Súlyos válságba sodorhatja a francia nemzeti identitást Macron oktatáspolitikája. A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti elnök, Emmanuel Macron oktatási minisztere, Jean-Michel Blanquer az arab nyelv oktatásának bevezetését tervezi. Ez súlyos veszélyt jelentene a francia nemzeti identitásra, de tökéletesen megfelel Macron nézeteinek. Emlékezetes, hogy a francia elnök északi körútján dán egyetemistáknak arról beszélt: ma már nincsenek igazi dánok és franciák, csak európaiak.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mert akik túlnyomó többségben már arabok ott vannak nem hajladndóak még franciául is megtanulni. Na meg az arab identitás megtartása csak jobb lesz mint a francia.
Később már ez lesz az ország anyanyelve.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Mert akik túlnyomó többségben már arabok ott vannak nem hajladndóak még franciául is megtanulni. Na meg az arab identitás megtartása csak jobb lesz mint a francia.
Később már ez lesz az ország anyanyelve.
kereső
A francia oktatási miniszter, a fake news megjelenése után percekkel,közleményben cáfolta az orosz hirszerző szolgálat által közölteket.
1magyar
@kereső: Na persze, azért arab már az ország háromnegyede.
kereső
@1magyar: valószinűleg nem vagy Franciaország nagy ismerője.Azért mielőtt hülyeséget irsz,tájékozódhatnál.
nezelodo
Visszanyalt már az algériai fagyi egypárszor, és csak az idősebbek emlékeznek az egykori OAS terrorszervezet ténykedésére. Olyan régen volt, hogy még Orbánnak sem jutott eszébe felemlegetni a franciák "védelmében" sem.
kereső
@1magyar: mit én is?baxod alássan? Honnan szeded a baromságaidat? Mert ilyet még az általad hir etalonnak tekintett királyi, és a csigatv sem mond.
1magyar
@kereső: Te is tájékozódhatnál mielőtt bármit írsz, cáfolsz, támadsz.
Eriksson
Helyesen teszik a franciák az arab nyelvű oktatás bevezetését. Az araboknak, akik ott élnek közöttük, joguk van hozzá.
Ettől nem kell a nemzeti identitást félteni, mert olyan már régen nincs.
Mert igaza van a francia elnöknek: "ma már nincsenek igazi dánok és franciák, csak európaiak."
Hozzátehette volna, hogy már az afrikaiak is azok.
Kész Amerika!!!
kereső
Franciaországnak igen kevert a lakossága,sokan az USA-hoz hasonlitják- de ami a lényeg,az ott élők 86%-a vallja magát franciának.Ami meg a vallást illeti- a francia kormány nem méri!!!nem statisztikázik ,hogy ki milyen vallású/szekularizáció!!/- más európai felmérések szerint a jelenleg 80 millió lakos 6%-a muszlim.Ja,és itt a legmagasabb a gyermek születési szám -hatékony gyermektámogatási rendszerrel.
nezelodo
@Eriksson: Na azért az amerikaiknak sincs egyszerű helyzetük mert ott aztán olyan heterogén a lakosság, hogy bármi előfordulhat, de az az ő "nemzetük".
Persze minket sem kell irigyelni a közel egymilla rejtett erőforrás miatt, akik az Istennek se akarnak kijönni a napra a rejtőzködésből...
Eriksson
@nezelodo: Azért van különbség. Amerika a bevándorlásra épült, válogatás nélkül bárki betelepülhetett anno. Azonkívül ott voltak még a félig, vagy majdnem teljesen kiirtott őslakosok, a rabszolgának behurcolt afrikaiak, s azok leszármazottai.
Európa viszont mindig védte identitását, legalábbis amíg tudta. Aztán a gyarmatosítóknak, főleg franciáknak köszönhetően egyre nagyobb tért nyertek az elnyomott országokból átszállított emberek. Őket szépen munkára fogva, újkori rabszolgaságba döntötték.
Ez az, ami mostanra a nyugatiak körmére ég, s már kezelhetetlennek tűnik. Szabadulnának tőlük, a keletiek rovására, akik sosem részesültek az ők gyarmati jólétükből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.