A magyar és lengyel kormányok megpróbálnak "illiberális államot" létrehozni országaikban, de meg fognak bukni. Példaképük nem Adenauer vagy Churchill hanem Putyin és Erdoğan! Nincs helye az olyan országoknak az Unióban amelyek elutasítják annak értékeit. - mondta Guy Verhofstadt az Európai Parlamentben tartott beszédében. Guy Verhofstadt: belga politikus, belga politikus, Belgium miniszterelnöke 1999–2008 között. 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője, az Európai Parlament egyik interparlamentáris szövetségének, a Spinelli-csoportnak az egyik alapítója. Pártszövetsége az Európai Bizottság elnökének jelölte a 2014-es európai parlamenti választáson. Az Európai Parlament képviselője a Brexit-tárgyalásokon.

Forrás: mep.euwatch.eu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyetértek Guy Verhofstadtal: nincs helye illiberális országoknak az Unióban. Orbánéknak a történelem szemétdombján van a helye annak is a legalján.
Equus
Európát a szabad gondolkodás, a liberalizmus tette azzá ami. Az őskonzervatívok akarata szerint még mindig boszorkányokat égetnének, a vágtató ló sebességétől nagyobbal nem mernénk utazni, a Föld lenne a világ közepe, nem lett volna Sufragette mozgalom, a nők helye még mindig a konyhában lenne... etc.
Ehhez képest az "illberálisok" megpróbálják a történelem kerekét visszaforgatni. A nőket szülni küldeni, visszakényszeríteni a tűzhely mellé, ahol férjemuram akarata szerint tüsténkedik majd. Az irányítás a férfiak dolga lenne. A heti rendszeres agymosás minimum kijárna a templomban és az alzheimer kóros nagypapától nem lehet majd okosabb az unoka.
Nem fog menni.
Ahogy nem fog menni az sem, hogy a feudalista rendszert visszaállítsák a jobbágysággal, bérrabszolgasággal együtt. Ha nincs Guy Verhofstadt, lesz más, aki a pöffeszkedő, ingyenélő férgeknek arcába tolja: nincs rátok szükség.
1magyar
A nőket szülni küldeni, visszakényszeríteni - inkább muszlimokat telepítenének be a keresztények fejére.
Equus
@1magyar: szándékosan keversz két összekeveerhetetlen dolgot.
Az a muszlim nő, aki rájön, h vezethet autót, élvezheti a szépségét csodáló tekinteteket már soha nem akar muszlim lenni.Járhat moziba, diszkóba, uszodába, nem kell napi 5x imádkozni és ahányszor a férjem uramra rájön a kanosodás szétcsapni a lábait... És nem tilos a tanulás, sőt elvárt. És éltek olyanok is, mint Voltaire és valóban a vallás egy kalap szar a buták orra elé.
Szerinted sokáig fog az ilyen gondolatok után mecsetekbe járni?
kokopelli
@Equus: kinek magyarázod? Sötét mint a 3-as akna feszültségkimaradáskor!
Még egy moszlemet sem látott! Ajánlom neki Dubai-t! Ott láthatná a különbséget!
A Zorbán fizethetné neki,mert én szegény pára magam perkáltam ki a lóvét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.