Meg kell védeni Európát a nacionalistáktól – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje az Európai Szocialisták Pártja (PES) csúcsjelöltjével, Frans Timmermansszal a ZDF német országos köztelevízióban csütörtök este folytatott vitán.

Manfred Weber: meg kell védeni Európát a nacionalistáktól

A német politikus aláhúzta, hogy a mai a legjobb Európa, amely valaha létezett, lakói békében, biztonságban és szabadságban élnek. Azonban meg kell reformálni, demokratikusabbá kell tenni és meg kell védeni a nacionalistáktól.

Ez a fő motivációm

- mondta Manfred Weber.

Hasonlóan fogalmazott Frans Timmermans is, aki kiemelte, hogy "a nacionalisták csak egyvalamiben értenek egyet, abban, hogy szét kell rombolni Európát". Ezt meg kell akadályozni, ezért fel kell rázni az embereket, ki kell mozdítani őket a nacionalisták iránti közömbösségből – mondta a holland politikus.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Itthon - 2019. August 24., 09:29
Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak
Itthon - 2019. August 23., 23:56
Mélyponton a forint az euróval szemben

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almalibre
“a mai a legjobb Európa” – Akkor honnan az általános elégedettlenség?
“lakói békében, biztonságban és szabadságban élnek” – Ezzel némikép ellent mondanak a statisztikák.
“demokratikusabbá kell tenni” – Eddig úgy tudtam, hogy európában demokrácia van, azt viszont nem tudtam, hogy fokozatai is vannak (demokrácia, demokráciább, legdemokráciább)
“meg kell védeni a nacionalistáktól” – áh, így már érhető az előző, akkor lesz jobb a demokrácia, ha a nacionalistákat kivonjuk a forgalomból. Honnan ismerős ez a rendszer?
"a nacionalisták csak abban értenek egyet, hogy szét kell rombolni Európát". – Furcsa nekem úgy tűnik, hogy igazából csak a “nacionalistákat” érdekli igazából Európa sorsa… Ezek a nacionalisták nem akarják saját országugat, szokásaikat, kultúrájukat ráeröltetni Európára, csak azt várják el, hogy mások tiszteljék az övékét. A nacionalisták e-mellett nem csak a saját kulturájukat szeretik, hanem a másokét is, igaz hogy csak abban a környezetben, ahol ezek kialakultak. Az a mániájuk, hogy olasz országban olaszokat akarnak látni, akik olaszul énekelnek, olasz szuvenirt árulnak, olasz kaját szolgálnak fel. Míg német országban magas szőkék literes korsóban német sört tesznek az asztalra… Ha mindez eltünik, Európa mint érték is eltünik, mert Európát a nemzetei, azoknak évezredes múltja, kultúrája teszi naggyá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@almalibre: Budapesten a kínaiak és a ruszkik turbózzák föl a lakás árakat,szerinted tölük nem kéne védeni a kultúránkat?
Ha valaki nacionalista és a nemzeti érdekeket,kultúrát nézi,szerinted öket nem köne kirakni vagy be sem engedni?
Kikre azt mondja a párt,hogy OK ,azok tömegesen jöhetnek mert van pénzük ,hogy kivásárolják alólad az országot?
Eladott Ország
@csak úgy...: és a magyar (nemzeti) oligarchák is szerves részei a budapesti ingatlan árak felverésében.
Vajon miért nyomulnak a NER fővállalkozói az Andrássy út világörökségi környezetébe, néhai arisztokraták-gyárosok egykori villáiba? A műemlékekkel sok a macera, a hasznosítás korlátos, a felújítás drága, de úgy látszik, mindez nem csökkenti a szerzési kedvet. A NER összes nagyágyúja bevásárolt már a nemzet sugárútján, a dollármilliárdos Csányi Sándor OTP-vezér és Mészáros Lőrinc miniszterelnöki bizalmas éppúgy benne van a bizniszben, mint Orbán Viktor veje, Tiborcz István és az ingatlanágon milliárdos Schmidt Mária, nemkülönben Garancsi István és az építőiparban sztár Paár Attila. A kisebb halak meg egy-egy szintet vagy néhány lakást vásárolnak fel befektetési céllal, többek között az államigazgatási mindentudó tótum-faktum Lázárjankó, többek között a XIII. kerületben.
Eladott Ország
@Shikari: tegnap 11:40; A fideszről írtam, nem az ellenzékről! Sajnálom hogy diszlexiás is vagy.
https://uploads.disquscdn.com/images/23d585e2...
https://uploads.disquscdn.com/images/b2175ff0...
tulipan
Bizony ám! Mégpedig nyomatékosan meg kell védeni az ilyen a kretén vad tolvajoktól, mint pl. a narancsos hantabolyok!!!
almalibre
@csak úgy...: Én az európai értékekről beszéltem, te a pesti lakásárakról…
Kulturális értékeket tekintve a kínaiak nem veszélyesek, mert nem akarnak semmit átalakítani, csak megkeresik a kihasználható gazdasági réseket. A beilleszkedés mesterei, még a saját receptjeiket is a helyi viszonyokra alakítják (az édes savanyú sertés nem is hasonlít Magyarországon és Spanyol országban), de ha vendég sereg nem kiváncsi a kínai kajára, ráálnak a gulyásra… Másrészről a kínaiak nem a zöldhatáron érkeznek, útlevél nélkül, tömegesen, illegáisan. A kínaiak nem segélyért állnak sorba, hanem beállnak dolgozni és hamar megtanulják a helyi nyelvet is.
A kínaiak nem követelnek budista előjogokat, és nem gyilkolnak halomra embereket, ha valami nem tetszik nekik. A kínaiaknak megjelenésének egyetlen kockázata van, kiüthetnek helyi válalkozásokat, amit viszont az önkormányzatoknak és a kormánynak kell szabályzásokkal, kontrollal megakadályozni.
Ismétlem, a nacionalista nem egyenlő az idegengyűlölővel.
Shikari
Webertől kell mnegvédeni Európát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok