Új befogadóközpont nyílt menedékérők és menekültek számára a héten Párizs XVI. kerületében két évvel azután, hogy ugyanitt, a francia főváros legelegánsabb negyedében egy hajléktalanszálló megnyitása heves tiltakozásokat váltott ki.

A Boulevard Exelmans egyik régi laktanyájában létrehozott szálláshelyen 150 menedékkérő kap helyet – jelentette be csütörtökön a helyszínen Michel Cadot párizsi prefektus.

"A laktanyában néhány héttel ezelőttig csendőrcsaládok laktak, de az államnak már nem volt rá szüksége a csendőrség elszállásolásához" – jelezte a prefektus, hozzátéve, hogy átmeneti megoldásról van szó, miután az épületet 2020 végén az állam átadja a fővárosi önkormányzatnak, amely szociális lakásokat alakít ki benne.

Két évvel ezelőtt a XVI. kerületi polgármester és helyiek részéről heves tiltakozás váltott ki egy hajléktalanszálló megnyitása ezen a környéken. Két évvel később az állam és a város úgy gondolja, hogy a korábbi tiltakozások, amelyeket két gyújtogatás is követett a szállón, nem fognak megismétlődni.

"A kiválasztott helyszín nem okoz semmilyen problémát a környéken lakóknak, és a létesítmény részt kíván venni a negyed életében" – hangsúlyozta a prefektus.

Ian Brossat, Párizs lakhatásért felelős alpolgármestere szerint ma már "a hajléktalanszálló miatt sem panaszkodnak az elegáns negyed lakói, akik közül többen önkéntesnek álltak". Elmondása szerint Párizs "kiegyensúlyozási politikára" törekszik, mert "nem lehet, hogy egyik oldalon a szegények, másikon pedig a gazdagok gettója" alakuljon ki.

A menekültszálló megnyitása egyénként nem teljesen meglepetés, a párizsi önkormányzat tavaly novemberben jelentette be, hogy egy új befogadóközpontot nyit a laktanyában.

A főváros környéki Ile-de-France régióban az idénre tervezett 1200 új szálláshelyből 944-et már átadtak.

"Eljött az ideje, hogy véget vessünk annak a gyakorlatnak, hogy nyaranta a sportlétesítményeket foglaljuk el az utcán táborozó migránsoknak" – mondta a prefektus.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: kezdem érteni,hogy miért macizol stendig! :) téged megkóstolt egy medve és azóta vagy gyagyás...
magyarra fordítva a zagyvádat : a nyüves medve mikor megtámadott,akkor rettegtél és tele szartad a nacid,de a maci nem viccelt, míg szopogatott közben kiherélt!
magyarbakancs
@durbincs: Kevés vagy, mint kukoricaszárban a C vitamin!
magyarbakancs
@durbincs: Kevés vagy, mint vöröshagymában a proletáröntudat!
magyarbakancs
@durbincs: Ütlek borulsz, rúglak fekszel, többet velem nem kötekszel!
magyarbakancs
@durbincs: Lefejellek, mint kezdő hering a stéget!
durbincs
bakcsubakka: Tán Ótvarka kotyogta ki anno, mikor rományul gazsuláltak,piknikeltek itt ? nusika is ,
csipetke ,koszpeko,csak csak ugy,tulipan ,kereso, desiro ,kokopelli ,claviago ,karma ,eszegfű... commenter ,csipetke,ótvarka ,teuton ? Ja meg ez az Űrtakony.. Yoda ? hirtelen,csak ennyi név?@bakcsubakka: +@magyarbakancs:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok