Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő nem gondolja, hogy "nagy megállapodásokat" kötne az amerikai és az orosz elnök a hétfői csúcstalálkozón, hiszen nagyon sok témáról tárgyalhatnak, amelyekben rengeteg részletkérdés merül fel. Jelezte: a két ország közötti viszonyt azért lehet javítani.

Gyarmati Istvánt arról kérdezték hétfőn az M1 aktuális csatornán, hogy kora délután Helsinkiben megkezdődött Donald Trump és Vlagyimir Putyin találkozója.

A szakértő közölte: rengeteg témáról tárgyalhatnak, a többi közt Szíriáról, Iránról, a két ország közötti kétoldalú kapcsolatokról, a szankciós politikáról, Ukrajnáról vagy éppen Észak-Koreáról. Hozzáfűzte: szerinte nem tetszik az oroszoknak, hogy bővül a NATO.

Hangsúlyozta: ha van fontos célja Trumpnak Helsinkiben, akkor az az, hogy meggyőzze Putyint, fogja vissza Irán nukleáris ambícióit, ugyanakkor szerinte ez nem fog sikerülni.

Mint mondta, a két legnagyobb atomhatalom ez a két ország, és a 2010-ben kötött atomegyezményük nemsokára lejár, tehát dönteni kell arról, hogy megújítják-e a jelenlegi formájában, vagy a nukleáris robbanófejek további csökkentését irányozzák elő.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
megint csak találgatnak...ha hallhatnánk mit is kavarnak, akkor már lőnének a környező országokban(is), és bombaeső hullana...(vagy plüssmaci)

de így? amiről nem tudunk, az nem fáj... ...ugye?
colibri
Elég fosch hangulatról árulkodik ez a fotó.
vladimir putin
@colibri: "A bunkó meg a balfasz" című film egy jelenete.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.