De vajon helyes-e, hogy nem magyar állampolgárok részt vehetnek az önkormányzati választáson? Ez a kérdés független attól, hogy helyes-e, hogy Nikola Gruevszki menekültstátuszt kapott (nem az), vagy, hogy Kósa Lajos 90 ezres száma mennyire tűnik megalapozottnak (nem nagyon). Amikor néhány napja a brit Parlamentben a december 12-i választás kiírásáról szóló törvényt tárgyalták, az ellenzéki pártok, többek között, módosító indítvánnyal szerették volna elérni, hogy választójogot kapjanak a 16 és 17 évesek, valamint az EU-s állampolgárok is (akik a különféle szintű helyi választásokon – és természetesen az EP-választásokon – jelenleg is részt vehetnek). A módosítókat végül nem tárgyalta meg a parlament (azok kívül estek az eredeti törvény tárgykörén), ugyanakkor felmerül a kérdés: helyes lett volna, ha elfogadják ezeket? Az alábbiakban a választójog bevándorlókra való kiterjesztése mellett kísérlek meg érvelni. A kérdés túlmutat azon, hogy ki járulhat az urnákhoz egy választáson...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@durbincs: szaros román pribék még neked van pofád vinnyogni??? =))
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
Nem kell nekik választó jogot adni. Nem itt született, nem itt élt, nem itt dolgozott ( ha egyáltalán dolgozott valaha is) , nem itt adózott stb. NINCS joga belepofázni egy másik állam dolgába! ( a gond az, hogy nekünk, magyaroknak sincs )
Vilagbol Kiabrandult Mosofazek
@durbincs: Az egy idióta bohóc. Meg akik megválasztották, azok is. Röhögve csapkodják egymás vállát esténként a dagadt törpével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.