A Málta partjainál állomásozó hajó a rohingyák megmentésére indul. Egy korábban Málta partjainál állomásozó, és ott 2014 óta több ezer ember életét megmentő segélyszervezet, a MOAS (Migrant Offshore Aid Station) bejelentette, hogy mentőhajót küld Mianmarba, a menekült rohingyák megmentésére. A rohingyák egy ország nélküli muszlim vallási kisebbség, mely folyamatos erőszaknak és üldözésnek van kitéve Mianmarban. A növekvő erőszak hatására az ENSZ becslései szerint a közelmúltban több mint 87 000 ember menekült el az országból Bangladesbe, mely a múlt hét végén lezárta határait, mondván, több menekültet képtelenek befogadni. Jelenleg is ezrek várakoznak a két ország határán, embertelen körülmények között. A segélyszervezet egyik vezetője, Regina Catrambone elmondta, a MOAS nem akar a része lenni egy olyan megoldásnak, ahol senki nem törődik azokkal, akiknek segítségre van szüksége, hanem mindenki csak annak megelőzésére koncentrál, hogy a menekültek Európa partjaihoz érjenek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
a rohingyák az ottani cigányok... vhogy senki nem állhatja, ha egy népcsoport csak lopásból, segélyekből akar megélni, de a munka veszettül büdös nekik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.