Megható videóban mutatták be az ukránok, ahogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt utazhatnak haza repülőn Ukrajnába Törökországból a mauripoli Azovsztal gyárat védő alakulat parancsnokai. A Törökországból hazaengedett Azovsztal-védők még tavaly szeptemberben kerültek ki az orosz hadifogság alól, az orosz–ukrán fogolycsere-megállapodás keretében viszont török földön kellett volna maradniuk egészen a háború végéig. A Kreml épp ezért felháborodott azon, hogy Törökország hazaengedte az Azov parancsnokait.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel együtt utazhatnak haza Ukrajnába Törökországból a mauripoli Azovsztal gyárat védő alakulat parancsnokai -számolt be a 444.hu.

Megható videóban mutatták meg, ahogy az Azovsztal fogva tartott védői Zelenszkijjel mehettek együtt haza Törökországból – Közben Putyin tombol és kiakadt a törökökre – videó

Fotó: Twitter

Az öt tiszt tavaly májusban esett fogságba nagyjából kétszáz társukkal együtt, amikor az orosz csapatok, hetekig tartó nehéz küzdelem után elfoglalták a gyárat. Tavaly szeptemberben az ukrán és orosz kormány török közvetítéssel megállapodott a fogolycserében, amely alapján 215 ukrán védőt cseréltek 55 foglyul esett orosz katonára és Viktor Medvecsuk oligarchát. A gyárat védő híres-hírhedt Azov-ezred parancsnokai viszont a megállapodás szerint nem térhettek haza, és mint most elmondták, azt gondolták, hogy a háború végéig Törökországban kell maradniuk. Az ukránok egy megható videót tettek közzé arról, hogy Zelenszkik fogadja a védőket a reptéren:

Putyin tombol

A megkötött megállapodások megsértésének nevezte Dmirtij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője azt, hogy Törökország hazaengedte a mariupoli Azovsztal gyárat védő Azov-ezred parancsnokait. Peszkov szerint mind a török, mint az ukrán fél megsértette a fogolycsere érdekében kötött megállapodást - írja a 444.hu.

Peszkov szerint az, hogy az Azov parancsnokait kiadták Ukrajnának, összefügg azzal, hogy a nemrég indított ukrán ellenoffenzíva kudarcot vallott, A NATO-tag Törökországon pedig nagy a nyomás a NATO-csúcs előtt, hogy szolidaritását fejezze ki az észak-atlanti szövetséggel.

Lvivben népünnepéllyel fogadták az Azovsztal-védők hazatérését

Az orosz felháborodás hangja  nem hallatszódott el Lvivig, ahol több ezren fogadták álló tapssal a mariupoli acélgyár védőit – írja a Telex.

Forrás: 444.hu, Telex

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
putyin kiakadt? Neki inkább felakadnia kellett volna egy jó erős kenderkötél hurkára..Idióta háborúsbűnös tömeggyilkos. A karma dolgozik,remélem ez az elmeroggyant megkapja a sorstól maradéktalanul,ami jár neki. Mellesleg lehet,hogy valamikor erős ember volt putyin,de mára egy megrogyott öregember lett, orbán haverjával együtt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Csak 1 kis technikai malőr!!
Majd az idő +oldja,,,,,
csak ennyi
barátilag
J.L.
csipetke
putyin kiakadt? Neki inkább felakadnia kellett volna egy jó erős kenderkötél hurkára..Idióta háborúsbűnös tömeggyilkos. A karma dolgozik,remélem ez az elmeroggyant megkapja a sorstól maradéktalanul,ami jár neki. Mellesleg lehet,hogy valamikor erős ember volt putyin,de mára egy megrogyott öregember lett, orbán haverjával együtt...
izéke
Nagy hóhányó ez az erdogan,meri húzogatni a döglődő medve bajuszát,ő is harapna egyet az orosz tortából mikor legyőzik őket,,,melyik területekre is fájhat a foga?
Revans
Putyin tombol húzzon egy tombolát,hátha megnyugszik az öreg medve:))
Nyírfa
Meg is hatódtam! És nagyon örülök! Ez a nép minden tiszteletet megérdemel.
Orbán basi besárgul az irigységtől, Putyin a kardjába dől, jó ez így.

Erdogan pávatáncát most elnézem, a következő lépése legyen a svéd csatlakozás aláírása, most már követelőzések nélkül.
Azt csak úgy kérdem, nem mellékesen, de ráadásként, hogy azt az energiát, amit a diktatórikus kormányzásba fektet, nem tudná inkább a demokráciába? A kurdokat nem üldözni, hanem megnyerni kéne, gondoljon csak Szulejmán szultánra, aki mind a különböző vallások, mind az eltérő kultúrák iránt befogadó politikát folytatott.
justhpeter
Putyinnak rendszerének vége lesz ahogy az Orbán rendszernek is. Putyin csak reménykedhet hogy az oroszok nem fogják felakasztani..
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
ómió
@Emmersson71: Aberró! Bite párod durci még rád!? Akkor, szopjad sikamlósabban!
Emmersson71
@ómió: @szopómió: Szájer és Kaleta a TE buzi barátaid, te aberrált fartúró!
teuton
@Pegero: Na itt van megint ez a pege-rovar analfabeta birka az ovodas kepeivel...
Rockxy
na, már a putyin is tombol, nemcsak a kánikula
teuton
@Pegero: Na figyu te analfabeta ovodas pege-rovar: Tudod hova dörgöldd az orrodat? Van a hatam also felen egy mely arok, annak a közepen meg egy lyuk, oda!
teuton
@Pegero: Na csak nezegessed tovabbra is a kepeket, en mar kinöttem az ovodabol, tudok irni-olvasni. te meg soha nem fogod megtanulni...
teuton
@Pegero: Vissza a kiscsoportba kepeket nezegetni!!!
teuton
@Pegero: Kis analfabeta kepnezegetö birka, legközelebb akkor firkalj nekem valamit, ha az elsö osztalyba jutottal es mar kepek nelkül tis udsz kommunikalni. Na az kb. 40-50 ev mulva lesz nalad...
Namely
@Horizont: csak annyit kívánok neked, hogy ezek a kedves azovos soviniszták legyenek a szomszédaid, tudják rólad, hogy magyar vagy, és ne tudj sehova elmenekülni a kedvességüktől.

A cikkhez :D
Nem először találkozunk a nyugati kettős mércével. A Szíria elleni nyugati intervenció kapcsán született egy nagyszerű gúnynév a nyugat által támogatottakra, a "mérsékelt fejlevágó".
Az itt szereplő azov-heil is ilyen.
teuton
@Pegero: Ökölcsapast csak egy pege-rovarra lehet merni, azzal örökre ki van kapcsolva! Maradj a kepeid nezegetesenel ovodas analfabeta, ne masolgass ki semmilyen irott szöveget a netröl, aminek az ertelmet nem fogod fel.
teuton
@Pegero: Üzenem a kepket nezegetö ovodas analfabetanak: "Rengeteg energiát megtakaríthatnál, ha nem szellentenél feleslegesen ennyit erre a közösségi oldalra! "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.