Mateusz Morawiecki eddigi kormányfőhelyettes, fejlesztési és pénzügyminiszter váltja fel Beata Szydlót a lengyel miniszterelnöki poszton – jelentette be Beata Mazurek, a Jog és Igazságosság (PiS) szóvivője a lengyel kormánypárt csütörtök esti vezetőségi ülését követően.

Mazurek – egyebek között "a változó nemzetközi helyzettel összefüggő új kihívásokra" utalva – közölte: a PiS vezetői testülete, a politikai bizottság ülésén Szydlo benyújtotta lemondását, és ezt el is fogadták.

A politikai bizottság Mateusz Morawieckit jelöli kormányfőnek – mondta el a szóvivő. A PAP hírügynökség hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint Morawiecki jelöltségét a 33 tagú testületben ketten ellenezték, egy vezetőségi tag tartózkodott a szavazástól.

Lemondott a lengyel kormányfő, helyet cserél a helyettesével

Jan Dziedziczak külügyminiszter-helyettes a sajtóval közölte, hogy a lemondott miniszterelnök az egyik kormányfőhelyettesi posztra lép.

A nemzetközi tapasztalattal, jó külföldi kapcsolatokkal rendelkező Mateusz Morawiecki viszont első kommentárok szerint szelídítheti a Varsó-Brüsszel vonalon növekvő feszültséget, és várhatóan folytatja a sikeresnek tartott gazdasági reformokat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Leszek Szymanski

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Már épp idelye, hogy ez a hp eggyet hátra lépett, de még nem eleget!!! Undorító egy "nő"!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.