katonai választ Mattis "hatékonynak és elsöprőnek" nevezte.

(MTI)

Címlapkép: Youtube, illusztráció

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Trump nagy dilemmában lehet, hiszen a különböző vizsgálatok eléggé szorongatják tököcskéit, tehát valami eredmény kéne neki produkálni. Az atomhoz azonban szerintem nem fog nyúlni, maximum a kis törpe atomjához, amit valóban meg kellene semmisíteni!!!
kokopelli
Ez az eset áll elő akkor is,ha két szellemileg visszamaradott hülyegyerek
gyufát és benzint kap a kezében!...imához,de nem csk a csuhások! :--(
Peller Anikó
@kokopelli: ja, csak az egyik pötschegér talált tíz liter benzint amivel nagy csinnadrattával fenyegeti az elefántot, hogy meggyújtom a farkadon a szőrt.

A másiknak van 100 köbméter benzinje egérsütéshez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.