Előnnyel indulnak, akik szeptemberben születtek. Azok a gyerekek teljesítenek jobban az iskolában, és kerülnek be sokkal jobb felsőoktatási intézményekbe, akik szeptemberben születtek - legalábbis ez derült ki az amerikai National Bureau of Economic Research új tanulmányából. A kutatók több mint 1,2 millió, hat és tizenöt év közötti, floridai diák tanulmányi eredményeit hasonlították össze. A fiatalokat aszerint osztották csoportokra, hogy melyik hónapban születtek. Azt találták, hogy minden korosztályban a szeptemberben születettek érték el a legjobb eredményeket, különösen azokhoz képest, akik augusztusban születtek. Ez azért van így, mert az amerikai oktatási rendszerben a szeptemberi gyerekek az osztályuk legidősebb, míg az augusztusiak a legfiatalabb tagjai. A felmérés eredményeiből kiderült az is, hogy a szeptemberben születettek eredményei általában javulnak az iskolában töltöttöt évek alatt, így nekik van a legnagyobb esélyük arra, hogy jó főiskolákra, egyetemekre...

Forrás: faktor.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Tehát aki végig olvasta a cikket és képes értelmezni, annak világos, hogy nem az a döntő, hogy ki milyen hónapban született, hanem az, hogy mikor, hány évesen kerül a gyerek iskolába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@desiro: Nyáron a nap keltette ki, a budi falán )))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@durbincs: Bunkókám EZ NEM TELEFON NE POFÁZ BELE, KI SZÓLT HOZZÁD FASZKALAP !!!
papa.49
@durbincs: Küldjek zümi irtót debil ???
quadrocopter
@durbincs: Mi van barom, szerepelsz megint a 2 osztályoddal? Még mindig a kérdőjeleknél tartasz, fosagyú?
papa.49
@durbincs:= Kutyaszar átlép )))))))))))
quadrocopter
@durbincs: Buta vagy debil, primkó is vagy csicska, javulásra esély sincs ilyen sötéten dobod fel a talpad! "He?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.