Az új EU-ellenes kormány pénteken teszi le az esküt.

Korábban az Öt Csillag Mozgalom (M5S) miniszterelnök-jelöltje visszaadta megbízatását Sergio Mattarella államfőnek, aki nem fogadta el Paolo Savona jelölését pénzügyminiszternek. Csütörtökig volt esély koalíciós kormányra, egyébként Carlo Cottarelli alakított volna szakértői kormányt.

Mégis lesz kormánya rövidesen Olaszországnak

Luigi Di Maio, az M5S és Matteo Salvini, a Liga vezetője között az utolsó pillanatban indult újra egyeztetés a közös kormányról, az államfő csütörtök este 9 órára újra magához rendelte Contét, aki már be is mutatta kormányát. A két pártvezér miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztot kapott. Luigi Di Maio a gazdasági, Matteo Salvini a belügyit tárcát kapja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Úgy tűnt egy ideig, hogy Olaszországban az államfő felfüggeszti a demokráciát. Tanuljon meg a nép szavazni! Nem úgy van ám csak, hogy olyan ember van a kormányban, akit a pénzügyi világhatalom nem fogad el.
36
Szerintem Günther Oettinger elszólásán fordult itt meg az ügy. Miszerint: majd megtanulnak az olaszok arra szavazni, akire a gazdaság és a piacok vezetői is rámondják az áment.
Az (amúgy nem létező) háttérhatalom ismét lelepleződött és fél.
Ebbe még Juncker és Tusk is "belepirultak".

Persze, már kezdik zsarolni az olaszokat, a kamatokkal, leminősítéssel, ugyanúgy
mint Görögországot anno. Csak hogy az olasz gazdaság kb. 9X nagyobb mint a görög. Én személy szerint sok sikert kívánok az új olasz kormánynak, mert szívatni fogják őket keményen, de remélem nemzeti törekvéseik sikeresek lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.