Sebastian Kurz déli határaik védelmére készül.

Hétfő este Horst Seehofer német belügyminiszter és Angela Merkel kancellár megállapodtak a menekültügyi helyzet kezeléséről. Az egyezség egyik sarkalatos pontja, hogy a német-osztrák határon új határigazgatási rendszert vezetnek be, amely akadályozza azon menedékkérők belépését, akiknek menekültügyi eljárását egy másik EU-tagországban kell rendezni.

Sebastian Kurz osztrák kancellár, Heincz-Christian Strache alkancellár és Herbert Kickl osztrák belügyminiszter kedd reggel közös nyilatkozatban kérték a német álláspont tisztázását. Nyilatkozatuk szerint az intézkedések arra utalnak, hogy Németország nemzeti intézkedésekkel akarja kezelni a migrációs nyomást, ha pedig a Merkel-Seehofer paktum a szövetségi kormány álláspontja is egyben, akkor

kénytelenek leszünk fellépni az ellen, hogy Ausztriát és lakosságát hátrány érje.

A nyilatkozatban leszögezték: Ausztria kész megvédeni déli határait.

Elvárjuk a német szövetségi kormány álláspontjának gyors tisztázását. A német felvetések azt bizonyítják, hogy mennyire fontos a közös, európai külső határvédelem az osztrák álláspont szerint pedig a belső határok nélküli Európa csak működő külső határokkal lehetséges

– tette hozzá Sebastian Kurz.

Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke szerint küzdelmes, nehéz napok után jó kompromisszummal zárják le a menekültügyi szabályozás körüli vitát. 

Cikk- és címlapkép: Facebook/ Heincz-Christian Strache

(Krone.at, 24.hu, MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...szárnyas labancokat fognak telepíteni a határra...
Jozefina
Az EU-n belüli migrációs kérdést valószínűleg a Német javaslattal lehet elfogdhatóvá tenni! Az EU külső határainak a megvédése egy másik kérdés, ami nagyban csökkenthetné a belső migrációs kérdést és egy idő után rendeződne, hogy kit- és hová kell visszaküldeni (ahonnét jött, vagy valamelyik EU-n kívüli befogadó országba), és ki az aki valóban segítségre szorul!!!??
Pálinkás Pál
@Jozefina: Én úgylátom összeomlott a nagy wellcome elmélet..Az idő múlásával rájöttek hogy ezek nem ide valók..már a németek is tranzit táborokat akarnak építeni a vadaknak,amíg ki nem dobják őket!!És lássuk be,...ezek tényleg nem idevalók...gyilkolásszák egymást saját kontinensükön..legalább némiképp segítenek a föld túlnépesedésén is!!!
kokopelli
@Jozefina: ...már a kezdet kezdetén úgy szólt a megállapodás,hogy az első ország,
ahová a "menekült" belép és regisztrált,köteles az eljárást lebonyolítani!A labancok
egyszerűen továbbpasszolták a labdát a Bajoroknak oszt röhögtek! A Seehofer,most visszaadhatja a labdát az osztrákoknak!Vagy megállapodnak újra értelmesen,mint fel-
nőt emberek (nem politikusok bitte),vagy ő a hunyó!! ;-))
wagabund
mit csodálkozik ezen? úgy merkel mutti, mint a belügyminiszter a hatalomért, a történelemben elfoglalt dicső helyért küzd...hogy ezt miként oldják meg úgy, hogy a népek beszopják, az simán le van szarva..

ja, a migránsok? hát az most senkit nem érdekel...
kereső
nincs itt semmi látnivaló kérem. A német "nemzetállam szuverenitása, annak megvédése az első"!
Ha a V4-ek nek lehet,nekik miért ne lehetne? Sheofer csak orbánt utánozza, hogy ez orbánnak egy pofon, és Kurz-nak is? És kit érdekel,amikor is orbánék a szolidartás teljes hiányát mutatták és mutatják a migrációval ténylegesen érintett országokkal.Na itt az első válasz. Ja és még fizethetünk IS!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.