Épp a francia állampolgársági papírját vette volna át egy algériai asszony, de a vallása miatt megtagadta a kézfogást a hivatalnokokkal. A hivatal pedig erre az állampolgárságot tagadta meg. Társadalmi vita bontakozott ki a szimbolikus ügyből, amelynek végére a legmagasabb szinten tettek most pontot.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Kinek a pap, kinek a lánya

Ha nem is asszimiláció, de legalább affinitási kérdés

Van valami pikáns abban, hogy pár nappal a lehengerlő Orbán (hogy nem is ő, hanem a Fidesz; ne már még itthon is voltak, akik azt kérdezték melik a mi Viktorunk) siker a …. hogy is mondjam, hogy ne legyek durva, megvan: a levélszavazásra elég megbízhatók körében érkezett egy hír a Francia Köztársaságból. Na jó persze Köztársaságból.
Az Államtanács döntése tett pontot egy 2016-os ügy végére azzal, hogy jóváhagyta az Isère megyei prefektúrán történteket, hogy algériai nőtől megtagadta az állampolgárságot. Maga a konkrét történet nem releváns. A lényeg az állampolgárság megszerzése. Az hogy még házasság esetén sem automatikus, ahogy szerte a világ legtöbb polgári államában. Kivéve kicsiny hazánkat, ahol nem csak nem kell feltételeket teljesíteni (ami karakteres, mert ártunk és qurmányunk a kötelezettségekben nem igazán erős), de egyenesen vadásznak rá, hogy minél többet jelenthessen a derék sztahanovista Tömjény Sónyi! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.