John Le Carré a Guardianben publikált cikkében úgy gondolja, hogy a fasizmus nyíltan grasszál Magyarországon és Lengyelországban, sőt még bátorítást is kap. A világhírű író, aki nemigen szerepel a nyilvánosság előtt, a londoni Royal Festival Hallban, az Orvosok Határok Nélkül megsegítésére tartott rendezvényen arra is felhívta a figyelmet, hogy mérgező párhuzamok vannak Trump és a múlt század 30-as évei között, amikor is felbukkant a fasizmus. Úgy fogalmazott: rá kell ébredni, valami rendkívül súlyos dolog történik. Amerikában fajgyűlöletet keltenek és mindent elárasztanak a hamis hírek. És ez a demagógia fertőző, de hát ezt már átélte Európa, nagyjából 90 évvel ezelőtt.

Forrás: hirvonal.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@JAJMÁR: @Nessy: Hat meg entolem nezve!...:o)))) Tudjatok, en pont az alfeluket latom innen az "ellenlabasok foldjerol", a reszketo tokeikkel egyutt...:o))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbán fasiszta gyűlöletkeltő pártpropagandái. Szégyen ami ma Magyarországon zajlik minden téren!
1magyar
A fasiszta nem a saját népét kiirtó vezető lenne? Mert ahol ilyen vezetők vannak, hogy rászabadítják az országukra annak potenciális gyilkosait - ott bizony nagy szarban lehetnek.
Ez világhírű író hol világhírű? Ki fizeti?
karma1
@1magyar: 21 nemzetkozi dija van, ennek a java a legnagyobb egyetemekrol, nemzetkozi szervezetektol, mert hires novellista - meg is erdemli. A film forgatokonyveirol nem is szolva. Nem baj, ha nem ismered, attol azert o meg jotekonykodik...
Most eppen olyan orvosoknak gyujt, akik teljesen INGYEN dolgoznak, altalaban Afrikaban es a Kozel- es Tavol-Keleti hadszintereken, akik azert dolgoznak, hogy a menekultek NE induljanak el semerre se, helyben kapjak meg azt az orvosi ellatast, ami mindenkinek kellene, hogy jarjon, ha bajba jut. (Afrikaban egy ilyen orvos napi 200 beteget kezel, mut, FIZETES NELKUL...

Gondolkodj el ezen az informacion, hatha eszedbe jut valami, ami emberi...
1magyar
@karma1: Ez nagyon szép, hogy ott helyben gyógyítják, gyógyíttatják őket.
karma1
@1magyar: Ezt az adatot Fabry Sandor egy szemelyes latogatasarol tartott beszamolojabol tudom, mert o tagja a Magyarok az afrikaiakert vagy valami ilyesmi nevu szervezetnek, akik azon dolgoznak, hogy minden segitseget megadjanak ott helyben Afrikaban az embereknek, es azok ne is akarjanak elindulni sehova se. Ott vannak ilyen ingyen gyogyito orvosok, akiknek a segelyszervezetek meg az ENSZ adja a gyogyszert, eszkozoket, es egy orvosra 200 beteg jut naponta. Ez iszonyu mennyiseg.
Pálinkás Pál
@karma1: Nemnem...ő a nemzetközi díjakat nem a munkásságáért,hanem a seggnyaló liberális megnyilvánulásaiért kapta!!!
JAJMÁR
@1magyar: "fasizmus =

"Az egyik legegyszerűbb használható definíciót Umberto Eco alkotta meg, aki szerint a fasizmus a nacionalista autoriter rezsimek gyűjtőneve. Ehhez szorosan kötődik a tömegmanipuláció, vezérkultusz, idegenellenesség, nacionalizmus, hatalomkoncentráció, az igazságszolgáltatás és sajtó központi irányítása, a tudományok megvetése.".
Nessy
@JAJMÁR: Umberto Eco jövőbe látott, és látta kis hazánk mai állapotát.
Azért a nemzetközi díjakat, pláne többet, több helyen, nem úgy adnak, mint per ma idehaza!
Lehet mindenkit lehülyézni, aki nem Orbán hívő, hiszen ma ez a trend kis hazánkban.
JAJMÁR
@Nessy: Bizony, félelmetes!
Tőlem nézve :)
karma1
@JAJMÁR: @Nessy: Hat meg entolem nezve!...:o)))) Tudjatok, en pont az alfeluket latom innen az "ellenlabasok foldjerol", a reszketo tokeikkel egyutt...:o))))
JAJMÁR
@karma1: "Nem szép látvány", - mindig csak nézni- bárcsak elérhetnéd!
Nyújtózkodj, karmold meg és tépd le nekik !
Köszi :))))
karma1
@JAJMÁR: Probalom huzogatni, ne felj...:o))))
kokopelli
@JAJMÁR: Qrvára kényelmetlen,ha egy ilyen orbánféle emberszabásút és hordáját
egy rájuk is illő definitióval szembesítik!A szimpatizánsok megpróbálják védeni a véd-
hetetlent,mert ők választották ki,mint "a hülye szarvamarhák a hentesüket",a Zorbánt!
kokopelli
@kokopelli: kiegészítés, "...de a bolond szarvasmarháknak a maradék
demokratikus joguk annyiban megmarad,hogy a serpenyőket kiválaszthatják
,amikben megsütik őket!"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok