Semmissé nyilvánította a svájci frank alapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról - írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön. A bíróság 70 oldalon indokolta döntését, írja az MTI. A testület elutasította a bankok fellebbezését, és helybenhagyta a frankhitelesek érdekvédelmi szervezete kollektív vádemelését a nyolc legnagyobb Horvátországban működő bank ellen. Azzal vádolták őket, HOGY TISZTESSÉGTELENÜL ALKALMAZTÁK AZ ÁRFOLYAMZÁRADÉKOT, ÉS EGYOLDALÚAN MEGVÁLTOZTATTÁK A KAMATOKAT, AMELYNEK KÖVETKEZTÉBEN A HITELFELVEVŐK TÖRLESZTŐRÉSZLETE A DUPLÁJÁRA NŐTT A KIINDULÁSINAK.

(Forrás: index.hu, Horizont által)

Itthon - 2019. February 20., 09:00
Fontos hírt közölt a NAV
Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Bravó, tehát a horvátok nem csak fociban jobbak!
Nekem volt egy devizás autóhitelem. Első fokon pert nyertem, másodfokon amin egy évig ült a Törvényszék elkaszáltak. 3,3 milliót már visszafizettünk, most megítéltek a banknak még 5,4 milliót. Jogállam vagyunk vagy mifene...
papa.49
Ebben nem érzed magadénak a horvát példát tetű csutigörény ???
lampa laz
Mert a horvátoknak nincs kuszaszeme, meg tolvaj kormánya, viszont van normális igazságszolgáltatása. Más országokban mindenhol tisztességesebben jártak el a hitelesekkel mint itthon.
human
A tévében az OTP képviselőjét egyszer megkérdezték, hogy míg a román devizaadós ügyfeleiknek tudtak kedvezményes törlesztést biztosítani addig a magyar ügyfeleken miért nem segítette így. És jött a rövid, velős válasz: - Mert Magyarországon ilyen termékünk nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok