A Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálata éket vert az Egyesült Államok és Oroszország közé – állította Donald Trump amerikai elnök a Fox televíziónak még Helsinkiben, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott csúcstalálkozója után adott, és hétfőn este sugárzott interjújában.

Trump boszorkányüldözésről beszélt

Az amerikai elnök interjúja – ellentétben Vlagyimir Putyin egy órával korábban, szintén a Fox televízióban elhangzott interjújával – jobbára amerikai belpolitikai kérdésekről és a sajtó bírálatáról szólt.

Trump azt hangoztatta, hogy "talán most sikerült kiütni ezt az éket", és elmondta, hogy a megbeszélések kezdetekor Vlagyimir Putyin kifejezetten sajnálkozott az amerikai vizsgálatok miatt. Azt mondta,

igazán szégyenletes, mert oly sok jó dolgot tehettünk volna

- idézte az orosz elnököt Trump. Majd hosszasan részletezte, hogy ezt az éket szerinte "hamis hírekkel, boszorkányüldözéssel, elcsalt megállapodásokkal" alakították ki. Ezzel összefüggésben utalt a törvényhozásban a múlt héten meghallgatott volt FBI-munkatárs, a Trump elnökké választása ellen fellépni akaró és ezt lelevelező Peter Strzok szerepére, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) volt igazgatója, a tavaly májusban menesztett James Comey és helyettese, az idén februárban eltávolított Andrew McCabe szerepére, és végül arra a konklúzióra jutott, hogy ez "igazán szégyen-gyalázat volt".

Az elnök kifejtette Sean Hannity riporternek, hogy "elbűvölte" őt, amikor a helsinki sajtókonferencián Vlagyimir Putyin felajánlotta, orosz ügyészek meghallgatják az amerikai elnökválasztási folyamatba beavatkozással vádolt orosz állampolgárokat, és a meghallgatáson jelen lehetnek a Mueller vezette vizsgálóbizottság tagjai is. De Muellerék szerinte "valószínűleg" úgysem mennének el. "Az a tizenhárom dühös demokrata párti? Gondolja, hogy el akarnának menni? Én nem hiszem" – tette hozzá.

Trump emlékeztetett rá: Putyin a sajtóértekezleten határozottan cáfolta, hogy bármiféle összejátszás lett volna oroszok és a kampánycsapata tagjai között 2016-ban.

Szégyenletes, hogy különböző dolgokról tárgyaltunk, és egy boszorkányüldözésről kaptunk kérdéseket

- utalt a sajtótájékoztatóra Trump. Hozzátette: "nem hiszem, hogy a mi országunkon kívül ezt beveszik, de a riporterek szeretik ezt kérdezgetni. Putyin nagyon-nagyon erős volt".

Az interjúban Trump "nagyon jó találkozónak" minősítette a tárgyalásokat orosz kollégájával, s fontosnak tartotta megemlíteni azt is, hogy a négyszemközti találkozó után – amelyen csakis a két elnök és a tolmácsok voltak jelen – "sok, igazán jó következtetésre jutottunk". A két ország közötti legjelentősebb kérdésnek a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását nevezte, s elmondta azt is, hogy Putyin felajánlotta segítségét az észak-koreai helyzet rendezéséhez.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Nem semmi cuccot adhattak ennek a csókának.
Az orosz vegyi szakértők a világ legjobbjai.
Shikari
Az USA neokon vezetése most prüszköl, mert megszakadni látszik az ellenség gyártás folyamata!
Gauntlet
minden tiszteletem Trumpé, de ha tényleg orosz befolyással választották meg, és Ő tudott róla, akkor az nagyon KOMOLY, nemzetbiztonsági dolog, jobb lenne lemondani.
karma1
Az egesz vilag felbolydult erre az idiota trumpra: azonkivul, hogy az osszes amerikai intelligence service kapkod a levego utan, me'g a sajat partja is eliteli ezt a nyilatkozatat, a republikanus Fox News szinten "disgusting"-nak minositi , megalazonak, szegyennek, szegyentelennek, meltatlannak, gusztustalannak, stb.-nek az osszes me'rvado media...
Meg hogy "boszorkanyuldozes"...
Shikari
Az USA neokon vezetése kéltségbe esett mert Trump szakított azzal a jól bevált forgatókönyvvel, hogy mindent az oroszokra kell kenni. Ez az ajvékolás a nekon- liberális oldal reményeinek bedőlését vinnyogja, hiszen már semmit nem is bizonyítottak, csak mindent az oroszokra kentek. Jön a kétségbeesés, hogyan fognak megint egy jól fizető háborút kirobbantani, ha nincs ellenség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Sport - 2019. May 24., 20:46
Életműdíjat kapott Dunai Antal
Itthon - 2019. May 24., 14:39
22 milliót sikkasztott egy bankvezető Ácson