urcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium. Furcsa visszhangja lett Románia iszlámábádi nagykövete és egy magas rangú pakisztáni tisztviselő közötti diplomáciai találkozónak, miután megjelent sajtóban, hogy Románia 500 ezer pakisztáni vendégmunkást csábítana az országba. A Niculaie Goia román nagykövet és a pakisztáni emberi erőforrásokért felelős miniszter, Sayed Zulfi Bukharik találkozójáról az Associated Press of Pakistan azt írta, hogy a román fél kezdeményezte. A találkozón arról beszélgettek, hogy Románia súlyos munkaerőhiányban szenved, mivel az aktív lakosság jelentős része külföldre emigrált, ezért 1 millió vendégmunkást hozatnának az országba a világ minden tájáról. A román munkaerőpiac készen áll arra, hogy munkahelyet biztosítson a pakisztániaknak, többek között a számítástechnikai cégeknél, építkezéseknél és az egészségügyben. Goia a sofőri munkát...

(Forrás: foter.ro, durbincs által)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Románia, Magyarország és még Szlovákia is tipikus példái, hogy a vezető politikusok nem bérfejlesztésben, munkaügyi reformokban látják a megoldást a munkaerőhiányra, hanem mindenféle szerencsétlen bevándorló betelepítésében, akik majd dolgoznak 5 műszakban 16 órát minimálbérért és még kussban is vannak. A legnagyobb probléma, hogy egyik említett országban sem éri el az átlagbér a nyugati bérek felét, sőt még az ottani minimálbért sem. Ameddig nem fognak a számok közlekedni egymáshoz, addig folyamatos lesz a létszámhiány, a fluktuáció, elvándorlás, elégedetlenség.
2007-2010 között több mint 4 millióan vándoroltak ki Romániából, azért ez is szép nagy szám, továbbá szerencsére nálunk nem dübörgött (ma sem) a gazdaság ezért továbbálltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: Há' mi újság van nálad narancsos seggnyaló Félfarok, ott a romány Ploestiben levő bányakecódban? Mond csak te Ballonkabátos Pedofil má megint kint vagy? a szokott farrmütéted megvot ?S hány esernyőt vitté most haza ? összevissza irogatsz itt ?, kis denevérragut faljá má, kéznél van ?hát a röföléssel hogy álsz ? má sehogy ? Most, hogy valahogy kikapartak a bányaló vizelet tóból?azé', ne rágj be mert fény derült ,kisded játékaidra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , azzal a vészesen, szerény 30IQ-dal! mondja már ,de mért lenne vicc ha te állandóan bevizel ?
tulipan
@durbincs: Há' mi újság van nálad narancsos seggnyaló Félfarok, ott a romány Ploestiben levő bányakecódban? Mond csak te Ballonkabátos Pedofil má megint kint vagy? a szokott farrmütéted megvot ?S hány esernyőt vitté most haza ? összevissza irogatsz itt ?ami azt illeti, bizony eléggé (le)terhelt vagy inkább, egy kis denevérragut faljá má, kéznél van ?hát a röföléssel hogy álsz ? má sehogy ? Most, hogy valahogy kikapartak a bányaló vizelet tóból?azé', ne rágj be mert fény derült ,kisded játékaidra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , azzal a vészesen, szerény 30IQ-dal! a túlnyomtad azt a bányalóvizelet-koktailt ? mI??? Ej, te részeges bámyatöltelék...
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te szerencsétlen sötét narancsos seggnyaló Félfarok, ott abban az éjsötét román Ploesti bányakecódban, a 19. emelet mélyen! Há' hogy ityeg az a minirépád manapság??? Túlélted a nagy húsvéti zabálást, te szétrepedt agyú, szegény kreténke ? bizony nagyon is leterhelt vagy? de mért nem állsz ki a napra ? most má' süt? azt ne rijá má , hogy neked csak ennyi jutott slusz-passz ? hiszen Te csak egy szerencsétlen bányaköcsög vagy? Tudod a túl sok maszturbálás ártalmas. Naponta maximum 4 egészséges. Te meg ma túl vagy haton!
durbincs
@tulipan: ne rágjon be mert fényderült ,kisded játékára ? ugyse maga ott a vinkli , szerény 50IQ-val ,?@Eladott Ország:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.