Tovább csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Németországban 2018-ban, miközben a felderítési arány pedig emelkedett.

Migráció, terrorizmus, bűnözés – ilyen most a közbiztonság Németországban

Németország "a világ egyik legbiztonságosabb országa", de a bűnözés csökkenése még nem tükröződik a lakosság biztonságérzetében – mondta Horst Seehofer belügyminiszter a bűnügyi statisztikát bemutató tájékoztatóján. Kiemelte, hogy tartós sikerről majd csak akkor lehet beszélni, ha a kedvező folyamat trenddé erősödik.

A kimutatás szerint tavaly 5 555 520 bűncselekményt regisztráltak, ami 3,6 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi 5 761 984-hez képest.

A felderítési arány 57,1 százalékról 57,7 százalékra emelkedett.

Százezer lakosra 6764 bűncselekmény jutott, ami 3,9 százalékos visszaesés az egy évvel korábbi 6982-höz képest.

Súlyos bűncselekmény – például rablás, autólopás vagy lakásbetörés – a lakosság kevesebb mint 1 százalékát érintette tavaly.

A közkeletű vélekedéssel szemben az erőszakos bűncselekmények száma is csökkent, a nem német állampolgárságú gyanúsítottak száma pedig változatlan.

A 2018-as rendőrségi bűnügyi statisztika (PKS) szerint jelentősen – 5 százalékot meghaladó mértékben – csökkent egyebek mellett a lopások és rablások száma.

Kiemelkedően, 16,3 százalékkal csökkent és most először 100 ezer alá süllyedt a lakásbetörések száma, így a mintegy 42 millió németországi lakóingatlan közül 97 504-be törtek be 2018-ban, az egy évvel korábbi 116 540 után.

A regisztrált erőszakos bűncselekmények száma 1,9 százalékkal csökkent, az egy évvel korábbi 188 946-ról 185 377-re. Ezen belül a szexuális bűncselekmények száma igen nagy mértékben, 18,2 százalékkal csökkent, 11 282-ről 9234-re.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személyek száma 2,9 százalékkal 2 051 266-ra csökkent az egy évvel korábbi 2 112 715-ról. A nem német állampolgárságú gyanúsítottak száma 708 380 volt, ami 3,8 százalékos csökkenés a 2017-es 736 265-höz képest.

A külföldiek közül 165 769-en tartoztak a német bűnügyi statisztika szaknyelvében bevándorlónak nevezett személyek csoportjába. Ez a kategória az országban a menekültügyi rendszer keretében, vagy engedély nélkül tartózkodókat jelöli. Számuk 0,9 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi 167 268-hoz képest.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pegero
Ha nem hozzák nyilvánosságra a bűncselekmények számát, előbb-utóbb megszűnik Németországban a bűnözés és Európa legbiztonságosabb országa lesz!
verőce21
Mindenesetre nem lett biztonságosabb Európa a sok beözönlő arab és afrikai bűnözőtől.

Sőt, mese volt 2015-ben ”haladó újságírók” azon erőszakos felvilágosító kampánya, amelynek keretein belül arról győzködték olvasóikat, hogy Európában akkora munkaerőhiány van, hogy azt mi itt, Magyarországon el sem tudjuk képzelni. Így végső soron mindegy, hogy szír agykutatók, pakisztáni onkológusok, szenegáli kőfaragók vagy balett-táncosok, esetleg afgán kecskék legeltetésére szakosodott mezőgazdasági menedzserek érkeznek, mert betöltetlen európai állások milliói várakoznak a munkát kereső közel-keleti és afrikai migránsok százezreire.
Sámannus
Nálunk má olyan biztonságos minden, hogy a notórius gázolókat is szabadon kell engedni., hogy fokozhassa a bűnözést. Bizony.
Sámannus
@Sámannus: Má a zügyészeket is ki kell kapcsolni olyan kevés a bűnözés.
Sámannus
@durbincs: Tőled fosnak a kis sasok halcafat.
Jozefina
Németország szerintem nemcsak a legbiztonságosabb ország, hanem a legbarátságosabb, a legudvariasabb, a legtoleránsabb és a legdemokratikusabb is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.