Az egyik görög joghurtjuk dobozáról photoshoppolták le a keresztet. VEVEY, 7:28 Az egyik görög joghurtjuk dobozáról photoshoppolták le a keresztet. A Lidlhöz hasonlóan egy újabb multinacionális cég csatlakozott ahhoz a díszes társasághoz, akik mindenáron leszedik a keresztet termékeik csomagolásáról. Ezúttal a svájci Nestlé volt az, amelyik nem bírta megállni, hogy az egyik görög joghurtjának dobozán lévő Santorini szigetét ábrázoló montázsról ne szedje le a vallási motívumot. Az eset természetesen hatalmas felháborodást váltott ki. A Nestlé illusztrációként a világhírű ortodox, kék-fehérre festett Anastasis-templomot választotta. Ezzel nem is lett volna baj, de a templom tetején van egy kereszt. Svájcban gondolták, ez így nem lesz jó, hiszen egy nem keresztény vallású vásárló így biztos nem akarja majd megvenni a terméket, ezért az egyik IT-s személyzetissel lephotoshoppolták azt róla. Lehet még bizarrabb Ahogyan arról korábban beszámoltunk, még ennél is van...

Forrás: 888.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
A csokira jobb ha tokás Tállai képe lesz szerkesztve, legalább a hányinger keltő kép miatt kevesebben tömik magukba, így a hívek sem lesznek olyan dagadtak mint az imádott vezér. A kereszt hiánya pedig már-már keresztény üldözésnek számít, pedig a máglyára is kereszttel és rózsafüzérrel kísérték százezerszám a szerencsétleneket. Sok helyen az irodákba is csak a Lenin kép helyére került ki a feszület rendszerváltáskor, az iroda szochazás lakói meg maradtak ugyanazok. Így mi értelme van?
sokanvagyunk
Már a csomagolásokat is?... - a legtöbb terméknél szinte mindegyik a beltartalmukat már régóta.
Nessy
Jó, egy épületről ne retusálja le a keresztet, keressen másik képet.
De nekem pl. a keresztről a Reqviescat in pace, vagy egy pozitív labor lelet jut eszembe, ha papiron látom. Hiába, szakmai ártalom.
Nessy
@durbincs: gratulálok! Kiderült, hogy tud értelmes választ is írni!
Az "életmódunkat, környezetünket" bizony védtük volna a háború alatt is, meg a Rákosi éra alatt is, csak nem igazán sikerült! Aki akkoriban persona grata volt, annak nem sok védeni valója maradt!
Köszi, a familiám pár száz éve egész jól megvan.
namihami
Doxáéknak is kezdenek elmenni otthonról?
Ha egy világhírű épületen kereszt (félhold, sarló-kalapács, stb.) van, akkor azt, szimplán mert azt úgy és oda tették, nehogy már valami hülye lephotoshoppolja onnan. Ha nem tetszik, akkor választhat mást, de ez nem az ó tulajdonuk, amit úgy alakítanak, ahogy éppen az eszük és gazdasági érdekük megkívánja. Vajon volt-e egyáltalán joguk eddig is felhasználni egy más tulajdonát képező jelképet?
namihami
lephotoshoppolja---ezt, természetesen, egy P-vel kell írni.
Nessy
@namihami: Ez egy érdekes felvetés! Én is ezt feszegettem, hogy miért nem választottak más képet. Mondjuk a Pécsi Dzsámi tetején régi rajzon félhold volt, ma kereszt. Szerencsére, nem romboltuk földig, hanem katolikus templom lett belőle, de megőrizte a kelet felé néző fülkét is.
Szerintem Isten így is meghallja az imáinkat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.