Huszonnégy órán belül két késes támadás is történt az osztrák főváros 10. kerületében, a Favoritenben. Az egyik közvetlenül az után, hogy a belügyminiszter a helyszínen járt.

A kerület központjának számító Reumannplatzon hétfő este rövid időn belül immár a második késes támadás történt. Az ORF osztrák közszolgálati médium beszámolója szerint egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – írja az Infostart.

Késes támadások Bécsben: már a rendőrségi kutyák és a drónok is tehetetlenek

A kép illusztráció. Fotó: Wikipedia

Az újabb bűnesetre alig néhány órával azt követően került sor, hogy az osztrák kormány belügyminisztere, a néppárti Gerhard Karner a helyszínen járt, részt vett egy különleges rendőri akcióban, melyet a fiatalkorú bűnözés ellen szerveztek. A Kurier beszámolójában azt emelte ki, hogy az offenzívát drónok és rendőrkutyák "bevetésével" hirdették meg.

Mindez nem hatotta meg azokat, akik alig néhány órával később elkövették az újabb támadást. Egy 21 éves szíriai férfit a Reumannplatzon késsel sebesítettek meg. A Keplerplatz közelében egy 18 éves ugyancsak szíriai férfit őrizetbe vettek az ügyben.

Vasárnap este egy nők segítségére siető katonát ért támadás

Az első bűncselekmény vasárnap este történt, szintén a Reumannplatzon. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 21 éves fiatal férfi, egy szabadnapos katona azoknak a nőknek a segítségére sietett, akiket a gyanú szerint fiatalok egy csoportja zaklatott. A társaság a férfi ellen fordult, üldözni kezdte, és egyikük a hátán és a combján is késsel sebesítette meg. A késes támadás feltételezett elkövetői szökésben vannak.

A kerület polgármestere, Marcus Franz szerint a kerületben több rendőrre van szükség.

A polgármester utalt arra is, hogy a kerület központjainak számító Reumannplatzon és Keplerplatzon létesített videofelügyelet nem hozta meg a kívánt eredményt, a két tér ugyanis nem látható be teljes mértékben.

A belügyminisztérium szerint  Ausztriában az elmúlt években jelentősen megnőtt a kiskorúak, illetve a fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények száma. A leggyakrabban elkövetett bűncselekmények közé tartozik a lopás, a rongálás, a testi sértés, a súlyos fenyegetés, valamint a betöréses lopás, továbbá a kábítószeres visszaélés is.

Forrás: Infostart

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
hány késes támadás van hetente budapesten? -érdekes,hogy szijjártó és családja testörök nélkül mentek bécsbe bevásárolni, otthon meg tek. nélkül egy tapodtat se..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
hány késes támadás van hetente budapesten? -érdekes,hogy szijjártó és családja testörök nélkül mentek bécsbe bevásárolni, otthon meg tek. nélkül egy tapodtat se..
Pálinkás Pál
vazze, a megoldás egyszerű...az összes arabot, niggert kiutasítani, ha kell, fegyverrel...a sokadik agyonlőtt teveb@szó után helyreállna a rend...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: és abból a " hány késes támadás van hetente budapesten? "..-ből mennyit követ el magyar...?...mert 99 % -át retek cigó teszi, aki szintén ázsiai...
Giovanni Alba
Szép kések, tőrök. Ezekhez tényleg szabadon, minden korlátozás nélkül hozzá lehet jutni? Mondjuk itthon is, a plaza földszintjén van az árus.
Mintha lenne valami szabályozás, hogy milyen pengehosszúságúakat tarthat a polgár magánál, ha az utcán kóricál.
Bizonyos méret fölött fegyvernek kell minősüljön, tehát engedélyhez kötött kell legyen. Rendőrjárőr a köztereken fémdetektorral járőrözzön, és ne a kukoricásban lapuljon taffipaxszal.
csak úgy....
@Pálinkás Pál: követelni kell a kormánytól,hogy a bünözök származását is közölje,ha már a bécsi bicskásokkal megteszik! - lehet ám,hogy lejebb csúszna a 99% cigód...
Őrnagy
Ez csak valami rossz Putyini propaganda lehet, hiszen évtizedek óta Bécs a világ legélhetőbb városa.
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: @Őrnagy: = akiket a suta bábaasszony fejreejtett! :)
Pálinkás Pál
@csak úgy...: mernél rá fogadni...?...nem véletlenül nem közlik,...még az átkosban is megnevezték, csak kicsit lágyabban...a Kékfébyben " kreol bőrű elkövető " volt a teknővájók fedőneve--..
Pusztai
Mai Blikkből:

" Embert öltek egy józsefvárosi lakásban, az elkövető után hajtóvadászatot indított a BRFK.
Ezeket látta már?

Arról érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2024. március 20-án 7 óra 42 perckor, hogy Budapest VIII. kerületében, egy Korányi utcai lakásban megöltek egy férfit. A rendőrök a helyszínen megtalálták az áldozat holttestét. Jelenleg még tart a szemle, a férfi halálát az elsődleges adatok alapján idegenkezűség okozta. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, az elkövető után hajtóvadászat indult – írja a police.hu.

BLIKK DOSSZIÉ mappa
GYILKOSSÁG

Betört a házba, ráfeküdt, majd megkéselte volt élettársát egy férfi Vecsésen
Brutálisan agyonverte a barátját egy hajléktalan férfi Debrecenben: itt vannak a sokkoló gyilkosság részletei
Két kisgyerek maradt árván a 10. emeletről kizuhant nő halála után
Gyilkosság Győrben: a tizedik emeletről lökte ki volt élettársát egy férfi
Volt harcostársai végezték ki Malcolm X-et, mert a mekkai zarándokútja után már nem hitt a fehérek született gonoszságában"
Őrnagy
@csak húgy...: Hatalmas szerencséd van, hogy te két seggel születtél, mint seggfej, így téged csak valamelyik seggedre lehet (és szoktak) ejteni! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok