Budapest rendőrfőkapitánya fokozott ellenőrzést rendelt el 2019. március 15-én 6 órától 24 óráig.

Így készül a budapesti rendőrség március 15-re: fokozott ellenőrzés, ruházat, csomag és jármű átvizsgálása

Budapest rendőrfőkapitánya a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2019. március 15-én 6 órától 24 óráig Budapest teljes területére, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása érdekében – írja a police.hu.

Azt már a közlemény nem részletezi, hogy mit ír elő a rendőrségi törvényből hivatkozott jogszabályhely. Íme:

30. § (1) * A rendőrség a bűncselekmény elkövetőjének elfogása és előállítása, vagy a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzése, megakadályozása érdekében a rendőri szerv vezetője által meghatározott nyilvános helyen vagy a közterület kijelölt részén az oda belépőket vagy az ott tartózkodókat igazoltathatja.

(2) * A rendőrség az (1) bekezdésben írt cél elérése érdekében épületet, építményt, helyszínt, csomagot és járművet átvizsgálhat.

(3) * A rendőrség a rendezvény, az esemény, továbbá a közlekedés biztonságát, a közterület rendjét veszélyeztető jogellenes cselekmény megelőzése, megakadályozása érdekében a rendőri szerv vezetője által meghatározott területre belépők és az ott tartózkodók ruházatát és járművét átvizsgálhatja, illetőleg az üzemeltető által előírt feltételek megtartását ellenőrizheti, a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat, eszközöket lefoglalhatja, illetőleg azoknak a rendezvény, esemény helyszínére való bevitelét megtilthatja.

(4) * A rendőrség a nyilvános forgalom számára nyitva álló helyen őrizetlenül hagyott, a közbiztonságra veszélyt jelentő tárgyat szükség esetén az elvárható gondossággal eltávolíthatja, megsemmisítheti.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Nem kellene ennyit bajlódni a néppel, hiszen a kétharmad úgyis meglincseli az önmagát ünneplő vezér zrikálóit! Esetleg nem lenne egyszerűbb, ha nem az ünneplőket kerítenék el, hanem jó magas falakkal a főszereplőt?
nevemnick
Azt a kib@szott életbe, tényleg visszatérünk a legsötétebb Rákosi-Kádár rendszerhez.
Nessy
Na, akkor én ma itthon maradok! Ugyanis "brúnóka" közveszély okozására alkalmas eszköz. ( bot).
papa.49
Oszt. ez a hír miért is került ide ???
Inkább az OTTHON rovatba lenne a helye !!!
Lepényleső
Na ugye,legalább a fiatalok is megtudják milyen volt az agyonszidott szocialista világ,
hiszen ezek ugyanazok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.