Iszlamista fegyveresek megölésével folytatta Izrael a Gázai háborút – ezt az IDF katonai szóvivője közölte vasárnap reggel.

Iszlamista fegyveresekkel végzett az izraeli hadsereg, magas rangú tisztviselők is voltak köztükMenahem KAHANA / AFP

A tájékoztatás szerint a Gázai övezetben azonosítottak négy, robbanószereket szállító terroristát, majd a légierő segítségével felszámolták az osztagot. Mintegy fél órával később további négy terroristát azonosítottak, akiket szintén a levegőből öltek meg.

Az izraeli katonák végeztek Abdel Fatah Maálival, a Hamász katonai szárnya, az Ezzeddín al-Kasszám Brigádok magas rangú tagjával.

Az IDF beszámolt arról is, hogy a légierő gépei szombat este több tucat célpontot támadtak meg, köztük katonai célra használt épületeket, Hamász-infrastruktúrát és egy alagutat.

A Gázai övezet északi részén fekvő Satti térségében egy óvodában olyan robbanószerkezeteket derítettek fel és hatástalanítottak, amelyekkel az odaérkező izraeli erőket akarták csapdába ejteni.

Ciszjordániában, Túl-Karmben a Núr Samsz menekülttáborban az izraeli hadsereg hajnalban jelentős erőkkel razziát tartott, amelynek során tűzharc bontakozott ki. Letartóztattak több tucat terrortevékenységgel vádolt palesztint. Egy részüket a helyszínen kihallgatták, másokat elszállítottak további kihallgatásra. Emellett az izraeli katonák fegyvereket és katonai felszereléseket foglaltak le, és robbanóanyagokat semmisítettek meg. Izraelben közel három hónapos késéssel vasárnap megkezdődött a tanév a felsőoktatásban. Jelenleg mintegy ötvenötezer diák tartalékos katonai szolgálatot teljesít az október 7-én kitört háború különböző frontjain, és a hadsereg miattuk újabb halasztást kért, de az egyetemek és főiskolák vezetése a tanév megnyitása mellett döntött, hogy a nyári szünet terhére ugyan, de idén is működhessen Izraelben a felsőoktatás.

A kompromisszumos megoldás szerint a tartalékosok "néhány héttel később" kezdik meg tanulmányaikat, és leszerelésük után egyhetes intenzív felzárkóztató képzéseket tartanak számukra.

A Beér-Sevan működő mintegy huszonegy ezer zsidó és arab diákot oktató Ben Gurion Egyetem diákjai és oktatói közül nyolcvannyolcat gyilkoltak meg, tizenhárom sebesültet még mindig kórházban ápolnak, és négyet túszként még mindig fogva tartanak Gázában. Az oktatók és a diákok közül mintegy hatezren tartalékosként szolgának a hadseregben.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
@Shikari: te elhatárolódsz a palesztín gyilkosoktól vagy tovább szopod őket? Annyira szomorú életed lehet,fogságban tartja az életed a zsidógyűlölet... inkább imádkozz Istenhez,hogy megbocsásson és felnyissa a szemed. Sok sikert egy új és jobb élethez! Ne feledd,a zsidó Jézus érted is meghalt,hogy te örökké élhess és megmenekülj az örökké tartó szenvedéstől! Jesua szeret téged is ;))) Fogadd el megváltódként!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Izrael már Boldog Újévet Kívánt a palesztinoknak a maga módján!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Shikari: te elhatárolódsz a palesztín gyilkosoktól vagy tovább szopod őket? Annyira szomorú életed lehet,fogságban tartja az életed a zsidógyűlölet... inkább imádkozz Istenhez,hogy megbocsásson és felnyissa a szemed. Sok sikert egy új és jobb élethez! Ne feledd,a zsidó Jézus érted is meghalt,hogy te örökké élhess és megmenekülj az örökké tartó szenvedéstől! Jesua szeret téged is ;))) Fogadd el megváltódként!
jesz
Te szellemi fogyatékos...nem olvastam, hogy elhatárolódtál volna...oszt mond meg lécci, hol lax, mely országban?...
izéke
@Maccska: a fent említett jogokat a hamasz talán megadta a saját népének? Szerinted hogyan kellene védekeznie a zsidó államnak egy,a polgárai életére törő horda ellen? Kérjen bocsánatot a létezéséért és önként vonuljon a tengerbe mert nektek az lenne a jó? Sajnos muszáj minden aspektust ellenőrizni,mivel bármelyik,bármikor gyilkolhat,akár nő,akár gyerek. Ki is mondta azt,hogy addig nem lesz béke Izraelben,ameddig a palesztínok jobban gyűlölik Izraelt mint ahogy a saját gyerekeiket szeretik? Írd már le,te mit tennél,ha pl a romanok csinálnák ugyanezt itt?? Vagy a cigányok?
simmering73
Az utolsó terroristát is ki kell irtani.
simmering73
@Maccska: Nagyon aktív vagy ebben a témában (is). A te pimpidből is hiányzik egy darab?
namihami
@Shikari: 13.34: Mégis, vajon mi volt? Árja? Netán üzbég? Vagy inka? Esetleg őslakos palesztin?
De, tényleg?!?!?!
izéke
@Shikari: tudjuk,a te szemedben Jézus magyar volt,az anyja meg Marika néni,háztartásbeli,nevelőapja Jóska bácsi,asztalos.. hát mi mások is lehetnének,mint magyarok,vagy pártus herceg aki ugye szintén magyarnak számít :))))))
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ...Jézus arámi azaz mai megnevezésben örmény nyelven beszélt...mitől lett volna zsidó ?
izéke
@Csizmás Kond: talán ha elolvastad volna a Biblia rá vonatkozó részeit,,, A messiásnak David véréből kell származnia,Maria vérvonalát visszavezették David királyig. Pont ezen kikötés miatt számít csak az zsidónak,akinek az anyja zsidó. A születését követően elvitték bemutatni és zsidó szokás szerint körülmetélték. Később már gyerekként tanított a Templomban,ahová nem zsidó nem léphetett be. Mikor már felnőtt volt a farizeusok soha sehol nem kérdőjelezték meg a zsidóságát. Mikor ketdezték tőle hogy miert nem megy a hitetlenrk közé is tanítani,azt válaszolta,hogy nem küldettem,csak az Atyám juhaihoz. Pál lett az,akit a hitetlenek közé küldött. Zsidó szokás szerint lett eltemetve,balzsamozva.
Csizmás Kond
@izéke: ...estimeséidet otthon meséld...mert Józsefet vezettek állítólag vissza Dávid királyid de ő csak nevelőapa. Az első, akit Máriának, Mirjamnak nevez a héber Biblia, az Mózes nővére. ...szóval ne izélj...de azért BUÉK !
izéke
@Csizmás Kond: te meg kérdezz meg egy katolikus papot
izéke
@Csizmás Kond: " az újszövetséget tekintve Jézus -ha tetszik ,ha nem- zsidó volt valóban.

Mária (héber nevén: מרים ,kiejtés: mirijám) Dávid házából (בית דוד) származott ,azaz Dávid király leszármazottja volt.

És e tekintetbe a háláchá szerint (is) Jézus zsidó volt "
izéke
@Csizmás Kond: Jézust a családfájában Ábrahám és Dávid király leszármazottjának tüntetik fel. (Máté 1:1-17)
Jézus édesanyja, Mária rokonságban állt Keresztelő (Bemerítő) János édesanyjával, Erzsébettel (Lukács 1:36). Erzsébet zsidó asszony volt, Júdában lakott és egy Zakariás nevű pap felesége volt.
Mária betartotta a zsidó szokásokat (Lukács 2:21-23).
Mária áldozatot mutatott be Jézusért, aki az ő elsőszülöttje volt
Jézus 8 napos korában körül lett metélve
Nevének jelentése: Az Örökkévaló megszabadít
Jézus családja rendszeresen, évenként megtartotta az Örökkévaló Mózes által elrendelt ünnepeit (Lukács 2:41).
Jézus bejáratos volt Jeruzsálemben a Templomba. (Lukács 2:46) Ha nem lett volna zsidó, akkor nem mehetett volna be, legfeljebb a pogányoknak fenntartott udvarig jutott volna.
Jézus a Templomban felolvasott az Ószövetségből, Ésaiás próféta könyvéből (Lukács 4:17-18). Kizárólag zsidó ember vehette a kezébe az írásokat és olvashatott fel belőlük.
Jézus rendszeresen járt zsinagógába (Lukács 4:16).
Kiválóan ismerte az ószövetségi iratokat, hivatkozott rájuk, idézett és tanított belőlük (Lukács 4:15; 25-27; 6:3-4; stb…).
Követői Rabbinak is hívták (János 1:39, 50).
A zsidó törvénytanítók mesternek hívták (Lukács 11:45).
Sem ellenségei, sem barátai, sem senki más soha nem vonta kétségbe zsidó származását (János 4:9; 18:35).
Zsidó szokás szerint temették el (János 19:40).
A Krisztus név messiást jelent. Az Ószövetségben, a zsidók szent iratában több, mint 300 prófécia utal az eljövendő Messiásra, aki Dávid utódjaként zsidó nemzetiségűként születik meg. Ezeknek a próféciáknak mindegyike ráillik arra a Jézusra, aki önmagát az ószövetségi Messiásnak mondta…
Csizmás Kond
@izéke: ...nem akarlak kimozdítani a hitedből, de ha történelmet akarsz előadni többet kell tanulnod...és abban az időben nem voltak zsidók csak judeaiak...tehát ezt se folytasd mert kinevetnek...
Csizmás Kond
@Shikari: Jézus ha zsidó lett volna nem reformálta volna meg a vallását, nem akart volna másféle Istent stb...na de ki mennyire értelmes évvégén jövőben is olyan lesz :)...BUÉK !
izéke
@Csizmás Kond: esetleg a Föld is lapos neked? Az Újszövetség mindenhol következetesen zsidókat ír és én inkább hiszek Isten beszédének mint neked. Inkább imádkozz hogy megvilágosodjon az elméd és a homály elszálljon ,ami most takarja. Bár írva vagyon hogy nem mindenkié a HIT. Jelenlegi állapotodban inkább a lelked éhezik és vágyik Jézus közelségére. Nem mindegy hogy az örökkévalóságot hol töltöd majd. HA valóban kereszténynek vallod magad,akkor ez fontos!
Csizmás Kond
@izéke: Mikor olvastál te eredeti Újszövetséget...ha megkérdezhetlek ?
izéke
@Csizmás Kond: a Biblia eredetileg,héber,arám és később görög nyelven íródott,aztán jött a latin fordítás. A görög és a latin fordítás is elvett valamennyit a szövegekből ahogy a latin Károli féle fordítása is. A hébert bármikor elolvasom. De miért skarsz te pápább lenni a pápánal? A katolikus egyház 2000 éve elfogadja Jezus zsidóságát,erre te mint a kimeríthetetlen bölcsesség forrása simán megkerdőjelezel bármiféle bizonyítékot,mert csak egyszerűen nem akarod elfogadni. Kb olyan a hozzáállásod,mint a dacos kisgyereké,aki már csakazért sem hajlandó semmire. Nem az én dolgom,hogy bármiről meggyőzzelek. Attól,hogy te nem hiszel Istenben és Jézusban ők meg hisznek benned és látni is fogod őket,csak nehogy már késő legyen akkor.
Csizmás Kond
@izéke: A biblia ...A Biblia a koiné görög βιβλίον, azaz tekercs szóból származik amely eredetileg az egyiptomi papiruszt, az ókorban íráshoz használt anyagot jelölte és Büblosz városáról neveztek el, amely az a föníciai kikötő volt, ahol a papiruszt hajóra rakták és szállították az akkor ismert világ minden tájára. A bibliát több, mint 1000 éven át írták csaknem félszázan olyanok, akik egymástól távol éltek térben és időben. Eredete visszanyúlik abba az időbe, amikor Tutanhamon ült Egyiptom trónján, s utolsó sorait a véres kezű romai császár, Domitianus uralkodása alatt írta le írója. Még a sumér agyagtáblákon is találtak leírásokat ami ma a bibliában szerepel...tehát a biblia egy évezredeket átívelő történelmi valláskultura ami ma szétszedve mindenki a maga arcára akar formálni.
kakukkmadár
@Shikari: @Maccska: ajánlanék nektek egy jó programot, látogassatok el egy zenei fesztiválra, majd a bulizás közben hívatlanul rontson rátok egy fanatikus terrorista banda, és szépen mészároljon le titeket, lehetőleg a családjaitokkal egyetemben! Aztán kiegészítésképpen 10-20 perc alatt lőjék telibe 5000 rakétával a teljes rokonságotok lakhelyeit! Na utána lehet majd jó orbáni mintára az OKOZATTAL magyarázni a OKOT, bár vérbe fagyva talán már nem lesz ekkora pofátok rasszista tahók! Egyébként valóban, minden palesztin terrorista feleségért és kisgyerekért kár. Ti még annyit sem értek!!
bence
Akkor lesz nyugalom és béke ha az utolsó terroristát is kiirtják !
koszpeko
@Csizmás Kond: @Shikari: Ti szándékosan vagytok hülyék?
Vagy csak a bibliai tudásotok ennyire sekélyes?

