Ugyan Donald Trump és Orbán Viktor kommunikációja hasonló, Kína miatt kaphat ma figyelmeztetést a miniszterelnök az amerikai elnöktől – írja a Politico a hétfői washingtoni találkozó előtt.

Dorgálásra is számíthat Orbán Trumptól

Emeli Orbán Viktor presztízsét az, hogy Donald Trump ma találkozik vele – mondta a Politicónak Steve Bannon, az amerikai elnök korábbi stratégiai tanácsadója, aki arról beszélt: míg az Obama-kormány idején nem voltak hajlandók fogadni a magyar miniszterelnököt, Trump mindig is figyelemmel kísérte Orbánt. Ehhez képest hiába volt Orbán az egyetlen EU-s kormányfő, aki Trumpot támogatta a kampánya alatt, több mint két évnek kellett eltelnie, hogy összejöjjön a találkozó – teszi hozzá a portál.

De azt is megemlítik, hogy nem biztos, hogy Washingtonban teljesen barátságos lesz a fogadtatás. A menekültekkel szembeni bánásmódban és a nemzetközi szervezetek iránti bizalmatlanságban közös hangot talál Orbán és Trump, de több amerikai képviselő arra kérte az elnököt, kérje számon Orbánt, amiért leépítette a demokratikus intézményrendszert, és amiért a kínai, valamint az orosz kormányhoz közeledik.

Ken Weinstein, a konzervatív Hudson Institute elnöke is arról beszélt aPoliticónak, hogy ugyan nagy presztízsértéke van egy ilyen találkozónak, és az is nyilvánvaló, hogy a NATO-ban Magyarország jó szövetségese az amerikaiaknak, a kínaiakkal barátkozás miatt nem csak arról fog szólni a tárgyalás, hogy Trump mennyire szereti Orbánt.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
orbán presztizsén ez a találkozó mit sem emel!!??
SystemError
Azért, ha Trumph is gáznak érzi a mi kis suttyó öltönyös Döbröginket, akkor ott már van baj. Eddig azt hittem a két barom közül azért szarbánnak 2 agysejttel több van, de az elmúlt hét bizonyította, hogy ő áll vesztésre...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.