Megható videóban mutatták be az ukránok, ahogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt utazhatnak haza repülőn Ukrajnába Törökországból a mauripoli Azovsztal gyárat védő alakulat parancsnokai. A Törökországból hazaengedett Azovsztal-védők még tavaly szeptemberben kerültek ki az orosz hadifogság alól, az orosz–ukrán fogolycsere-megállapodás keretében viszont török földön kellett volna maradniuk egészen a háború végéig. A Kreml épp ezért felháborodott azon, hogy Törökország hazaengedte az Azov parancsnokait.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt utazhatnak haza Ukrajnába Törökországból a mauripoli Azovsztal gyárat védő alakulat parancsnokai -számolt be a 444.hu.

Megható videóban mutatták meg, ahogy az Azovsztal fogva tartott védői Zelenszkijjel mehettek együtt haza Törökországból – Közben Putyin tombol és kiakadt a törökökre – videó

Fotó: Twitter

Az öt tiszt tavaly májusban esett fogságba nagyjából kétszáz társukkal együtt, amikor az orosz csapatok, hetekig tartó nehéz küzdelem után elfoglalták a gyárat. Tavaly szeptemberben az ukrán és orosz kormány török közvetítéssel megállapodott a fogolycserében, amely alapján 215 ukrán védőt cseréltek 55 foglyul esett orosz katonára és Viktor Medvecsuk oligarchát. A gyárat védő híres-hírhedt Azov-ezred parancsnokai viszont a megállapodás szerint nem térhettek haza, és mint most elmondták, azt gondolták, hogy a háború végéig Törökországban kell maradniuk. Az ukránok egy megható videót tettek közzé arról, hogy Zelenszkik fogadja a védőket a reptéren:

Putyin tombol

A megkötött megállapodások megsértésének nevezte Dmirtij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője azt, hogy Törökország hazaengedte a mariupoli Azovsztal gyárat védő Azov-ezred parancsnokait. Peszkov szerint mind a török, mint az ukrán fél megsértette a fogolycsere érdekében kötött megállapodást - írja a 444.hu.

Peszkov szerint az, hogy az Azov parancsnokait kiadták Ukrajnának, összefügg azzal, hogy a nemrég indított ukrán ellenoffenzíva kudarcot vallott, A NATO-tag Törökországon pedig nagy a nyomás a NATO-csúcs előtt, hogy szolidaritását fejezze ki az észak-atlanti szövetséggel.

Lvivben népünnepéllyel fogadták az Azovsztal-védők hazatérését

Az orosz felháborodás hangja  nem hallatszódott el Lvivig, ahol több ezren fogadták álló tapssal a mariupoli acélgyár védőit – írja a Telex.

Forrás: 444.hu, Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
putyin kiakadt? Neki inkább felakadnia kellett volna egy jó erős kenderkötél hurkára..Idióta háborúsbűnös tömeggyilkos. A karma dolgozik,remélem ez az elmeroggyant megkapja a sorstól maradéktalanul,ami jár neki. Mellesleg lehet,hogy valamikor erős ember volt putyin,de mára egy megrogyott öregember lett, orbán haverjával együtt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Pegero: Na csak nezegessed tovabbra is a kepeket, en mar kinöttem az ovodabol, tudok irni-olvasni. te meg soha nem fogod megtanulni...
teuton
@Pegero: Vissza a kiscsoportba kepeket nezegetni!!!
teuton
@Pegero: Kis analfabeta kepnezegetö birka, legközelebb akkor firkalj nekem valamit, ha az elsö osztalyba jutottal es mar kepek nelkül tis udsz kommunikalni. Na az kb. 40-50 ev mulva lesz nalad...
Namely
@Horizont: csak annyit kívánok neked, hogy ezek a kedves azovos soviniszták legyenek a szomszédaid, tudják rólad, hogy magyar vagy, és ne tudj sehova elmenekülni a kedvességüktől.

A cikkhez :D
Nem először találkozunk a nyugati kettős mércével. A Szíria elleni nyugati intervenció kapcsán született egy nagyszerű gúnynév a nyugat által támogatottakra, a "mérsékelt fejlevágó".
Az itt szereplő azov-heil is ilyen.
teuton
@Pegero: Ökölcsapast csak egy pege-rovarra lehet merni, azzal örökre ki van kapcsolva! Maradj a kepeid nezegetesenel ovodas analfabeta, ne masolgass ki semmilyen irott szöveget a netröl, aminek az ertelmet nem fogod fel.
teuton
@Pegero: Üzenem a kepket nezegetö ovodas analfabetanak: "Rengeteg energiát megtakaríthatnál, ha nem szellentenél feleslegesen ennyit erre a közösségi oldalra! "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.