1 Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv. Lk 3,23-38 2 Ábrahám nemzé Izsákot; Izsák nemzé Jákóbot; Jákób nemzé Júdát és testvéreit; 1Móz 21,3.12; 25,26; 29,35; 49,10 3 Júda nemzé Fárest és Zárát Támártól; Fáres nemzé Esromot; Esrom nemzé Arámot; 1Móz 38,29.30; Ruth 4,18-22 4 Arám nemzé Aminádábot; Aminádáb nemzé Naássont; Naásson nemzé Sálmónt; 5 Sálmón nemzé Boázt Ráhábtól; Boáz nemzé Obedet Ruthtól; Obed nemzé Isait; 6 Isai nemzé Dávid királyt; Dávid király nemzé Salamont az Uriás feleségétől; Ruth 4,18-22; 2Sám 12,24 7 Salamon nemzé Roboámot; Roboám nemzé Abiját; Abija nemzé Asát; 1Krón 3,10-16 8 Asa nemzé Josafátot; Josafát nemzé Jórámot; Jórám nemzé Uzziást; 9 Uzziás nemzé Jóathámot; Joathám nemzé Ákházt; Ákház nemzé Ezékiást; 2Kir 15,7-38; 2Kir 16,20 10 Ezékiás nemzé Manassét; Manassé nemzé Ámont; Ámon nemzé Jósiást; 2Kir 20,21; 2Kir 21,18.23.26 11 Jósiás nemzé Jekoniást és testvéreit a babilóni fogságra vitelkor. 1Krón 3,15-17 12 A babilóni fogságra vitel után pedig Jekoniás nemzé Saláthielt; Saláthiel nemzé Zorobábelt; 1Krón 3,17; Ezsd 3,2 13 Zorobábel nemzé Abiudot; Abiud nemzé Eliákimot; Eliákim nemzé Azort; 14 Azor nemzé Sádokot; Sádok nemzé Akimot; Akim nemzé Eliudot; 15 Eliud nemzé Eleázárt; Eleázár nemzé Matthánt; Matthán nemzé Jákóbot; 16 Jákób nemzé Józsefet, férjét Máriának, akitől született Jézus, aki Krisztusnak neveztetik. Mt 27,17.22 17 Az összes nemzetség tehát Ábrahámtól Dávidig tizennégy nemzetség, és Dávidtól a babilóni fogságra vitelig tizennégy nemzetség és a babilóni fogságra viteltől Krisztusig tizennégy nemzetség.
koszpeko
@Szőröstalp kond: honnan vetted az infot?
Csak valami sötét baromtól lehet forrásod.
Olyan mint te.

Az arámi (arám, arameus, korábban káld, káldeus) nyelv az afroázsiai nyelvcsalád sémi ágának nyugati (vagy északnyugati) alcsoportjába tartozó, egymással rokon sémi nyelvek összefoglaló neve, az úgynevezett kánaáni nyelvek (föníciai, héber stb.) közeli rokona. Kis törzsi nyelvekből fokozatosan előbb az Asszír és a Perzsa Birodalom diplomáciai nyelve, majd ezzel párhuzamosan Irántól Egyiptomig az egész Közel-Kelet és a Mediterráneum lingua francája, azaz közvetítőnyelve lett. Hatalmas irodalma számtalan feliratos emlék mellett olyan jelentős alkotásokat foglal magában, mint a Biblia arámi részei Dániel és Esdrás könyvében, a Biblia arám fordításai, a Targumok, a Biblián kívüli ókori zsidó irodalom leghatalmasabb műve, a Talmud és a posztbiblikus zsidó irodalom jelentős része; a szír kereszténység hatalmas mennyiségű önálló, illetve görög fordításirodalma. Ezen felül az arámi volt az Újszövetség korának, s így Jézusnak és az apostoloknak is a nyelve, írásrendszere pedig döntő befolyást gyakorolt a hébertől kezdve az arabon át a középperzsáig a térség valamennyi írására, sőt hatása a bráhmi íráson is felismerhető.
koszpeko
@Maccska: kik a Krisztus gyilkosok?
koszpeko
@Maccska: te sötét állat
Kik feszítették Jézust???
Csizmás Kond
@koszpeko: Az arám még ma is örmény, persze az évszázadokon átmenő nyelvi változásokkal együtt...vagyis az örmény sokkal hamarább volt egyistenhívő mint a mai zsidónak nevezett akárki...persze ezt lehet vitatni és elő lehet jönni azzal a törzsgyökeres cigány tempóval mint amit te művelsz de a történet attól még nem változik.
koszpeko
@Csizmás Kond: Hozz egy linket.
Mutasd honnan van az info.
A te faszságaid nem érdekelnek.
koszpeko
@Maccska: Kik azok akik megfeszítették Jézust?
Csizmás Kond
@koszpeko: ..link...te gondolom keresztlevelekből bizonyítottad a zsidó leszármazási marhaságaidat...kelekótya...amúgy olvass mert le van írva és mindenkinek hozzáférhető.
koszpeko
@Csizmás Kond: Hol van leírva?
Hozz linket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.