A Real Madrid és a Barcelona beperelte a francia Le Monde-ot, és egy újságírójukat egy cikk miatt. A spanyol hatóságok megítéltek a Realnak a kiadóval szemben 390 ezer euró (154 millió forint), az újságíróval szemben 33 ezer eurónyi (13 millió forint) kártérítést, míg a Barcelona esetében a beadvány technikai hiányosságai miatt csupán 15 ezer eurót (5,9 millió forint). Ezután a felperesek megkíséreltek érvényt szerezni a döntésnek Franciaországban – ahol azonban a helyi bíróságok az útjukat állták. A francia bíróságok előadták, hogy az ilyen magas kártérítési összegek nincsenek összhangban a francia bírósági gyakorlattal, továbbá olyan súlyosak, hogy véleményük szerint komoly visszatartó hatást gyakorolnának a sajtó- és a véleménynyilvánítás szabadságára.

Forrás: vg.hu
Feltöltő: KisTehen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
KisTehen
"Ám ez a vélemény bizonyítja, hogy a franciák érdemben vizsgálták a spanyolországi döntést – ez viszont ellentétes az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatával és a vonatkozó EU-s rendelettel is.

Az EU alapértékei a „négy szabadságként”-ként is ismert tételek, így tehát:

az áruk,
a szolgáltatások,
a munkaerő (személyek),
a tőke szabad áramlása.

Ugyanakkor kapcsolódik hozzájuk egy ötödik is, az „ítéletek szabad áramlása”, másként, hogy a tagállamok jogrendszerei egyenértékűek, a jogi minimumok azonosak, ezért az igazságszolgáltatási rendszerek megbízhatnak egymásban.

Tehát az egyik tagállamban született döntés másik tagállambeli érdemi vizsgálatára nemhogy nincs szükség, egyenesen tiltott, és a határozatokat végre kell hajtani."
KisTehen
Ez a dolog azért is érdekes a mi szempontunkból, mert olaszország megkérdőjelezi ezt az 5. eu-s alapértéket a most folyó, az utcán embereket verő antifa lány, perével kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy nem hajlandóak elismerni a magyarországon folyó bírósági per legitimitását ...
KisTehen
pedig papírunk is van arról, hogy a magyar törvényszolgáltatás FÜGGETLEN
csak úgy....
vg.hu = origo :)
az biztos,hogy a magyarok kiesöben és a nato ból is! :) - viki más legelökre szeretné terelgetni a nyáját, - az ö birkáival meg azt csinál amit akar! - a birka meg nem egy értelmes állat !
KisTehen
@csak úgy...: nyekeregj már valamit a spanyol bíróságokról is, libsi birka :)
Pálinkás Pál
Impresszum

Kiadó: Mediaworks Hungary Zrt.
Székhely: 1082 Budapest Üllői út 48.
kell ennél több..?..
teuton
Mi köze ehhez az Unionak??? De ugy hallom, vannak EUs tagallamok, melyek minden ügyben a szuverenitasra hivatkoznak es nem akarnak az EU-Ügyeszsegnek sem tagjai lenni...
Őrnagy
@teuton Gyagyás: Csak genetikailag alattvalónak született identitászavaros hazátlan állampolgárok akarják az országukat örök gyarmati sorba taszítani, akiknek jó az, ha egy más geopolitikai érdek határozza meg a helyben élők sorsát.
A szerencsétlen ukránok még nem is léptek be az Európai ügyészségbe, mégis elvárják tőlük, hogy az utolsó élő ukránig harcoljanak az USA geopolitikai érdekeiért. Magyarország (a Magyar Királyság és annak maradványa) 1000 évig küzdött az állami függetlenségéért, a hazátlan csürhe meg belökné egy olyan Európai Egyesült Államokba és eladná az országot az "Európai Ügyészségnek", amely USA gyarmati rabszolgaságot jelent, hisz a Brüsszeli bürökrácia USA engedély nélkül még levegőt se vehet!
KisTehen
@teuton: ez már a csatlakozásunkkor meg volt ... vágod?

úgy léptünk be, hogy előtte jogharmonizációt kellett végrehajtanunk ...

ezt nem olyan faszság, mint a szivárvány, vagy a jogállamiság, amit a libsik pár éve találtak ki
Szegény Dzsoni és Árnika
A téma buta parasztjai - eddig:

Az ÁVH-s: @KisTehen: A vérpufajkás: @Őrnagy:
Szegény Dzsoni és Árnika
Minden korban kell egy beazonosító.

Én vagyok a beazonosító!

MINDENKIT beazonosítok !!!
teuton
@Őrnagy: Kerdezdd a potrohos kolostormalac gazdad, miert akar az Unioban maradni?! Es az USA mikor lepett be az Europai Ügyeszsegbe? Nagyobb hülye vagy, mint a Nagy Marha!!!
teuton
@KisTehen: A jogallamisag "faszsagrol" kerdezdd az ereszcsatorna-szökevenyt, ö tartott erröl elöadast az EPben! Magyarul!!! Ja, te olyan analfabeta Nagy Marha vagy, hogy magyarul sem tudsz... Persze akkor olyan, hogy jogallamisag ugye nem is letezik? Erdekes, amikor a drogos homokos meselt rola, akkor meg pontosan volt definialva...
Őrnagy
@Szegény Dzsoni és Árnika Gyagyás: De miért van a korlapodon Gyagyás, hogy korábban meg Napóleonnak képzelted magad? :)))
Őrnagy
@teuton Gyagyás: Nem fecsérlem az időmet agyhúgyköves elmeroggyantakra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.