Törökország csapatokat, fegyvereket vont össze a szíriai határra, miután Recep Tayyip Erdogan elnök szombaton bejelentette, hadműveleteket indít az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) ellen. Az SDF képviselője, Musztafa Bali korábban közölte, felveszik a harcot a török katonákkal, ha behatolnak Szíria északkeleti részébe.

Orbán barátja elvesztette a választást, most háborúra készül

A török államfő szerint a katonai akciókat kidolgozták, kiadták a megfelelő parancsokat. Azt mondta, Szíria északi részén szárazföldi és légi erőket is bevetnek a hadműveletben, amely célja a kurdok kiszorítása és egy ütköző övezet megteremtése. Ott helyeznék el a Törökország területén lévő szíriai menekülteket.

Erdogan korábban többször is arra figyelmeztetett, hogy ha az úgynevezett biztonsági zónát nem hozzák létre szeptember végéig, akkor Törökországnak kell saját katonai terveit végrehajtani.

Az as-Sark al-Auszat című pánarab lap augusztusban azt írta, az Egyesült Államok és Törökország megállapodott a biztonsági övezetről a szíriai-török határon Rász el-Ajn és Tell-Abjad városok között.

Ezen a területen feltehetően amerikai-török erők járőröznek majd. Török elképzelés szerint a Törökországban lévő szíriaiak százezrei ebbe az ütközőzónába térhetnének vissza. A kurd erők az amerikai hadsereggel egyeztetve megkezdték elhagyni a területet. Az SDF azt elutasította, hogy a szíriai menekülteket ide telepítsék át. Mazlúm Kobani főparancsnok pénteken az as-Sark al-Auszat lapnak azt mondta, hogy Törökország meg akarja változtatni Északkelet-Szíria demográfiai összetételét, ami szerinte etnikai tisztogatást jelent.

Kép és szöveg: MTI

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A diktátoroknak mindig ,,ellenség,, kell, mert csak így tudja a félelmet fen tartani a népe között, ezt alkalmazza a csuti is !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
@Borsodi: Félek, hogy annál sokkal brutálisabb dolgok jönnének. Biztos vagyok benne, hogy képes lenne felbujtani az elvakult híveit és lázadást szítana velük.
Borsodi
@namihami: Ahhoz amúgy is nagyon értenek most is az uszítás a fő fegyverük,közben meg rá lennék az ellenzékre.Gyurcsányra
tulipan
@namihami: Ime, ez jöhet és a potrohos ÜVÖLTENI FOG!
Az új, liberális, CSEH UNIÓS BIZTOS, TIMMMERMANS utóda, most szépen ledobta az "ATOMBOMBÁT" a narancsos pocakVEZÉRRE!!!
https://24.hu/kulfold/2019/10/07/timmermans-j...
advocat
Török "menekült" érkezése várható. Lassan fél Európa illibsijei idemenekülnek. Pedig, esetleg, még...???
nevemnick
@fergeteg: ,,Mi nem vesztünk el semmit,tehát csak a belső ellenség ellen harcolunk."

Így is lehet veszíteni, nem kicsit, nagyon, mert a háború háromélű dolog, vagy az egyik, vagy a másik, vagy az ország. Ez kell nektek, miközben trianoskodtok?
Hülyegyerek.
tulipan
Na, talán most már jobban sikerülhet az EP tagjainak, sarokba szorítani, ezt az O1G narancsos Főhájpacnit!
https://hvg.hu/gazdasag/20191009_europai_bizo...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. January 22., 06:38
Kettészakad az ország
Szórakozás - 2020. January 21., 21:27
Harry és Meghan megfenyegette a sajtót