A CNN átnyálazott egy csomó rendőrségi és bírósági dokumentumot, és azt találta, hogy legalább 103 Uber-sofőrt vádolnak az Egyesült Államokban szexuális zaklatással vagy nemi erőszakkal. A cég sokkal kisebb vetélytársánál, a Lyftnél 18 ilyen esetet találtak. Az Uber esetében legalább 31 sofőrt el is ítéltek.

A legkirívóbb eset egy San Diego-i nővel történt, aki ittasan szállt be az Uberbe. Amikor megkérte a sofőrt, hogy állítsa meg az autót, hogy hányhasson, akkor nem sokkal később elájult. Amikor magához tért, a sofőr éppen megerőszakolta. A John David Sanchez nevű férfit elkapták, és amikor átkutatták a számítógépét, évekre visszamenőleg találtak videofelvételeket arról, ahogy más nőket erőszakol, vagy tinédzsereket molesztál. Sanchez 80 évnyi börtönre ítélték.

Más esetekben a sofőr bevitte a lakásába az ittas utast, és ott erőszakolta meg, de olyan is volt, hogy az elkövető szerint a szex közös megegyezésen alapult, ezért a bíróság kihajította a panaszt.

Több tucat Uber-sofőrt vádolnak szexuális zaklatással

Sok esetben közös, hogy az utasok részegek voltak, de az Uber reklámjait is pont erre hegyezték ki, hogy a cég sofőrjei biztonságosan hazaviszik az embert egy buli után, a reklámanyagokban gyakran szerepelnek alkoholt fogyasztó nők.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.