Elutasította Donald Trump amerikai elnök Pakisztánhoz intézett bírálatát Imran Hán pakisztáni kormányfő hétfői Twitter-bejegyzéseiben.

A pakisztáni kormányfő szerint Trump pocskondiázza országát
Fotó: Pixabay

A miniszterelnök Trump bírálatait az országa"pocskondiázásaként" minősítette. Az amerikai elnök ugyanis a Fox News amerikai hírtelevíziónak adott, vasárnap sugárzott interjújában úgy fogalmazott:

Iszlámábád elfogadja az amerikai pénzügyi támogatást, de semmivel nem viszonozta azt.

Trump az interjúban kritizálta saját országa hadseregét azért, mert nem végzett Oszama bin Ladennel, az al-Kaida alapítójával és egykori vezetőjével, Pakisztánt pedig azért, mert a néhai terrorista vezér évekig ott tartózkodott, mielőtt amerikai katonák 2011-ben rajtaütöttek és megölték.

Az amerikai elnök úgy fogalmazott: bin Laden Pakisztánban élt, miközben az Egyesült Államok évi 1,3 milliárd dollárral támogatta Pakisztánt. Hangsúlyozta, hogy Washington már nem tesz így, mióta ő leállította a támogatásokat.

A pakisztáni kormányfő szerint tisztázni kell néhány dolgot. Emlékeztetett: az országa csatlakozott az Egyesült Államok elleni 2001-es terrortámadások után Washington vezetésével indított terrorellenes háborúhoz, amelyben 75 ezer pakisztáni halt meg, milliók váltak földönfutóvá és 123 milliárd dolláros gazdasági veszteség érte Pakisztánt.

"A 20 milliárd dolláros amerikai +segély+ csupán csekélység volt"

- szögezte le Imran Hán.

A kormányfő rámutatott arra is: ahelyett, hogy az Egyesült Államok Pakisztánt okolná kudarcaiért, meg kellene vizsgálnia, miért erősebb mint valaha a tálib mozgalom Afganisztánban, ha állítólag már 1 ezer milliárd dollárt költött az ottani háborúra, amelyhez 140 NATO-katonát és az afgán biztonsági erők 250 ezer tagját mozgósítottak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szalai28
[--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.