A voksolásra hajlandó oroszok 44 százaléka az Egységes Oroszországra szavazna, ha most vasárnap tartanák meg a választásokat, a parlamentbe a kormánypárton kívül a kommunisták és a Vlagyimir Zsirinovszkij-féle liberális demokraták kerülnének be – derült ki a Jurij Levada Független Elemzőközpont szerdán nyilvánosságra hozott felméréséből.

Putyin majdnem annyira népszerű, mint a Fidesz

A megkérdezettek 17 százaléka szavazna az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjára, az elnevezésével ellentétben valójában konzervatív és nacionalista Oroszországi Liberális Demokrata Pártra pedig 16 százalék.

A biztos választók 4 százaléka az orosz parlamentben ma még szintén képviselettel rendelkező, szociáldemokrata színezetű Igazságos Oroszországra adná le a voksát, és ugyanilyen eredményt érne el a sztálinista beütésű, Oroszország Kommunistái elnevezésű párt is. A Levada központ mérése szerint a liberális Jabloko 2, a hasonló színezetű Népi Szabadság Pártja (Parnasz), a környezetvédő Zöldek és a nacionalista Rogyina (Haza) pedig egyaránt 1-1 százalékot kapna.

A felmérésből az is kiderült, hogy az oroszok 24 százaléka nem járulna az urna elé, ha vasárnap lenne a választás, 11 százalék nem tudná, hogy kire voksoljon, 3 százalék pedig nem döntötte el, hogy szavazzon-e vagy sem.

A felmérést a Levada július 18. és 24. között végezte el egy 1605 fős felnőtt országos reprezentatív mintán.

Kép és szöveg: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
ha ennyire népszerű, akkor miért kell a választás előtt az ellenzéki jelölteket lecsukni, vagy listára sem venni?? Nincs ebben némi ellentmondás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@reagens: Magyarok vannak Európában és itt vagytok Ti a narancsos-náci hazaárulók!. Ennyi.
reagens
@tulipan: Ez, azon kívül, hogy megint személyeskedő vagy és agresszív, igen érthetetlenül lett megfogalmazva. Szóval, ha társalogni szeretnél azt érthetően tedd és normális hangnemben. Ja, csak ha képes vagy rá, mert ellenkező esetben nincs mit megvitatnunk.
görbetükör
@reagens: A törvény lefekteti, hogy ki az állampolgár. Ha tetszik, ha nem ez van. El kell viselned! Persze, csak kellene, mert a gyűlölködés mindig talál kifogást. Mert kell, hogy csak azzal legyél brancsban, aki megvéd, aki mögé bújhatsz. Mást meg más kisebbségi csoporthoz raktok önkényesen, hogy aztán velük szemben minden megengedett lehessen. Persze, csak ha csoportosan vagytok és különbnek képzelitek magatokat. Pedig nem, sőt sunyi gyávaság az ilyen.
reagens
@görbetükör: Nem vontam senki állampolgárságát sem kétségbe. Attól hogy állampolgár sok nem magyar van. Az nem papír kérdése.
görbetükör
@reagens: Ne hazudj!
Mert ha azt mondod, hogy az állampolgársága ellenére nem tartasz mindenkit magyarnak, akkor bizony kétségbe vonod.
Nem kell erre több szót vesztegetni! Tanulj meg egyenesen beszélni és vállald érte a minősítést!
tulipan
@görbetükör: Mondhatod! A cseh-cigány mivoltát nem vállalja fel, ez a tetű!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.