Kövér László elismerését fejezte ki az etióp államnak azért, amit az afrikai országban tartózkodó csaknem egymillió menekült ellátásáért tesz – tájékoztatta az MTI-t szerdán Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke a magyar parlament elnökének addisz-abebai tárgyalásairól.

Kövér László méltatta a menekültek ellátását Etiópiában

Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét fogadja őszentsége Mátyás pátriárka (Abune Mattiász), az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház vezetője Addisz-Abebában 2019. február 27-én. Fotó: MTI/Országgyűlés Sajtóirodája

Kövér László vendéglátója Tagesse Chaffo etióp házelnök volt, de a politikust fogadta Szahle-Vork Zevde asszony, az Etióp Demokratikus Szövetségi Köztársaság elnöke és Mathiasz pátriárka, az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház feje, továbbá Thomas Kwesi Quartey, az Afrikai Unió Bizottságának alelnöke is.

Etiópia számára hatalmas kihívást, hogy a második legnagyobb afrikai befogadó országként menekültek tömegei számára biztosítson lehetőséget az emberhez méltó életre

- mondta Kövér Chaffónak hozzátéve, hogy Magyarország erejéhez mérten az etióp menekültügyi erőfeszítéseket támogatni kívánja a Hungary Helps program révén, amely a humanitárius segítségnyújtás mellett a keresztény közösségek támogatására, üldözött vagy diszkriminált keresztény csoportok megsegítésére összpontosít.

A keresztény üldözöttek megsegítése volt a fő témája Kövér László és az Etióp Ortodox Tewahedo Egyház feje, Mathias pátriárka találkozójának.

A magyar házelnök elmondta, hogy Az Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárság révén a magyar kormány anyagi támogatást kíván nyújtani a Tigré szövetségi államban, négy menekülttáborban élő mintegy 60 ezer eritreai és dél-szudáni keresztény menekült ellátásához, ami az etióp ortodox egyház szakmai felügyeletével valósulhatna meg.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Lanyhul az állampolgársági biznisz, lendületet ad neki. Amúgy is importra szorul hülyékből Uganda Idi Amin oly sajnálatos elhunyta óta. A krokodilok is kiköpik ezt a szerencsétlent. Köteles Lacát vöröskatona, szoc.hazás kitüntetett nagyapja a Balassi utcáig pofozná, ha látná, mivé lett az unokája, akit éppen hogy az ő vöröskatonai érdemei okán vehettek föl a gaz, ingyenes kádárista egyetemre.
Az energia megmaradás törvénye: A bolsevik nem vész el csak átalakul.
uploads.disquscdn.com/images/5b3dcc5b687b8ff562c99578755e2afd2f35ed547ed339106b3c39bcc1a65d4c.jpg?w=600&h=632
i2.wp.com/balramagyar.hu/wp-content/uploads/2017/09/21687488_715745548624051_7805232243783610093_n.jpg?w=960
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Eladott Ország: Idi Aminnak nem sikerült (politikai) dinasztiát alapítania, orbánnak igen. Idi Aminnek sikerült kiűznie az összes ázsiait Ugandából, orbán beengedett néhány szelektált kínait az országba. Nem lehetne az Ugandából kiűzött ázsiaiak helyére betelepíteni az orbánékat, és a fideszt?
simmering73
Vigyázó szemeit Etiópiára veti. Én ha az etiópok helyébe lennék, szóba se állnék ilyen haramiákkal.
Eladott Ország
@Commenter: Kövér hoz onnan egy kis életminőség javítást, ha csak arrafelé nincs nagyobb szegénység, mint nálunk. Persze, ők azt nem látják, nem röpcsiznek se Szabolcsba, se Baranyába, se sehova.Amúgy pedig kíváncsi vagyok, Kövér mit hoz magával Afrikából. Teát, kávét? Vagy lesz minékük cukornád-ültetvényünk? Felkészül az Alföld. De ennél rosszabb sejtésem van: Ugandából importálunk még egy adag korrupciót és az emberi jogok megtiprását, ott ez nagyon dívik. Déli nyitásként. Keletről már behoztuk a diktatúrát, oda járt kiképzésre saját külön bejáratú diktátorunk – a neve Orbán. Tessék, jó helyre ment Kövér, csak az a baj, hogy visszajön. Zambiában még mindig rosszabb ( sajnos nem sokáig)
external.fbud1-1.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBl7oTaw9ZE7vtx&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fketfarkukutya.mkkp.party%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F02%2Fzambia_kover.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQCSzYXpJGQvoelO
Commenter
@Eladott Ország: azért Afrika is mindig jól állt diktátorokból sajnos...
Nessy
ha jól értem Kövér elismerését, az azt jelenti, hogy Etiópia korrektebben lát el egy millió menekültet, mint mi pár családot. Kivéve természetesen, ha köztörvényes "szövetséges"! Gratulálok elvtársak!
nevemnick
Afrika egyik legszegényebb országa ,,példás" menekültellátást ad, Európa legszegényebb országa a senki földjén éhezteti a menekülőket, és emellett büdös hússal, és lejárt szavatosságú élelemmel pedig a határon szolgálókat.
Hajrá csutakbajszú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.